Brand in tussenwoning aan Schuttevaerkade

Zwolle – In een tussenwoning aan de Schuttevaerkade in Zwolle is zaterdagmiddag 14.45 uur brand uitgebroken. Diverse eenheden van de brandweer, politie en een tweetal ambulances gingen ter plaatse. Twee personen raakten gewond.

brand_schuttevaerkade.jpg 

De eerste berichten waren, dat in een slaapkamer brand is ontstaan. Dat werd later bevestigd. De bewoonster was met een zoon verf van het kozijn aan het afbranden, en daarbij is een flinke klap en brand ontstaan. Door de klap werd de muur tussen de slaapkamner en de badkamer eruit geblazen. Toen de brandweer arriverede werd de nog brandende gasfles naar buiten gebracht en in de Stadsgracht gekoeld. De bewoonster raakte aan haar voeten gewond. Ze liep brandwonden op. Een andere klusser viel door de knal van de trap en liep een aantal schaafwonden op. Een ambulance zou volgens een getuige door drie kwajongens opzettelijk een andere kant uitgestuurd zijn geweest. Op de Schuttevaerkade werd een weghelft afgesloten voor het verkeer.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Zeker, keihard aanpakken. Daarnaast zeg ik dat een ambu die een doorgaande weg niet kent effe stratenkennis moet gaan leren

  2. Ambulance personeel hoort de weg te weten. Net als politie en brandweer, iedereen die hulp verleent hoort de weg te weten.

  3. Ja Suus en op de plek van onheils worden ze vaak door omstanders naar de juiste plek gewezen.
    Op beterweters zoals jij zitten ze vast niet te wachten na deze actie van wat randdebielen.

Reageer