Meer beweging op schoolplein Ridderspoor

Zwolle – De kinderen van de Kinderraad van Daltonschool i.o. de Ridderspoor in Westenholte hebben aangegeven graag wat meer speel- en beweeguitdaging te willen op hun schoolplein.

schoolplein_ridderspoor_002_s.jpg 

Ouders en leerkrachten van de basisschool steunen dit plan van harte en zien ook het belang in van een uitdagende speelplek waar kinderen lekker kunnen bewegen en zich volop kunnen ontwikkelen. Dit past ook mooi in de Daltongedachte van de school waar de Kinderraad een onderdeel van is. Op het schoolplein is al een wilgentenen tunnel en een wilgentenen hut gemaakt. Dit zijn leuke speelplekken en daarnaast geeft het een mooie natuurlijk uitstraling. Ook hebben de kinderen net een nieuw voetbalveld op het plein gekregen en zijn de prullenbakken door de kinderen gepimpt.

De activiteitencommissie bestaande uit een aantal enthousiaste ouders, organiseert al geruime tijd activiteiten om geld in te zamelen met als doel: het opknappen van het schoolplein. De commissie verzorgt de aankleding van de school bij het wisselen van de seizoenen en voorafgaand aan de feestdagen. Daarnaast organiseert de activiteitencommissie gedurende het schooljaar een aantal activiteiten voor zowel leerlingen als ouders, met als doel een gezellige omgeving op en betrokkenheid bij de school te creëren. Hierbij valt te denken aan de Avond4daagse, glitterdisco en natuurlijk de kerstbijeenkomst. Het geld dat hierbij wordt verdiend komt ten goede van  het schoolplein.
 
“Dat er al aan het schoolplein gewerkt is, is zeker te zien. Zo is er inmiddels al een wilgentunnel en een hut gebouwd en is er een voetbalveld”. Dit is door een groep ouders van de school gemaakt. En nu is de schommel aan de beurt. De organisatoren hopen op een grote opbrengst, zodat er gauw geschommeld kan worden. Ook bedrijven zijn welkom om een bijdrage te doen, hetzij via materiaal of een donatie .
 

Artikel delen: