Succes sloeproeiers bij roemruchte HT-race

Zwolle – Vrijdag 15 mei was Hattem Roeit met maar liefst drie teams vertegenwoordigd bij de legendarische roeiwedstrijd voor sloepen van Harlingen naar Terschelling (HT). Niet eerder deed Hattem Roeit met zoveel leden en sloepen mee met de HT. Alle teams gaven hun visitekaartje af en leverden uitstekende prestaties.

ht-race_harlingen.jpg 

In de voorlopige uitslag pakten de dames d’Isela een prachtige 5eplek. Het damesteam ‘Hattem Roeit in Wijsselland’ maakte een sterk HT-debuut en eindigde bij de dames op een knappe 21e plek. Ook het herenteam d’Isela leverde een puike prestatie. De definitieve uitslag is op dit moment nog niet bekend. De HT is één van de grootste sloepenraces van Nederland en wordt in de roeiwereld dan ook wel de ‘Koninginnetocht’ genoemd. Tijdens de HT-race roeien 130 teams, zowel mannen als vrouwen, 34 kilometer over de Waddenzee van Harlingen naar Terschelling. Hoewel de wind vrijdag uit het noorden kwam, waren de omstandigheden relatief goed te noemen.

De vereniging Hattem Roeit heeft één sloep – d’Isela – die mag starten in deze wedstrijd. Omdat de dames d’Isela deze sloep gebruikten, roeide het herenteam van d’Isela hun HT in de Albatros: een robuuste, 60 jaar oude Terschellinger sloep voor tien roeiers. Zes roeisters van het damesteam de Voorganck van Hattem Roeit roeiden de HT in de sloep de Wijsselland, van de Veiligheidsregio IJsselland.
Artikel delen: