Bijeenkomst Spoorzone en Bereikbare Binnenstad

Zwolle – Tijdens een publieksbijeenkomst op donderdag 21 mei aanstaande kunnen inwoners van Zwolle zich laten bijpraten over de plannen voor het fietsparkeren in het stationsgebied, het bestemmingsplan voor de busbrug, de reconstructie van de Willemskade en het nieuwe stationsplein aan de zuidkant.

De bijeenkomst vindt plaats op 21 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het Stadhuis, Grote Kerkplein 15.

Na de centrale inleiding door wethouder Filip van As kunnen bezoekers aanschuiven bij thematafels die over de verschillende (deel) projecten zijn ingericht. Daar is volop gelegenheid om met de projectleiders in gesprek te gaan over de verschillende plannen. Bijvoorbeeld over de manier waarop de gemeente het fietsparkeren in het stationsgebied wil aanpakken. De plannen zijn zover uitgewerkt dat Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad er in juni over kunnen besluiten.

Ook het definitieve ontwerp voor de reconstructie van de Willemskade wordt binnenkort aan de gemeenteraad voorgelegd en tijdens de bijeenkomst gepresenteerd. Na de aanpak van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade is dit het laatste deelproject om de doorstroming, verkeersveiligheid en ruimtelijke kwaliteit aan de westkant van de binnenstad te verbeteren. De start van de reconstructie van de Willemskade staat gepland in het voorjaar van 2016. Als eind 2017 de werkzaamheden in dit gebied zijn afgerond, is het klaar voor de aansluiting op de busbrug.

Bezoekers kunnen zich laten informeren over het bestemmingsplan voor de busbrug dat eind mei ter inzage gaat en ook de schetsen bekijken voor het nieuwe stationsplein aan de zuidzijde. Dat wordt eind juni tegelijk met de nieuwe reizigerstunnel in gebruik genomen.

Tijdens de bijeenkomst op 21 mei zijn ook de winnaars aanwezig van de prijsvraag die het Oversticht uitschreef voor tijdelijke initiatieven in de Spoorzone. Zij presenteren hun plannen voor onder meer een mobiele skatebaan en een multifunctionele sportkooi.

De komende jaren werkt Zwolle hard aan de bereikbaarheid van de binnenstad en verdere verbetering van het stationsgebied. Zo zorgen we dat onze binnenstad gastvrij is en blijft én dat het station toegerust is voor de groeiende aantallen reizigers. De komende jaren ondergaat het gebied dan ook een flinke metamorfose en daarbij wil de gemeente belangstellenden graag betrekken.

Artikel delen:

Reageer