Speciale rondleiding begraafplaats Kranenburg

Zwolle – Van 30 mei tot en met 8 juni wordt voor de tweede keer in Nederland de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ook begraafplaats Kranenburg ondersteunt dit initiatief van harte en organiseert in die week speciale rondleidingen. Zo is er op zaterdag 30 mei en woensdag 3 juni een tweeënhalf uur durende wandelingen langs bijzondere locaties op deze begraafplaats. En neemt de beheerder de wandelaars mee naar oorlogsgraven, unieke monumenten en graven van beroemde personen.

kranenburg.jpg 

Een groot aantal begraafplaatsen door heel Nederland neemt deel aan dit bijzondere evenement, waarvan het thema is: ‘Ik vergeet je niet’. Oorlogsgraven en graven van beroemde personen staan centraal tijdens de Landelijke Week van de Begraafplaats. Maar nu wel zonder de emotie van verlies, maar met een open oor en oog voor wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van begraven en asbijzettingen.

Rondleidingen begraafplaats Kranenburg

De rondleidingen bij begraafplaats Kranenburg vinden plaats op zaterdag 30 mei van 13.30 tot 17.00 uur en woensdag 3 juni van 18.30 tot 21.00 uur. Ook informeert de beheerder van de begraafplaats u over alle details die horen bij de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud en de grafrechten.

Het programma start in de aula van begraafplaats Kranenburg. Indien u wilt deelnemen kunt u zich aanmelden bij mevrouw J. Koster- Mathemeier, tel. 038-4982485. Iedereen is van harte welkom. Op www.weekvandebegraafplaats.nl staat alle informatie over het evenement vermeld.

Kranenburg is in oppervlakte een van de grootste begraafplaatsen van Nederland. Het is door de landschappelijke aanleg en mooie ligging een prachtige rustplaats. 

Artikel delen:

Reageer