Herman van Veen naar Thorbeckegracht Concert

Zwolle – Van donderdag 03 t/m zondag 06 september 2015 vindt de vierde editie van het Stadsfestival plaats. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Dit jaar in samenwerking met het reizende boekenfestival Manuscripta, dat op zaterdag 05 september neerstrijkt in Zwolle. Eén van de hoogtepunten tijdens het festival is het Thorbeckegracht Concert, deze editie met Herman van Veen!

thorbeckegrachtconcert.jpg

“We komen. Elke drie jaar weer. Voor het eerst was dat begin jaren zestig. Met wapperende broeken, roze brillen en truien, breedgerande hoeden, om elke schouder een gitaar en iedereen had haar. We zongen liedjes voor de vrede, over vrezen en vrolijkheid. Over meisjes, vaders, meisjes, moeders, meisjes en kinderen. Vertelden van hoe bang we waren en hoe blij we bleven zingen. We raakten kwijt en waaiden uit. Maar vinden ons, omdat we muzikanten zijn die leven van moeten blijven spelen, nog altijd terug op de vertrouwde plekken, de zalen, pleinen, kerken, kroegen. En bij de meisjes, die mevrouwen werden.” Herman van Veen komt met al zijn muzikanten naar het Stadsfestival met een grote finale op het Thorbeckegracht Concert op zaterdag 05 september!

Verder tijdens het Stadsfestival

Op de vierde editie mag het Stadsfestival de première van het Kameroperahuis ‘verwelkomen, Gnaffel met de familievoorstelling  Meisje Loos en gaat het festival samenwerken met de Zwolse Theaters.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Past prima in het rijtje Mathilde Santing, Trijntje Oosterhuis, Frank Boeijen en Karin Bloemen. Miss Montreal was een foutje.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.