Eric Westerink nieuwe dirigent Jubal Zwolle

Zwolle – Woensdagavond 13 mei 2015 is Eric Westerink aan de leden van Jubal Zwolle geïntroduceerd als nieuwe dirigent. Dit gebeurde tijdens de repetitieavond van de Zwolse showband in het eigen clubgebouw. Eric is een bevlogen muzikant met hart voor mensen.

eric-westerink-jubal-zwolle-2.jpg 

Eric Westerink is behoorlijk ervaren op muzikaal gebied. Zo heeft hij als trombone-, bastrompet- en tenortubaspeler meegespeeld in veel bekende orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Radio Philharmonisch Orkest, het Metropole Orkest en het Millennium Jazz Orchestra. Hij heeft daarnaast met veel bekende namen gespeeld, zoals Simone Kleinsma, Ernst Daniel Smid en Barbra Streisand. Naast musicus is Eric ook een gedreven docent en dirigent voor diverse showkorpsen en ensembles. Hiermee behaalde hij diverse uitstekende resultaten. Zo is hij bijvoorbeeld Nederlands kampioen geworden met het Kamper Trompetterkorps. Eric wordt ook regelmatig uitgenodigd om ademhalingstrainingen te geven voor muzikanten bij orkesten. Zijn kernwoorden zijn muzikaliteit, ademhaling en balans.

Gedeelde muzikale ambities

Jubal Zwolle was op zoek naar een nieuwe dirigent voor de brass-sectie, nadat Marten van der Worp begin dit jaar afscheid had genomen van de showband. Voorzitter Jan Huisman: “We moesten op zoek naar een nieuwe dirigent. De connectie met Eric was al snel gemaakt en na enkele gesprekken waren we eruit. Eric’s indrukwekkende cv en hoge ambities passen goed bij de visie van Jubal Zwolle.”.

 

Ook Eric ziet de samenwerking met Jubal zitten: “Ik kan niet wachten om al mijn speelervaringen die ik in de praktijk opdoe over te brengen op de musici van Jubal Zwolle”. Eric Westerink maakt nu samen met percussie-instructeur Erik Albers en guard-instructeur René van der Weide deel uit van het instructieteam van Jubal Zwolle.

Artikel delen:

Reageer