Gewonden na aanrijding tussen stadsbussen

Zwolle – Maandagmiddag 18 mei vond er op de Oosterlaan een aanrijding plaats tussen twee bussen. Eén buschauffeur en een passagier raakten licht gewond. Beide bussen waren zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Hierdoor was de Oosterlaan een aantal uur gestremd.

De twee bussen reden over de Oosterlaan richting het Stationsplein, komende vanuit de van Karnebeekstraat. De buschauffeur van de voorste bus, een 34-jarige man uit Zwolle, stopte voor het zebrapad. Een 31-jarige man uit de gemeente Ooststellingwerf had niet door dat de bus voor hem was gestopt en reed achterop de bus. In beide bussen zaten passagiers. De buschauffeur uit de gemeente Ooststellingwerf en een 17-jarige inwoonster van Zwolle raakten licht gewond. Ze zijn behandeld door ambulancepersoneel. De bussen moesten worden afgesleept. Daardoor was de Oosterlaan drie uur gestremd en ontstonden er opstoppingen in de omgeving. De politie onderzoekt de aanrijding.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. @zuidski.1., dat las ik ook. Maar er rijden geen bussen in de van Karnebeekstraat. Gelukkig niet. Op zo’n drukke fiets-straat. 🙂

 2. Hij kan door van alles afgeleid zijn op de Oosterlaan. Zo druk als het daar altijd is op de Oosterlaan. Met fietsers voetgangers en auto’s. Gelukkig word het stationsplein eindelijk een keertje aangepakt. En verdwijnen de streek en stadsbussen naar Hanzelaan, en word de rotonde verwijdert. Kan alleen maar beter worden wat mij betreft.

 3. Zo als die rijden geen wonder moest wel eens wat gebeuren !!! Ik durf zo als de bussen in Zwolle scheuren niet te rijden met passagiers in de bus

 4. Buschauffeurs en taxichauffeurs zijn de grootste dwazen die er rond rijden,ze denken dat de hele weg van hun is en drukken gewoon door.
  En als je er wat van zegt krijg je gelijk een grote bek of ze lachen je recht in het gezicht uit.

 5. Het gebeurde niet ver voor de plek waar de verkeersregelaars rond dat tijdstip het verkeer begeleiden (zebrapad). Ik stond te wachten tot ik opgehaald zou worden. Het had op zich dus niet veel met het roekeloos rijden van de buschauffeur te maken. Daarna werd het wel een grote chaos aan verkeer en heb ik nog een tijdje op mijn taxi moeten wachten.

 6. @Ans Ik vraag me nog steeds af hoe je met een stadsbus over de Oosterlaan vanaf de van Karnebeekstraat komt.

  Vind de verkeersregelaars ook maar gevaarlijk ’s ochtends..

 7. Yep, de Zwolse buschauffeurs drukken wel door kan ik beamen.
  En schuwen daarbij vrij weinig. Lijkt wel of die guppies
  een beetje te veel opgefokt op schema moeten rijden?

Reageer