Damesteam TV Triade weer gestart

Zwolle – De nationale triatloncompetitie is afgelopen zondag weer van start gegaan in Enschede. Na een korte minitriatlon in de ochtend en een 1/8ste teamtriatlon in de middag eindigde het damesteam van triatlonvereniging Triade als 12e van de 16 teams.

 

damesteam_tv_triade.jpg 

 

Tijdens de ochtendsessie werd er individueel 175 meter gezwommen, 7,5 km gefietst en 2 km hardgelopen om de startvolgorde voor de middag te bepalen. Na de minitriatlon stonden Arlana van Ommen, Saskia Bekhuis, Esmeralda Spek en Rolien Duiven nog op een 14e plaats. ‘s Middags werd een 1/8e triatlon afgewerkt waarbij gezamenlijk werd gezwommen, gefietst en gelopen. De middagserie bestond uit 475 m zwemmen, 18,5 km fietsen en 5 km lopen. Tijdens de 1/8ste triatlon konden de dames nog 2 plaatsen stijgen naar een keurige 12e plek met een mooie tijd van 1:08:03.

Vorig jaar eindigde het triatlonteam van TV Triade op een 8e plaats van de 29 teams. Dit jaar is er een extra, tweede divisie aan de competitie toegevoegd, waardoor de concurrentie in de 1eDivisie sterk is toegenomen. De eerstvolgende wedstrijd, een sprint-stayerwedstrijd, vindt plaats in Almere. Hier staan Francis van der Schoot, Arlana van Ommen, Esmeralda Spek en Rolien Duiven aan de start. Verder zijn er dit seizoen nog wedstrijden in Almere, Oud Gastel, Leiderdorp en Amsterdam.

 

Naast de genoemde triatleten bestaat het damesteam van TV Triade uit Patricia Seinen, Olga Appelo, Saskia Berris en Carina Slingerland.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Leuke mensen maar wat een foeilelijk zwembad:o eigenlijk schandalig dat een stad zoals Zwolle niet eens een kindvriendelijk zwembad te vinden is..

Reageer