Operatie Victorie in Zwolle aan het werk

Zwolle – Ook in Zwolle zijn militairen aan het werk namens de aktie "Operatie Victorie". Met deze actie van Defensie in samenwerking met Radio Veronica wordt aandacht gegeven aan 70 jaar vrijheid.

operatie-victorie-5884.jpg

Drie dagen lang worden 70 maatschappelijke projecten opgepakt, en het doel is alles af te ronden binnen 70 uur. In Zwolle zijn de Zeeverkenners van de Scouting uitgeloot, en kwamen zo’n 15 militairen van de genie uit Wezep de mouwen opstropen om nieuwe bestrating te realiseren. Dit was hard nodig, aangezien er veel verschillende tegels lagen in het pad. Deze lagen allang niet meer recht. Dat het leger er geen doekjes om wond, blijkt wel uit het materieel dat ze naar de locate aan de Dijkzichtweg brachten.

operatie-victorie-5811.jpg

operatie-victorie-5816.jpg

operatie-victorie-5891.jpg

De militairen bivakeren ook op het terrein van de zeeverkenners, om zo geen tijd verloren te laten gaan. "Zonder deze hulp was de nieuwe bestrating nooit gerealiseerd, ik ben hier ontzettend dankbaar voor." Aldus de voorzitter van één van de twee samenwerkende scoutingverenigingen. Naast het compleet vervangen van de huidizge bestrating, is ook begonnen aan het realiseren van bestrating onder de fietsen klemmen. Ook hier ziet men uit naar het vrij kunnen parkeren van fietsen, zonder tussen het onkruid en brandnetels door te hoeven. In de oude situatie stonden de fietsenrekken nog op het gras. Afgelopen maandag zijn de militairen begonnen aan de werkzaamheden, en er wordt gestreefd op woensdag de werkzaamheden te kunnen afronden.

operatie-victorie-5827.jpg

operatie-victorie-5813.jpg

operatie-victorie-5840.jpg

operatie-victorie-5844.jpg

operatie-victorie-5854.jpg

operatie-victorie-5874.jpg

operatie-victorie-5882.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.