Eerste editie WVF-toernooi

Zwolle – Op 6 juni vindt de eerste editie van het WVF-toernooi plaats. Dit toernooi vloeit voort uit het SVM-toernooi dat de afgelopen vijf jaar heeft plaatsgevonden. Plaats van handeling is natuurlijk sportpark De Weide Steen van WVF.

Het toernooi heeft dezelfde opzet als het SVM-toernooi de afgelopen jaren. Dit toernooi was in het leven geroepen en droeg naam van een trouw lid van WVF, die op 25 april 2009 op 25-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Utrecht als gevolg van een ernstige ziekte overleed. De laatste wens van Sander was dat er een toernooi georganiseerd zou worden ter nagedachtenis aan hem. Inmiddels is het toernooi een traditie geworden.


Andere koers 
De organisatie besloot na zoveel jaren een andere koers te varen en het toernooi de naam van de vereniging mee te geven. 
Het WVF-toernooi begint om 9.30 uur en er spelen maar liefst 18 teams uit Zwolle en omstreken mee. Daarmee is het deelnemersveld gelijk aan vorig jaar en het jaar daarvoor. In drie poules van zes teams strijden zij om de eer. Ook dit jaar is er een vrouwencompetitie. Doel is het onder de aandacht brengen van het vrouwenvoetbal. De vrouwen strijden in twee poules om de prijzen.

 

Familiedag

De organisatie van het toernooi is in handen van Robbie van Ankum en Merijn Kok. “We willen er een gezellige, familiedag van maken en nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen”, aldus van Ankum. Dat loont de moeite. Kinderen kunnen zich laten schminken, er is een springkussen aanwezig en nieuw zijn de lange opblaasbare hindernisbanen waar de teams moeten strijden om de prijzen. 

Biergarten 
Het nieuwe terras bij WVF wordt omgetoverd tot een heuse biergarten. Van Ankum: “Daardoor barst het feest eerst buiten los.” Op het terras is een tap en bakplaat met hamburgers en worsten op brood aanwezig. Vanaf 15.00 uur begint het feest waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Powerforce. Vanaf 17.00 uur treden de zangers Wimmie en Patrick op. Van Ankum: “Het wordt ongetwijfeld een toptoernooi met een spetterend feest als afsluiting.”

Artikel delen: