Opbouw Wildness Festival Zwolle

Zwolle – Aanstaande zaterdag 16 mei barst Wildness los en staan de 9 area’s met meer dan 100 artiesten op de festivalbezoekers wachten bij de Wijthmenerplas in Zwolle. De afgelopen dagen is het prachtige, met water omringde, recreatieterrein omgetoverd tot het begin van een nieuw Wildness avontuur.

 opbouw-wildness-festival_44-1024x683.jpg

Om je alvast een indruk te geven is de plattegrond van het Wildness Festival online gezet. Een plattegrond is natuurlijk niet compleet zonder de timetable. Of je nou van house, (raw)hardstyle, freestyle, techno of salsa houdt, Wildness Festival is één grote bonte verzamelplek waar al het beste bij elkaar komt! Stap een dag lang uit de dagelijkse realiteit en verdwaal in de kleurrijke, muzikale, wondere wereld die Wildness Festival heet!

PRIJZEN
Earlybird: € 34,50 ex fee (beperkt beschikbaar)
Discount: € 39,50 ex fee (na earlybird beperkt beschikbaar)
Regular: € 44,50 ex fee

Consumptiemunten (20x): € 47,00 ex fee (dit is geen entreeticket). 

Artikel delen:
Reacties 46
 1. “Stap een dag lang uit de dagelijkse realiteit”

  Wethouder en de GR nemen dit advies wel heel letterlijk met de manier waarop ze dit natuurgebied voor de derde keer in korte tijd openstellen voor geluidsoverlast, snuivende en slikkende ‘feestgangers’ en alles wat daarbij komt kijken! Doe dit lekker op de Hessenpoort of Marslanden, maar heb oog voor de realiteit die overlast heet!


  ⚠️ Meld

 2. Is geen natuurgebied, is een recreatiegebied.

  Wethouder en GR maken geen geluidsoverlast. Sommige mensen ervaren dat.

  Op de Hessenpoort of Marslanden organiseren leidt ook tot mensen die overlast ervaren. Die zitten overal en geluid ver.

  En dan ga ik maar niet eens in op het snuiven en slikken.


  ⚠️ Meld

 3. Haha begint het gezeur weer. Ik dacht dat het wel een keer over was met het gejank over het overlast. Laat die mensen toch lekker een feestje vieren op hun vrije zaterdag. Die paar vogels vinden dat vast niet erg voor die paar keer in het jaar.


  ⚠️ Meld

 4. @japser: En dan ga ik maar niet eens in op het snuiven en slikken.

  Tuurlijk, lekker wegkijken:https://www.weblogzwolle.nl/content/view/45917/55/

  Op marslanden en hessenpoort beschadig je geen natuur. En dan zet je het volume zachter zodat omwonenden niet gedwongen worden om voor de zoveelste keer in een maand mee te genieten. Of je verplaatst de hele zwik naar de IJsselhallen, geen problem met natuur en niet met omwonenden. Op die manier heeft degene die een feestje wil zijn zin, en degenen die dat graag zelf bepalen ook. Toch niet heel moeilijk?


  ⚠️ Meld

 5. @Ed

  “Of je verplaatst de hele zwik naar de IJsselhallen, geen problem met natuur en niet met omwonenden. ”

  Ja want bij de IJsselhallen heb je geen omwonenden? [rolleyes]


  ⚠️ Meld

 6. @Ed: Hoezo zouden bij de IJsselhallen de omwonenden er geen last van hebben? Volgens mij wonen daar meer mensen dan bij de Wijthmenerplas , staat zelfs een verzorgingstehuis vlak naast…


  ⚠️ Meld

 7. Wethouder en de GR nemen dit advies wel heel letterlijk met de manier waarop ze dit natuurgebied voor de derde keer in korte tijd openstellen voor geluidsoverlast

  De derde en tevens laatste keer dit jaar dat die ‘door mensen afgegraven zandwinput omringt door strak gemaaid grasvelden, parkeerplekken’ opengesteld wordt voor een dergelijk evenement. Nu volgen enkel een paar maanden met badgasten en andere recreanten.

  Poehpoeh wat een zwaar leven toch voor de omwonenden en al die vogels die zich er schijnbaar geen ruk van aantrekken.


  ⚠️ Meld

 8. @Ed, bedankt voor je super kortzichtige bijdrage.

  Fijn ook dat je een paar duizend bezoekers over een kam scheert doordat er een paar mensen met drugs zijn opgepakt. Misschien moet je eens een kijkje nemen voordat je mensen beschuldigd.

  En wat moet zo’n festival in vredesnaam op een troosteloos industrieterrein als Hessenpoort/Marslanden/IJsselhallen? Het is juist prachtig dat dit festival plaats vindt op Wijthmenerplas. Heb op eerdere edities mensen lekker op hun blote voeten rond zien lopen op het strand en in het gras, prachtig gezicht.

  En de natuur word niet (onherstelbaar) beschadigd. We hebben het hier niet over de oostvaardersplassen maar een recreatiegebied…  ⚠️ Meld

 9. @RObot: fijn dat jij een blote voeten fetisj hebt, maar moeten anderen daarom meegenieten van die herrie? En als je de muziek zachter zet en de IJsselhallen beter isoleert hebben omwonenden daar er ook geen last van. Omwonenden IJsselhallen zijn trouwens sowieso wat meer rumoerige mensen die het wel prima zullen vinden met die muziek, probleem dus opgelost.


  ⚠️ Meld

 10. @Ed,

  Ben wel benieuwd in welke wijk je woont en waarom jij je zo superieur voelt ten opzichte van anderen.

  Laten we het trouwens eens omdraaien, waarom mogen ik en duizenden anderen niet genieten van het leven door naar een festival te gaan in een gebied wat daarvoor bestemd is?


  ⚠️ Meld

 11. Natuur is voor tevredenen of legen.
  En dan: wat is natuur nog in dit land?
  Een stukje bos, ter grootte van een krant,
  Een heuvel met wat villaatjes ertegen.  ⚠️ Meld

 12. Kortom

  Daar Gaan we weeer:
  Zwolle = Geen Democratische Stad! b.v.
  De bibliotheek Sluit:
  99% = hier Tegen
  En ik denk dat (de zwijgende meerderheid) 80%?
  Ook wel tegen HERRIE > FESTIVALS IS!
  Ja & HERRIE in een Natuurgebied
  De HERRIE -schoppers & Foute Ambtenaren Regeren deze Stad>>>
  WEG ERMEE!!!  ⚠️ Meld

 13. Kortom, de bibliotheken sluiten NIET.
  Van de 99% leest de minimaal de helft nooit een boek, heeft dus geen enkel belang. De zogenaamde zwijgende meerderheid (???)doet zijn naam geen enkele eer aan: (a) zwijgt die club niet en (be) is het bij lange naam geen meerderheid. Een stuk of 30 klachten en daarnaast vele mensen die het lawaai tolereren ofwel die meefeesten.


  ⚠️ Meld

 14. Hey Ed ,

  Kunnen ze bfo voortaan niet bij jou in de achtertuin houden dan heb ik er ook niet zo last van .
  Of de kermis dan hebben wij hier ook niet zoveel last va n.

  Get a life man


  ⚠️ Meld

 15. Alweer zo’n bak herrie. Nummer 3 in een maand tijd. Het zijn weer toptijden voor de pillendraaiers. Hopen dat het er volgend jaar minder zijn. Maar de gemeente verdient er gied aan dus die vinden alles best.:D


  ⚠️ Meld

 16. Helemaal voor evenementen (voor de jeugd) in een mooie omgeving, alleen het is allemaal wel erg geconcentreerd rond de Wijtmenerplas.
  Kan het niet wat meer verspreid worden? Een aantal willekeurige, groen en waterrrijke omgevingen zijn bijv. de Milligerplas, Engelse werk etc.
  Nu zitten wel telkens dezelfde omwonenden met de gebakke peren.


  ⚠️ Meld

 17. Goed dat Zwolle middels festivals en dergelijke flink geld verdient.
  Wijtmenerplas is ideaal voor zo’n festival immers. De suggestie
  van dat zoiets meer kan, bijvoorbeeld bij Millingerplas en Engelse Werk
  lijkt mij goed! Het Engelse Werk lijkt mij met name geschikt voor een
  wat meer hedendaagse visie op dat park. ’t staat al een jaartje of twintig/dertig in deze vorm leeg, bij wijze van spreken.  ⚠️ Meld

 18. Beste Ed,

  Het is niet ‘de realiteit’, maar jouw realiteit….
  Jouw waarheid, die overigens naar mijn mening kant noch wal slaat en vooral jouw kortzichtigheid en frustratie toont… Het is eigenlijk best triest hoe jouw kijk op het leven en je medemens is en ik kan dan ook niet anders dan medelijden met je hebben….

  Gelukkig zijn er ook nog genoeg Zwollenaren die wellicht niets met dit festival hebben maar die een iets andere kijk op het leven hebben, wat beter kunnen relativeren en de feiten kennen, maar bovendien over wat meer inlevingsvermogen beschikken, wat maakt dat er mensen zijn die dit mij en duizenden anderen kunnen gunnen… Daar ben ik oprecht heel blij om.

  Ik hoop voor jou Ed, dat je desondanks de overlast die je zult ervaren, toch de kracht vindt er een fijne dag van te maken en dat je de overige ruim 200 dagen dit jaar des te meer heerlijk van jouw rust zult genieten:)


  ⚠️ Meld

 19. Klopt, Nienke, realiteit heeft meerdere verschijningsvormen. Wat mij blijft verbazen is dat niemand een zinnig antwoord heeft op de kernvraag: waarom moeten mensen gedwongen meegenieten van het plezier van anderen? Dat is niet te verklaren met holle kreten als ’tolerantie’ en ‘begrip tonen’, maar inhoudelijk blijkbaar erg lastig voor een ieder die vind dat het normaal is je eigen vertier aan anderen op te dringen.


  ⚠️ Meld

 20. Lijkt mij een hele vreemde kernvraag gezien ik mijzelf zie als onderdeel van een samenleving, ik geef wellicht niet alleen “overlast”, ik ontvang dit ook dagelijks in vele vormen, (al ervaar ik het gelukkig vaak niet zo,) ik ben nu eenmaal niet alleen op de wereld…


  ⚠️ Meld

 21. @Ed,

  Het antwoord is best simpel, je kan niet de wensen van alle mensen vervullen. Dat sommige mensen overlast ervaren is spijtig maar het is onvermijdelijk als je een festival/evenement wil organiseren binnen de gemeente Zwolle. Zelfs op een industrieterrein als de Marslanden zul je klachten krijgen.

  Voor jou bestaat er echter geen tussenweg en is alles zwart/wit. Bovendien zijn je ‘oplossingen’ kinderachtig te noemen. Zolang het maar niet in jouw straatje gebeurt is alles best.  ⚠️ Meld

 22. Betere kernvraag is, hoe kan het dat er mensen mogen mee genieten, zonder er voor te betalen. Dat is pas asociaal! 😉 8)

  Maar goed, even serieus, je moet toch wel een heel fijn en perfect leven hebben, als je je om die paar feestjes zo druk kan maken.


  ⚠️ Meld

 23. Het valt niet mee een zinnig antwoord op een onzinnige vraag te geven, ed. Zolang deze wereld bevolkt is met meer dan één persoon zullen dit soort vraagstukken opdoemen. ‘Geven en nemen’ is een belangrijke voorwaarde in de kunst van het met velen leven op een kluitje.


  ⚠️ Meld

 24. @Dame, als je het antwoord op een vraag niet weet is de vraag niet per definitie onzinnig. Vluchten in algemeenheden en clichés is dan zwakker dan toegeven dat je het antwoord niet weet.


  ⚠️ Meld

 25. Een cliché is volgens Van Dale een “overbekende waarheid”. De wijze waarop je reageert op mijn antwoord en dat van anderen bevestigt mijn indruk dat je geen oprechte vraag stelde, maar een rethorische. Je bent maar op één antwoord uit, waarmee je je eigen stellingname bevestigd wilt zien, namelijk dat niets ervaren overlast rechtvaardigt.


  ⚠️ Meld

 26. Ed, er worden meerdere antwoorden gegeven hier maar je ontwijkt het dialoog. Spijtig en het laat in mijn ogen zien dat je gewoon loopt te azijnpissen. Fijne dag vandaag en vergeet om 00.00uur niet even naar buiten te kijken voor wat vuurwerk.


  ⚠️ Meld

 27. @Dame: wat doe je nou? Wie denk jij dat je bent om te bepalen met welke intentie ik een vraag stel? Je ontwijkt de inhoud van de vraag opnieuw, ditmaal door mijn motieven voor het stellen van de vraag ter discussie te stellen. Dat is nog zwakker dan er algemeenheden in gooien die altijd wel iets raken maar vrijwel nooit de kern. Valt me van je tegen.

  @RObot: heb jij ook een keer iets gelezen over ‘dialoog’? Joh, in de eerste plaats is het ‘de’ dialoog in plaats van ‘het’. Vervolgens deponeer jij je eigen niet-onderbouwde aannames in de discussie. Terug naar start en je huiswerk doen!


  ⚠️ Meld

 28. Een inmiddels bekende discussiestijl, ed: geen enkel antwoord voldoet voor je, je roept telkens dat je vraag ontweken wordt of dat er wordt weggekeken en je blijft hardnekkig je vraag opnieuw stellen, suggererend dat niemand je begrijpt. Dat zieligdoenerij is een vast onderdeel van je reacties die zich vaak kenmeken door een passief-agressieve stijl.
  Het zit wel goed met je. Het beste is je te wentelen in je eigen gelijk ofwel enorm te genieten van de reuring die je denkt te veroorzaken.


  ⚠️ Meld

 29. Jammer dat de herrie niet binnen gemeente Zwolle blijft, en vele kilometers verderop te horen is; inmiddels is dit meerdere male per jaar. Beste Zwollenaren, als jullie zo graag zulke festivals vieren, doe het dan in je eigen binnenstand in niet in een gebied waar alleen aangrenzende gemeenten er last van hebben.


  ⚠️ Meld

 30. @Japser: touché, je hebt volledig gelijk. Slip of the toetsenbord, zeg maar;)

  @Dame: je blijft niet-onderbouwd interpreteren
  en ook nog normeren in plaats van inhoudelijk reageren. Ik slaag er blijkbaar niet in om je duidelijk te maken dat mijn vraag uit nieuwsgierigheid voortkomt en dat ik op een inhoudelijk antwoord wachtte. Helaas tevergeefs….


  ⚠️ Meld

 31. 1000 inhoudelijke antwoorden zijn nog niet genoeg zolang het niet het antwoord is dat jij wil horen 🙂

  Waarom moeten mensen mee luisteren naar het ‘lawaai’ van anderen? Omdat je niet een outdoorfeest kan houden zonder dat dat gebeurt.


  ⚠️ Meld

 32. @Dame Je vond het toch vooral vervelend dat mensen klaagden over het bevrijdingsfestival? Ging je zo aan het hart? Zieligdoenerij.

  Ondertussen hier weer de bekende reacties van mensen die geen last van de festivals hebben en er ook niet heengaan.


  ⚠️ Meld

 33. @Japser: dat is een fraai linkse invalshoek: de oorzaak van het probleem als ‘normaal’ bestempelen en iedereen die daar last van heeft als ‘zeur’ zien. Beetje vergelijkbaar als jouw buurman z’n stereo op 10 zet met de boxen buiten. Als jij den andere buurtbewoners daar iets van zeggen reageert hij met : “Japser, als ik buiten muziek wil luisteren kan dat nu eenmaal niet anders dan dat jij en anderen daarvan meegenieten.” Ook in dat geval is de oplossing: laat buurman het fijn binnen doen zodat hij van zijn muziek kan genieten en jij ook kunt genieten van het buiten zijn. Maar dan wel op jouw manier en niet op de manier die buurman je oplegt…


  ⚠️ Meld

 34. Zie je wel, prima antwoord, en Ed is niet tevreden. Typisch Ed.

  Jouw oplossing is een oplossing voor een ander vraagstuk.

  Wat als ik niet mee wil genieten van muziek, wat moet ik dan doen?

  Tsja, daar zijn legio goede antwoorden op.

  Jouw oplossing is trouwens ook grappig, waarom moet ik naar binnen zodat de buurman buiten kan zijn. Waarom niet andersom?


  ⚠️ Meld

 35. Ed is niet goed wijs, beter verhuis je naar een plattelandsgemeente. Die ben ik ooit onvlucht om in een gemeente te gaan waar wel wat te doen is.

  Ik heb genoten! Volgend jaar, jaar acht 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.