Echtpaar Westerbeek-Kornet 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Westerbeek-Kornet waren maandag 11 mei 2015 60 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar maandagmiddag een bezoek in hun woning aan de Werkerlaan om hen te feliciteren.

De heer J.H.F. (Jan) Westerbeek is geboren op 19 november 1929 te Zwolle. Mevrouw F. (Femmy) Westerbeek-Kornet is op 21 november 1933 te Laren. Hoewel mevrouw niet in Zwolle is geboren woont zij vanaf haar 2e jaar in Zwolle. Meneer en mevrouw hebben elkaar ontmoet tijdens de dansavonden in Urbana. Het echtpaar is getrouwd in Zwolle en ze hebben 50 jaar lang naar volle tevredenheid in de Brederostraat gewoond. Zoals meneer dat steeds pleegt te zeggen, tussen 2 monumenten: molen de Passiebloem en het Openluchtbad. De laatste 10 jaar wonen zij in een appartement in Stadshagen.

Meneer Westerbeek heeft 40 jaar gewerkt als ambtenaar bij de Raad van Arbeid ( nu sociale verzekeringsbank) en mevrouw heeft een opleiding gehad als lerares handwerken en is een aantal jaren peuterleidster geweest. Ook heeft zij enkele jaren voor commerciële bedrijven gewerkt, maar zij is toch vooral moeder en oma. Samen genieten zij enorm van de drie dochters, schoonzoons , acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Meneer Westerbeek is nog tafeltennis kampioen van Zwolle geweest maar veel mensen kennen hem toch vooral als semi-profvoetballer bij PEC Zwolle ( 1956-1962), en als voetbaltrainer van CSV’28. Hij is 23 jaar trainer van het eerste elftal geweest, ook voor die tijd al heel bijzonder. Een andere hobby van meneer is het schrijven van gedichten.

Mevrouw Westerbeek heeft vroeger accordeon en piano gespeeld. Er wordt uiteraard nu nog steeds veel naar voetbal gekeken, Meneer zit nog regelmatig achter de computer en mevrouw, die veel heeft gezwommen in het Openluchtbad, leest nu veel. Beiden hebben wel wat last van ouderdomskwaaltjes, Mevrouw is vorig jaar geopereerd aan haar knie en Meneer heeft Parkinson maar zij wonen nog zelfstandig.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.