Borstkankermaand in gezondheidsinformatiepunt

In Nederland zijn ruim 100.000 vrouwen bij wie de afgelopen 20 jaar borstkanker werd vastgesteld. Geïnspireerd op de internationale ‘breast cancer awareness month’ organiseren KWF Kankerbestrijding en andere organisaties in oktober de borstkankermaand.  Bibliotheek Zwolle haakt hier met het Gezondheidsinformatiepunt bij aan.

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen in Nederland. 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker, ongeveer 4% daarvan komt te overlijden. Driekwart van de vrouwen die borstkanker krijgen, is dan 50 jaar of ouder. In 2003 kregen 11.687 vrouwen de diagnose borstkanker te horen (en 71 mannen). In 2006 overleden 3.335 vrouwen  (en 15 mannen) aan borstkanker.  

In de borstkankermaand geven we extra aandacht aan borstkanker. De zoektocht van wetenschappers naar ontstaan, opsporing en betere behandelingen van (borst)kanker gaat uiteraard het hele jaar door.  In het GIP van de centrale bibliotheek is informatie over borstkanker te vinden. De KWF Borstkanker infomap ligt gratis voor iedereen klaar. Daarin zitten actuele brochures, een tijdschrift, een literatuurlijst en een lijstje met interessante sites.  Meer informatie is ook te vinden op de sites: www.stopborstkanker.nl en www.pinkribbon.nl Daarop staat ook een activiteitenagenda, met alle adressen rondom de landelijke actie.

Artikel delen: