GGD informeert over koolmonoxide

Zwolle – Helaas gebeuren er ieder jaar ongelukken met koolmonoxide: mensen worden onwel of ze overlijden. Dat gebeurt ook op campings. GGD IJsselland wil dit graag voorkómen en informeert daarom campinggasten in Overijssel over het gevaar van koolmonoxide.

flyer_ggd_koolmonoxide.jpg

Met Hemelvaartsdag en Pinksteren gaan veel Nederlanders kamperen. We denken er vaak niet aan, maar ook op campings kunnen problemen met koolmonoxide ontstaan. Bijvoorbeeld door een slecht onderhouden gastoestel.  Ongelukken voorkómen
GGD IJsselland heeft een poster ontwikkeld waarmee ze campinggasten informeert hoe ze ongelukken met koolmonoxide kunnen voorkomen. De GGD vraagt alle campingeigenaren in Overijssel om de poster op te hangen. Bijvoorbeeld bij de receptie, op het mededelingenbord of bij de toiletten.

Tips
De GGD geeft campinggasten de volgende tips:
· Kookt u met een gasfles of prikblikje? Doe dat dan buiten of zet een raam of deur open.
· Gasverwarming aan? Zorg voor ventilatie.
· Onderhoud uw gastoestel goed.
· Hebt u hoofdpijn, bent u misselijk of duizelig? Neem dan maatregelen. Zorg voor frisse lucht en draai de gaskraan dicht. Blijven uw klachten? Ga dan naar uw huisarts.

Meer informatie
Hebt u vragen over koolmonoxide? Neem contact op met de afdeling Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland: 0900 – 277 77 77 of milieuengezondheid@ggdijsselland.nl

Artikel delen:

Reageer