Zes aanhoudingen bij Wildness Festival

Zwolle – Gedurende het festival Wildness bij de Wythmenerplas zijn zaterdag zes mannen aangehouden voor verschillende delicten.

Vier van hen werden op het terrein door beveiligers aangehouden voor harddrugsbezit en overgedragen aan de politie. De harddrugs werd in beslag genomen en na verhoor werden zij alle vier met een proces-verbaal heengezonden. Een andere man, waarbij door de beveiligers ook werd geconstateerd dat hij harddrugs bij zich had, verzette zich dusdanig bij zijn aanhouding dat hij werd aangehouden voor zowel mishandeling als harddrugsbezit. Van deze 24-jarige man uit Nunspeet werd de drugs eveneens in beslag genomen en hij is voor nader onderzoek ingesloten. De zesde persoon, een 30-jarige Zwollenaar, werd na afloop van het festival aangehouden toen hij niet wilde luisteren naar aanwijzingen van een politieman, zich vervolgens weigerde te legitimeren en zich tijdens de aanhouding verzette en de agenten beledigde. Ook hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hier 6 van de 12.500 aangehouden, dat is 0,048%.
    Bij bevrijdingfestival 20 van de 120.000 aangehouden is 0,016%.
    Conclusie 3x meer aanhoudingen.

    Opdoeken dat feestje! 😉

  2. Feestjes geheel opdoeken vanwege een paar harddrugs dealende duivelsknechten lijkt me te ver gaan. Of toch niet? Stel dat er 1 mens door aan de dope raakt, doorgaan? Twee, nog steeds doorgaan? Ok, Drie dan, nog steeds doorgaan met ’t feestje ?

Reageer