Einde campagne WC Stadshagen fietsvrij

Zwolle – In Stadshagen wordt de komende week de samenwerkingsperiode tussen de winkeliers van Stadshagen en onderwijsinstellingen Landstede en Deltion afgesloten. Dit in het kader van onze campagne om winkelcentrum Stadshagen fietsvrij te maken.

 

fietsvrij.jpg

 

Sinds 13 april surveilleren studenten van de opleiding beveiliging van Landstede en Deltion in de winkelstraat. Zij spreken winkelende bezoekers aan indien zij fietsen op de stoep en helpen hen hun fiets op de juiste plek te parkeren (in de daarvoor bestemde fietsenstallingen). Verkeerd geparkeerde fietsen worden voorzien van een oranje zadelhoesje en het verzoek om de fiets de volgende keer op de juiste plek te parkeren, juist geparkeerde fietsen worden beloond met een groen zadelhoesje. Deze campagne wordt door onze meeste bezoekers warm ontvangen en de Gehandicaptenraad Zwolle juicht ons initiatief ook toe. De voordelen van een fietsvrij winkelcentrum zijn velerlei: een nette opgeruimde winkelstraat, gemakkelijk toegankelijke winkels, gemakkelijker navigeren voor mindervaliden en kindvriendelijker.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Nu maar hopen dat de politie de fietsen die er nog steeds staan in beslag gaat nemen. Met name mensen in een scootmobiel hebben behoorlijk wat problemen om langs die foutgeparkeerde fietsen te slalommen.


  ⚠️ Meld

 2. En nu hopen dat de winkels hun uitstallingen/reclameborden naar binnen halen, bij de blokker kruidvat en dergelijke.
  Dit staat ook niet en belemmerd ook de doorgangen.


  ⚠️ Meld

 3. Gooi er deuren in net als in de AA-landen dobbe de beste oplossing , want jonge lui van 16 jaar en ouder krijgt geen bekeuring .Wees dan ook eensgezind heren agenten en geef jong en oud een bekeuring .


  ⚠️ Meld

 4. Een leuk vakantiedeuntje uit de speakers en je waant je in het kille winkelcentrum even in Spanje. Of krijgen jullie dan Herrie uit de stad op je dak 😛


  ⚠️ Meld

 5. Bij die supermarkt aan de Wade (richting Belvederestraat) mag je toch wel je fiets neerzetten? Je kunt toch ook lopen met je fiets tenslotte.

  Verder een goed idee om mensen die op de stoep fietsen e.d. aan te spreken.


  ⚠️ Meld

 6. @fransie en hoe zouden die reclameborden blokkerend moeten zijn dan? zat ruimte voor blokker en kruidvat… juist het nauwe stuk bij de AH zorgt ervoor dat je elkaar als voetgangers nauwelijks kan passeren….


  ⚠️ Meld

 7. In het midden is gewoon de ingang van een appartementen complex.
  Grote jongens als ze daar de fietsen weghalen en er mee wegkomen.

  Zelfbedachte regels hebben geen enkele rechtsgeldigheid…gewoon lekker je fiets neerzetten bij de ingang van de winkel.


  ⚠️ Meld

 8. Bericht van toetoet over (juridische) basis voor handhaving lijkt mij mooie journalistieke onderzoeksvraag natuurlijk in relatie tot ingezette denk- en uitvoeringskracht door betrokken partijen.


  ⚠️ Meld

 9. Waar slaat dat op toetoet, op nog geen 50 meter afstand aan weerszijden van het Winkelcentrum barst het van de fietsenstallingen. Zou je ook zo reageren als ik mijn auto op jouw tuinpad neer zou zetten, gewoon omdat ik daar zin in heb? Lekker a-sociaal om ze te redeneren.


  ⚠️ Meld

 10. Ed maakt het nog bonter met zn juridisch hahaha wat dan? Memsen begeleiden en zadelhoesjes plaatsen? Lezen heren voordat je gaat blaten over zaken die niet benoemd zijn maar als aanname door jullie gedaan zijn. 😛


  ⚠️ Meld

 11. freddie Bij ah zelf staat ook een bord buiten en als ze die allemaal weghalen kunnen wij daar de fietsen neer zetten,
  Wc aan de overkant op het gras opnieuw bouwen voor de suppermakten zou natuurlijk de beste oplossing zijn


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.