PEC Zwolle – Feyenoord voorbeschouwing

Zwolle – Aanstaande zondag om 14.30 uur staat de laatste competitiewedstrijd van de Eredivisie op het programma. PEC Zwolle speelt in een uitverkocht IJsseldelta stadion tegen Feyenoord. De Rotterdammers staan op dit moment op een derde plaats met 59 punten uit 33 wedstrijden. Het team van trainer/coach Ron Jans staat op een verdienstelijke zesde positie met 50 punten uit 33 wedstrijden. 

pec_zwolle_-_feyenoord.jpg 

De heenwedstrijd in de Rotterdamse Kuip ging verloren met 2-0. In de vijftiende minuut kwam Tomas Necid net te kort op de Zwollenaren op 0-1 te zetten. Een verre ingooi van Bart van Hintum werd ter nauwer nood gepakt door doelman Kenneth Vermeer. In de 28e minuut kwam Feyenoord bijna op een 1-0 voorsprong. Een afstandsschot van Jens Toornstra verschalkte bijna PEC Zwolle-doelman Warner Hahn. Kort daarna counterde de Blauwvingers richting het doel van de thuisploeg, maar miste het scherpte in de afronding.

Vroeg in de tweede helft kwamen de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong. Een afvallende bal kwam terecht voor de voeten van verdediger Sven van Beek, die zich geen moment bedacht en de 1-0 in de touwen schoot. In de 61e minuut verdubbelde de ploeg van trainer/coach Fred Rutten de voorsprong. Een voorzet van Luke Wilshere werd verlengt door Colin Kazim-Richards. Hierdoor schoot Jean-Paul Boëtius vrij in (2-0). Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Mustafa Saymak bijna de aansluitingstreffer. Een voorzet van Jody Lukoki werd ingekopt door Saymak, maar zijn inzet werd goed verdedigd door Wilshere.

Het affiche tussen PEC Zwolle en Feyenoord leverde de thuisploeg de afgelopen twee seizoenen telkens drie punten op. De Blauwvingers wonnen met 3-2 en 2-1. Het duel tussen de nummers drie en zes is zondag van groot belang in de strijd om play-offs voor Europees voetbal. PEC Zwolle is daar al voor geplaatst, Feyenoord probeert dat juist te voorkomen door rechtstreekse kwalificatie Europa League af te dwingen. Om hier zeker van te zijn, hebben de Rotterdammers een overwinning nodig. Lukt dat niet, dan is de ploeg van trainer Fred Rutten afhankelijk van de resultaten die AZ en Vitesse zondag boeken. Na de laatste speelronde is het direct duidelijk wie de tegenstander van PEC Zwolle in de play-offs gaat worden en hoelaat het duel donderdag aanstaande van start gaat.  

Bij PEC Zwolle spelen een aantal spelers met een verleden bij Feyenoord. Zo wordt Warner Hahn gehuurd van de Rotterdammers en kwamen Boy de Jong en Rick Dekker over vanuit de jeugdopleiding van de Kuipbewoners. De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. De heren Van de Ven, Schaap en Van den Kerkhof assisteren hem. Heb jij geen kaartje bemachtigd voor de wedstrijd? Je kunt de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter en FOX Sports.  

Na afloop van de wedstrijd neemt PEC Zwolle afscheid van de vertrekkende spelers. Verzoek vanuit de club aan de supporters is dan ook om het stadion niet direct na afloop te verlaten, maar de spelers het afscheid te geven dat ze verdienen. Het is immers het meest succesvolle eredivisie-seizoen uit de clubgeschiedenis.  

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. De Europa rechten van de derde plek Ere-divisie: nog een forse weg te gaan !
  Even nagekeken maar die ‘rechtstreekse’ kwalificatie levert Feyenoord
  (AZ; Vitesse) toegang tot de derde kwalificatieronde, bij succes volgt er dan nog een Play-off ronde, daar deed bekerwinnaar PEC in 2014 aan mee. NB : Nu start de bekerwinnaar direct in de Groepsfase. Hadden wij kunnen zijn, maar ja …
  Dan pas, bij wederom succes volgt voor cq Feyenoord , AZ, Vitesse, de Groepsfase Europa-League met 2.4 milj startgeld enz enz.
  Conclusie win de beker, als landstitel of plek twee geen haalbare kaart is en je bent direct klaar.  ⚠️ Meld

 2. Ik vraag me alleen een ding af..
  De doelman van PEC speelt volgende jaar weer bij Feyenoord en als hij in doel bij pec staat zondag en houdt alles tegen waardoor Feyenoord dus rechtstreeks plaatsing voor de uefa mist want zowel AZ als Vitesse die gaan beiden winnen dan hebben ze meer punten dan Feyenoord… benieuwd hoe dat zondag gaat…
  Ik vind het een aparte situatie..


  ⚠️ Meld

 3. 6-1 kansloos. Clasie breekt zijn been, Kazim probeert Necid te slaan maar valt tegen de dug-out bewusteloos. Geen rechtstreekse plaatsing Europa League voor Feijenooit.:D


  ⚠️ Meld

 4. Tomas Necid en Mustafa Saymak krijgen rust en beginnen op de bank. Dit i.v.m. de belangrijke Play-offs binnenkort. Trent Sainsbury start in de basis.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door jw, op 16 mei 2015 9:23
  Deze week naar het sprookjesbos geweest Mike70 ?

  Geen 6-1 , maar wel kansloos! 😛


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.