Gemeente Zwolle stuurt brief over PGB

Zwolle – De gemeente Zwolle stuurt een brief naar cliënten met een Persoonsgebonden budget (PGB) waarvan bekend is dat zij nog geen zorgovereenkomst(en) hebben ingediend bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), deze is verlopen of dat zij een te hoog uurtarief declareren.

Als de SVB geen zorgovereenkomst(en) van de PGB-houder heeft, deze is verlopen of dat het uurtarief niet juist is, dan kunnen de zorgverleners niet uitbetaald worden. Zie voor meer informatie en belangrijke documenten deze website .

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Lezende “Als de SVB geen zorgovereenkomst(en) van de PGB-houder heeft, deze is verlopen of dat het uurtarief niet juist is”.
  tsja, is het de overheid die ’t liefst bezuinigt door mensen in de war te sturen met Rommelige regelingen? Of schrijft Weblog Zwolle ’t zo onbegrijpelijk rommelig?

  Nouja, Deze is ook verlopen. Of is het uurtarief niet juist 😉

  De enige zekerheid lijkt me “deze is verlopen of dat zij een te hoog uurtarief declareren” Hoe dat uitpakt? Wie zal ’t weten? Misschien is het uurtarief ook wel niet juist immers.  ⚠️ Meld

 2. Zoals ik het lees, Hikstad, krijgen deze mensen een brief van de gemeente om ze erop te wijzen dat ze nog iets moeten doen als ze het PGB willen houden. Extra service van de gemeente.


  ⚠️ Meld

 3. ER wordt zoveel ermee gerommeld en na al die media aandacht moet er toch zeker goed gecontroleerd worden waar al dat geld naar toe gaat en wie er allemaal recht op hebben…


  ⚠️ Meld

 4. Niks geen service van de gemeente of de SVB Dame. Ze hebben de boel nog steeds niet op orde. In november zorgovereenkomst ingeleverd, januari brief van SVB dat ze hem niet kunnen verwerken; klopte niet, men had niet goed gelezen en niet goed nagedacht. Afgelopen week brief van de SVB; de gemeente moet nog wat controleren, u hoort nog nog van ons als dat gebeurd is. Een half jaar voorbij en nog geen stap verder! En dat terwijl het vorig jaar allemaal prima liep! Afgelopen maanden gebeld en gemaild; niet te bereiken of geen antwoord. Zorgverleners worden niet betaald. Om compleet moedeloos van te worden.


  ⚠️ Meld

 5. Dat is knap slordig, Appie. Heb jij dan ook zo’n brief gehad, waar het in dit artikel over gaat? Mijn interpretatie van het artikel was dat de brief ging naar PGB-houders die het zelf niet voor elkaar hebben. Die zullen er ongetwijfeld ook zijn, door de ingewikkelde regelgeving, door slordigheid of weet ik veel wat.
  Ik snap dat je moedeloos wordt, omdat je ook niet lang alles kunt voorschieten. Al een klacht ingediend?


  ⚠️ Meld

 6. En heb je de brieven van de gemeente op de genoemde website gezien? In alle 4 staat de fraaie zin: “… Dan moet u uw zorgovereenkomst(en) alsnog indienen bij de SVB. Als u dit al eerder
  heeft gedaan, dan raden we u toch aan dit nog eens te doen.”
  Dus: u hebt het al gedaan, maar doe het nog maar eens… Te gek voor woorden toch, je hebt iets al gedaan, maar doe het nog maar eens.


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb deze brief nog niet gehad, maar wel een zelfde soort eind vorig jaar; heel vaag, veel woorden, maar eigenlijk werd je er totaal niet wijzer van.
  En klacht indienen: zou eigenlijk moeten, maar je wordt zo moe en moedeloos van dit gedoe allemaal en het lijkt allemaal toch geen zin te hebben. En bovendien.. je hebt het PGB echt niet voor niets nodig.. dus handenvol aan zorg e.d. dus je hebt geen tijd en energie voor al deze toestanden.


  ⚠️ Meld

 8. Het lijkt erop alsof de gemeente en/of SVB wel eens iets aan hun bedrijfsvoering mogen doen. Kan toch niet wezen dat ze brieven kwijtraken en het probleem bij de zender neerleggen. Lijkt me een goede kwestie voor raadsvragen.


  ⚠️ Meld

 9. Wij hebben dezelfde ervaring als papier. wel de brief gehad deze week. Al 3x een zorg overeenkomst opgestuurd. afgelopen zaterdag de bewuste brief van de gemeente gekregen te gelijktijd met weer een brief van de SVB dat de gemeente nog wat moet controleren. Dit jaar dus nog geen zorgverlening uitbetaald.


  ⚠️ Meld

 10. Ik las vandaag in een krant een stuk over de (wan)toestanden rond het PGB en de uitbetalinge daarvan en daarin wordt een SVB-woordvoerder geinterviewd:

  “De SVB-woordvoerder stelt echter dat het structureel zoekraken van spullen niet aan de orde is. ??Ik zou ook niet weten hoe documenten hier kwijt zouden kúnnen raken.??”

  Tja…


  ⚠️ Meld

 11. Het ronde archief?:) Het wordt tijd voor aangetekende verzending, maar dat is toch eigenlijk te gek voor woorden. Kan het niet digitaal worden verstuurd?


  ⚠️ Meld

 12. haha zelf digitaal raakt het zoek is mijn ervaring. Het voordeel is wel dat je het gelijk nog een keer kunt versturen. Ik lees ook steeds dat de achterstand is bijgewerkt en dat alles nu goed verloopt. Helaas is dit niet het geval. Erg vervelend dat je mensen niet kan betalen op een gegeven moment willen mensen dan ook niet meer voor je werken. Waar ze natuurlijk volkomen gelijk in hebben.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.