Zwolse Rhythm&Blues Night

Zwolle – Woensdagavond organiseerde de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) de jaarlijkse Rhythm&Blues Night. Op het Grote Kerkplein konden muziekliefhebbers gratis genieten van de muzikale kunsten van o.a. de Band of Friends.

rhythm-1.jpg 

De bluesavond ging van start met de formatie De Enkman. Op dat moment waren er nog niet veel mensen aanwezig op het stadsplein. Aansluitend trad de Band of Friends op. Band of Friends is de band van Rory Gallagher met Marcel Scherpenzeel als gitarist/zanger. Rory’s muziek bereikte een enorm publiek van Noorwegen tot Spanje en van Japan tot de VS. Helaas verloor de band Rory op 14 juni 1995. De Band of Friends is geen eerbetoon, maar een viering van het leven en muziek van Rory. Het Grote Kerkplein stond toen nagenoeg vol met liefhebbers van blues. De Rhythm&Blues Night ging vervolgens nog lang door in de Zwolse cafés. Op veertien locaties in de stad konden liefhebbers van het genre lekker binnen opwarmen, en genieten van live muziek van niveau.

rhythm-3.jpg

rhythm-2.jpg

rhythm-5.jpg 

rhythm-4.jpg 
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Dit muziekfeest werd vorige week hier op WLZ aangekondigd en stond vandaag ook in de agenda hier. D. moet gewoon beter opletten 😛

Reageer