Zwols korfbalkampioenschap

Zwolle – Welke basisschool is de beste korfbalschool van Zwolle? Aanstaande woensdag 20 mei organiseren SportService Zwolle en korfbalverenigingen ZKV Oranje Zwart en CKV Sparta van 13.30 tot 18.00 uur weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Het toernooi wordt gehouden op sportpark Marslanden, Marsweg 2 te Zwolle. Maar liefst 96 teams afkomstig van Zwolse basisscholen doen mee! 

Bij het korfbaltoernooi wordt een onderscheid gemaakt tussen mono-korfbal (groep 3/4 en 5/6) en 2-vakskorfbal (groep 7/8). Bij mono-korfbal wordt gespeeld in één vak, bij 2-vakskorfbal in twee vakken. "Aanval en verdediging vindt bij mono-korfbal in hetzelfde vak plaats. Kinderen hoeven daardoor niet na te denken over in welk vak ze moeten aanvallen en wanneer ze om moeten schakelen naar het andere vak voor de verdediging.

Alle Zwolse teams kunnen woensdag 20 mei ook kans maken op de Fair Play-prijs van SportService Zwolle. Alle teams houden elkaar gedurende het toernooi nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag en hanteren daarbij de Fair Play-afspraken van SportService Zwolle. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels en zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-prijs!

Artikel delen: