Dieze West na ruim uur op afstand van vv Emmen

Zwolle – Iedereen die pas na 15.00 uur arriveerde op het sportpark van Dieze West zal een totaal ander wedstrijdbeeld hebben dan de liefhebbers die vanaf de aftrap aanwezig waren. De wedstrijd Dieze West – vv Emmen kwam pas in de tweede helft op gang. Gelukkig voor alle aanwezigen kon er in het eerste uur genoten worden van het prachtige weer.

De eerste helft tussen Dieze West en vv Emmen was voornamelijk slordig. Net als in de wedstrijd eerder dit seizoen, was het een rommelige eerste helft met voornamelijk gebrek aan zorgvuldigheid aan de kant van Dieze West. Na 18 minuten kwam Dieze West nog wel op voorsprong door een individuele actie van Dani Lohman. De middenvelder was zijn directe tegenstander te slim af en kon van buiten de 16 meter met een droge knal doeltreffend uithalen. Zowel voor als na de goal golfde het spel op en neer zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Toen in het laatste kwartier van de eerste helft de warrig leidende scheidsrechter 2 penalty’s gaf aan vv Emmen keek de ploeg van Michel van Oostrum tegen een 1-2 achterstand aan.

Na de rust mochten men nog even hetzelfde spelbeeld aanschouwen totdat Lodewijk de Vries met enig fortuin de gelijkmaker op het scorebord kon zetten. Daarna liet Dieze West zien waarom het terecht kampioen is geworden. Met meer creativiteit en scorend vermogen dan haar tegenstander kon Dieze West in de 8 minuten na de gelijkmaker de wedstrijd beslissen. De gebroeders Nima en Wahid Shimeri stonden aan het eindstation van uitstekend opgebouwde aanvallen en brachten de stand naar 4-2. Na ruim een jaar blessureleed mocht Pim Hermans in de 70e minuut zijn rentree maken, wat door velen bij de Zwolse club heugelijk werd ontvangen. Met nog 10 minuten op de klok kon Dani Lohman zijn tweede van de middag op het scorebord zetten en bracht de eindstand op 5-2.

Al met al kon aanvoerder Nejim el Ataoui terugkijken op goede wedstrijd. “We hadden het de eerste helft lastig, we waren vooral onzorgvuldig. Of dit nu kwam door de stugge tegenstander of doordat we al kampioen zijn, ik weet het niet. De tweede helft lieten we het echte Dieze West zien.” spreekt de middenvelder. Langs de zijlijn waren ze minder kritisch als we Hinneman Slof mogen geloven: “We hebben bijna het hele seizoen al mogen genieten en zijn enorm trots op deze ploeg. Het laatste half uur is dan ook wel weer genieten als je ziet hoe de doelpunten tot stand komen”. De aanvoerder en clubman zijn het in ieder geval eens over een geweldige kampioenschap en kunnen niet wachten op het debuut in de hoofdklasse.

Uiteindelijk sloot Dieze West het seizoen af met een waardig kampioensfeest. Tijdens dit zeer gezellige feest liet trainer Michel van Oostrum zien zelfs over muzikale kwaliteiten te beschikken. Vol enthousiasme vervulde hij de functie als zanger met op de achtergrond een hossende kampioensploeg.

Artikel delen: