Jurian Meijntjes hoofd verkoop PEC Zwolle

Zwolle – Jurian Meijntjes is de nieuwe hoofd verkoop/ head of sales van PEC Zwolle. Meijntjes (36) is reeds jarenlang als sponsor bij de club betrokken en beschikt door zijn werkzaamheden als vestigingsmanager bij Lease Unlimited Zwolle, voorheen Autolease Zwolle, over een uitstekend netwerk in de regio Zwolle. Als voetballer was hij liefst zestien seizoenen onderdeel van de hoofdselecties van VV Berkum en Be Quick ’28.

Door de komst van Meijntjes per 1 juli vindt er een herstructurering plaats op de commerciële afdeling. Zo zal Dave Fitsch vanaf dat moment de functie van senior accountmanager uitvoeren. Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle: ,,Na de eerdere bekendmaking van Joost Broerse als commercieel directeur is de club zeer content met het aantrekken van hoofd verkoop Jurian Meijntjes. Met zijn komst halen we de ideale kandidaat binnen voor de functie. In deze nieuwe samenstelling kan de commerciële afdeling zich de komende periode verder ontwikkelen en is het team waarmee we dit gaan realiseren rond.”

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Ik kom er niet onderuit dat de vriendjespolitiek hoogtij viert bij PEC, maar een geluk is dat Koster niet hoofd is geworden.


  ⚠️ Meld

 2. Te sneu voor woorden. Het foute ons kent ons circuit. Wel lef trouwens om een job op te geven voor het zakelijk gammele PEC.


  ⚠️ Meld

 3. Tja als de club er voor kiest om mensen aan te stellen die al een binding hebben met de club, kom je gauw uit op vriendjes van.  ⚠️ Meld

 4. Het is toch te zot voor woorden dat de zoon van Diederik Meijntjes, persoonlijk verantwoordelijk voor het uiteindelijke ontslag van Jan Everse (NEE, DAT ZIJN WE NIET VERGETEN) zo’n plek in het pluche krijgt aangeboden….


  ⚠️ Meld

 5. De azijnzeikers hebben weer hun pagina’tje gevonden voor hun wekelijkse geneuzel zie ik.
  Jurian is capabel gebleken in voorgaande functies dus ik heb het volste vertrouwen in zijn kunnen.
  Met PEC Zwolle halen ze iemand binnen met een gigantisch netwerk binnen en buiten Zwolle wat kan zorgen voor nog meer financiële groei.
  Dat hij een collega wordt van zijn broer maakt het voor hem alleen maar lastiger binnen zo’n organisatie.
  Heel veel succes Jurian.  ⚠️ Meld

 6. Ben zelf niet super bekend met de mensen op het kantoor maar ga er even vanuit dat Jurian familie is van Diederik. Op zich is daar natuurlijk niks mis mee wanneer het een vakbekwaam persoon is en niet enkel door familiare connecties is voorgetrokken.

  Ik heb overigens liever een sportieve zwollenaar (en ook nog een pec binding) met de nodige kwaliteiten dan en iemand met dezelfde kwaliteiten maar zonder een sportief verleden en pec binding.


  ⚠️ Meld

 7. Wat zijn het toch twee lelijke eigenschappen he mensen, jaloezie en afgunst. Daarnaast getuigt het niet echt van een hoge mate van intelligentie om te denken dat je zonder hard werken, kennis & kunde en overige kwaliteiten zomaar bij PEC in deze functie aan het werk kan. Nee echt, dat er familie werkt en je bekend bent binnen het netwerk maakt je meteen geschikt voor deze baan, een baan waarbij je een grote commerciële steen bijdraagt aan de naam van de club…. (Bespeur je sarcasme? Mooi dat was de bedoeling) Ik zeg chapeau voor Jurian Meijntjes, dik verdiend en heel veel succes!!!!!


  ⚠️ Meld

 8. Hier vind ik wat van……

  Maar ja, de beleidsbepalers hebben mij afgelopen jaar vaker teleurgesteld.
  Al 3 jaar lang worden op financieel gebied dramatische prestaties geleverd.
  En niemand mag kritische vragen stellen want dat mag niet vanwege de sportieve successen.

  Meneer Visser legt u nu eens uit hoe het verlies van 1.6 miljoen door u wordt weggeluld alszijnde 3 ton verlies.


  ⚠️ Meld

 9. Die oude Meintjes stond vroeger op de tafel bij de Vrolijkheid in de 1ne hand 4 potten bier(waarvan geen 1 van hemzelf) En in de andere hand de lampekap.Ik moet het allemaal nog zien of het allemaal goed gaat.
  Ze draaien in ieder geval mooi glad de reet erin.Dat dan wel weer.


  ⚠️ Meld

 10. Een pré dus voor de oude Meijntjes, in ieder geval een gezellige vent. Familiebedrijven zijn een belangrijke basis in de economie van ons land, dus niks mis met Jurian. Succes!


  ⚠️ Meld

 11. Ha die Jurian!
  Al dat (bovenstaande) gezeik achter je laten en gewoon je werk met hart en ziel doen, dan komt het goed met jou en PEC Zwolle!
  Succes!


  ⚠️ Meld

 12. Ik ken deze familie al jaren als integer hardwerkend en uitermate betrokken bij pec zwolle.
  Ik zou zeggen een aanwinst voor pec om nog een meijntjes in de gelederen ol te kunnen nemen.
  Chapeau!


  ⚠️ Meld

 13. Bij dit soort berichten kunnen de “azijnzeikers” weer los. Jurian succes en help pec om nog verder te groeien!


  ⚠️ Meld

 14. Zelf jaren lang via ALZ geleased en Jurian ervaren als een prettige en kundige persoon met een goed zakelijk inzicht. Op zijn kantoor hangen al jaren oude PEC shirts ingelijst en die zijn na de fusering met Pouw lease unlimited meeverhuisd naar zijn nieuwe kantoor. Prima aanwinst en alle vertrouwen!!


  ⚠️ Meld

 15. Heerlijk dat alle azijnzeikers nu eens op hun nummer worden gezet.
  Dat soort mensen zijn waarom fczwolle.org destijds gestopt is.
  Alleen maar negatief gelul over de club en hun mensen.
  WeblogZwolle moet ook hiervoor waken. Het is HET platform geworden waar de nagatievelingen hun gal ANONIEM (hoe sneu) kunnen spuwen.


  ⚠️ Meld

 16. Jurian heeft in elk geval een groot netwerk in Zwolle en omgeving en dat kan voordelig zijn voor PEC. En dat zijn broer en vader ook bij PEC betrokken zijn: ach, zo werkt dat toch vaker? Beoordeel hem op z’n prestaties en niet op z’n familie.


  ⚠️ Meld

 17. Top dat deze man bij pec is binnengehaald. Ze missen juist iemand met een groot commercieel netwerk. Succes Jurian.


  ⚠️ Meld

 18. Ben al jarenlang een trouw supporter, dit voor alle duidelijkheid.

  Ik moet vertrouwen hebben en houden in de mensen die de club besturen.

  Er wordt thans echter een te groot voorschot genomen op de toekomst.( deed Munterman dit ook niet).

  We zijn inmiddels een categorie 1 club, dus de kosten moeten naar beneden.

  Je kunt natuurlijk ook speculeren op meer winst.

  Maar als er geen geld is voor nieuwe spelers en er al flinke aflossingsverplichtingen zijn, dan is iedere uitbreiding van het personeel en de daarmee gepaard kosten op geen enkele manier te verdedigbaar, de top is al te zwaar.

  Het gaat mij dus niet om de persoon meintjes, maar er moet een eind komen aan het nemen van voorschotjes ; de kosten gaan namelijk nog steeds voor de baat.


  ⚠️ Meld

 19. Die mensen die allemaal zo positief zijn over de gratis innemers familie hebben zeker ook de polonaise gelopen toen Prins Pec vooraan stond zonder staf.


  ⚠️ Meld

 20. Direct KFC en BurgerKing strikken, MeijntjesFamily
  Op weg naar Berkum bij de Vrolijkheid linksaf, straks
  En weer een nieuwe sponsor voor PEC

  Meijntjes, laat je Berkumers ajb niet tegenstemmen, hoor


  ⚠️ Meld

 21. @stegeman, het is wel een beetje kip/ei verhaal. Want je zou kunnen stellen dat men bij PEC nu juist iemand nodig hebben die de sponsorinkomsten omhoog krikt, iemand met een netwerk. Jurian neemt nu de rol van Dave Fitch over. Weet ook niet of er nou een baan bijkomt of dat er alleen een verschuiving plaatsvindt.

  Maar ik ben wel benieuwd naar de ontwikkelingen, meende dat de kosten van het kantoorpersoneel gemiddeld hoger liggen dan bij andere clubs.  ⚠️ Meld

 22. Het afzeik beleid schijnt de redactie niet te deren.
  Mijn stukken worden naar believen gedecimeerd.
  Jammer, ik zou zeggen doek op.


  ⚠️ Meld

 23. ik heb meer vertrouwen in Meintjes dan in Broerse.
  Ben ook wel benieuwd of het een vervanging is of dat ze voor Dave Fisch een nieuwe functie gecreëerd hebben, want daar hebben ze soms nog wel eens een handje van.


  ⚠️ Meld

 24. Jurian, ik wens je veel succes toe bij PEC. PEC heeft meer van deze mensen nodig met een groot netwerk en een goede babbel.

  De mensen (broekies) die er nu zitten komen hun afspraken niet na en zijn niet capabel genoeg.

  Ik ben Businessclublid, en ik moet zeggen : Het kan er alleen maar beter van worden met Jurian.


  ⚠️ Meld

 25. Ik betwijfel het dat Joost Broerse en JUrian Meijnjes de juiste personen zijn om Pec Zwolle uit de financiële malaise te halen.

  Vandaag is Zwolle voor de tweede keer in categorie 1 ingedeeld gebeurt dit nogmaals dan krijgt de club drie punten aftrek.

  Ik lees hier dat Jurian Meijntjes een fantastisch netwerk heeft. Kan iemand me hier meer over vertellen wat voor netwerk Jurian Meijntjes heeft. In mijn ogen is Jurian Meijntjes niet meer dan een gewone medewerker van volkswagen lease en lease unlimited is er een onderdeel van.

  Jurian Meijntjes zal het prima doen bij de kleine bedrijven maar het grote geld zal ook Jurian Meijntjes en Joost Broerse niet binnenhalen. Om dat geld binnen te halen moet je andere capaciteiten hebben dan alleen een goede babbel.  ⚠️ Meld

 26. Tja, ze verdienen een kans.
  Hij wordt hoofd sales en zal zijn strepen ook moeten verdienen. ben benieuwd of hij het beter dan dave gaat doen.
  Broerse commercieel directeur gaat er bij mij ook nog niet in.
  Meintjes voor de locale MKB en dan nog iemand met ervaring op hoger niveau zou een mooie combi zijn.


  ⚠️ Meld

 27. Hoe kom je bij die kennis, Dr. Jones? Ik heb het licentiereglement van de KNVB erop nageslagen en krijg daaruit een heel andere indruk. Er zijn jaarlijks 3 meet momenten (1 november, 1 maart en 15 juni). Een club mag binnen 15 meet momenten hooguit 9 maal in categorie I zijn ingedeeld. In categorie I moet een club een plan van aanpak maken met concrete prestaties en een tijdpad om aan te tonen dat de boel aanpakken. Als een club zich niet of onvoldoende houdt aan de afspraken dan zijn de sancties (1) een waarschuwing, (2) aftrek van punten en (3) intrekken licentie.
  Twente kreeg puntenaftrek om de club zich niet aan de afspraken hield en informatie had achtergehouden, niet omdat ze bij 3 meet momenten in categorie I zat.
  PEC mag er dus (vanaf begin 2015) 3 jaar over doen om de club financieel gezond te maken. Functionarissen van de KNVB houden toezicht op de uitvoering van het plan van aanpak.


  ⚠️ Meld

 28. Goed of niet… ook de schijn van vriendjes politiek, of zo men wil, achterkamertjes politiek, zou PEC Zwolle moeten willen vermijden. Maak de vacature openbaar laat mensen solliciteren, en als deze persoon echt de beste kandidaat is, Prima…..

  Maar aan deze aanstelling hangen teveel bedenkelijke overwegingen.
  Zo maar een vraag die bij mij op komt: is een gedegen onderzoek naar het verleden van de persoon in kwestie gedaan? Is hij bijvoorbeeld van onbesproken gedrag? Is er een breed draagvlak van zijn aanstelling onder de huidige sponsoren en partners?

  Oké! hij heeft nauwe banden met zakelijk Zwolle! Maar zijn modus operandi heeft meer van het niveau “handelaar” dan dat van een gedegen, solide en ervaren (sales) manager. En hoe ziet zijn netwerk eruit? Is dat het MKB of zijn er contacten bij de grotere bedrijven in Zwolle en omgeving. Ook weer zo’n gedachtegang: Als manager van een leasemaatschappij deed hij, zo vermoed ik, o.a. zaken met fleet managers, niet met de afdeling marketing mag ik aannemen. Is hij dan wel in staat marketingtechnische vraagstukken te vertalen naar proposities voor deze bedrijven. Is hij in staat marketingdoelstellingen van zowel PEC als potentiele sponsoren/partners te vertalen naar campagnes, beleid, strategie en visie? Is hij in staat KPI’s op stellen die het succes van dergelijk samenwerkingen monitoren?

  Dat alles in ogenschouw nemend kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het commerciële team aan de lichte kant is. Nu gaat het goed met de club en zal het behalen van commercieel succes eenvoudiger zijn t.o.v. tijden waar het minder met de club gaat en/of met de (lokale) economie.

  Ondanks deze gedachten wens ik het nieuwe team van Joost, Jurian en Dave ontzettend veel succes!!!! met een paar workshops van Frank van de Wall Bake ( toonbeeld voor sportmarketing) zijn de heren in no-time qua kennisniveau bijgespijkerd !

  En net als voor de spelers op het veld geldt: aan het begin van de wedstrijd staat het 0-0 en kan iedereen nog winnen, gelijk spelen of verliezen. De bal is rond….  ⚠️ Meld

 29. Ik sluit me aan bij Jan-Peter ter Velde. Kritisch over de aanstelling van “nog een” Meijntjes, over “de manier waarop” hij aangesteld is en over (het nut van) het netwerk van Jurian, maar desalniettemin gematigd positief over het besluit.
  We gaan het zien, hoe het uitpakt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.