Leerlingen maken film over loverboys

Leerlingen van het Greijdanus College in Zwolle nemen deze week een film op over loverboys. De leerlingen hebben zelf het initiatief genomen voor de film.

De school heeft medewerking verleend omdat het de leerlingen alert maakt op loverboy-praktijken. Tegelijk laat de film zien dat vmbo-leerlingen ook tot positieve dingen in staat zijn. De laatste tijd is het vmbo in de ogen van het Greijdanus college te vaak negatief in het nieuws. Het is nog niet bekend wanneer de film in première gaat.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het verhaal over het maken van een film is me helemaal duidelijk maar wat ik niet kan volgen is dit:

  Tegelijk laat de film zien dat vmbo-leerlingen ook tot positieve dingen in staat zijn. De laatste tijd is het vmbo in de ogen van het Greijdanus college te vaak negatief in het nieuws.

  Dat vmbo-leerlingen tot positieve dingen in staat zijn weet ik uit ervaring maar hoe zijn vmbo-leerlingen dan in het nieuws gekomen? Zit het Greijdanus College soms vmbo-leerlingen zwart te maken?
  Ongetwijfeld zal het Greijdanus vast wel wat etter-vmbo’ers erbij hebben zitten (dat zal elke school wel hebben gok ik maar ook in de andere niveau’s zullen wel etters voorkomen) maar begrijp ik dat het Greijdanus problemen heeft met hun vbmo-leerlingen?


  ⚠️ Meld

 2. Laat maar, ik heb niet goed gelezen; ik meende 2 verschillende scholen te lezen in het bericht. Maar het gaat alleen over het Greijdanus en dat maakt het een stuk begrijpelijker 😀


  ⚠️ Meld

 3. Lekker genuanceerd weer, Joop. Je geeft zelf al niet aan te weten of het zo is, maar toch stuur je het wel die kant op.

  Om antwoord te geven op je ‘vraag’: Het Greijdanus is een gereformeerd vrijgemaakte middelbare school. Je link tussen zondags en doordeweeks gedrag zie ik niet echt. Wellicht moet je ‘deze mensen’ waar je zo graag over wilt oordelen eens van dichtbij bekijken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.