‘Dag voor de Topsporters’ in Zwolle

Woensdag 10 oktober organiseert Landstede een startbijeenkomst voor haar talentvolle sporters en topsporters om het nieuwe seizoen in te luiden. Het doel is drieledig; onderling kennismaken, het seizoen openen en het meegeven van tips voor hun sportloopbaan. In totaal zullen 140 topsporters aanwezig zijn;  tachtig topsporters vanuit het voorgezet onderwijs en zestig vanuit het mbo. 

De bijeenkomst begint om 13.00 uur in de ZBC hal in Zwolle. De sporters worden met allerlei leuke sportgerelateerde activiteiten aan de slag gezet . Er wordt een film getoond, die in samenwerking met een drietal talentvolle sporters is gemaakt en de sporters kunnen aan twee topsporters, die de top al bereikt hebben, vragen stellen over het verloop van hun topsportcarrière.

Ondertekening

Een belangrijk onderdeel van de middag is dat Landstede en NL coach een overeenkomst ondertekenen waarin is afgesproken dat alle topsporters van het Thomas a Kempis College en Landstede een jaar lang het blad NL Coach ontvangen. Ook wordt vastgelegd dat de sporters korting op activiteiten, toegang tot community op de website en helpdesk en andere faciliteiten.  Zo krijgen de studenten elk studiejaar informatie over het coachvak en daarnaast kunnen ze kennismaken met topcoaches, die aan NL Coach verbonden zijn. Om deze overeenkomst te ondertekenen is Bert Bouwer bij de ‘Dag voor de Topsporters’ aanwezig. Hij is directeur van NL Coach en tevens trainer/coach van de nationale handbalploeg van Japan.

Betrokken

Ook zal NL Coach bij de opleiding Sport & Bewegen van Landstede betrokken worden bij de verdere vormgeving van de opleiding en het topsportbeleid. Daartoe bezoekt NL Coach de opleidingen met een topcoach aan wie studenten al hun vragen over het coachvak kwijt kunnen. Ook zal NL Coach bij de opleiding worden betrokken bij de diplomering van studenten.

Landstede Topsport Traject

Het Landstede Topsport Traject (LTT) is één van de activiteiten binnen het sportbeleid voor Voortgezet Onderwijs en het Middelbare Beroeps Onderwijs. Via het Landstede Topsport Traject kunnen talentvolle sporters en topsporters worden geholpen om onderwijs en topsport te combineren in alle onderwijssoorten die Landstede biedt.

Artikel delen:

Reageer