Vergunning uitbreiding PEC Zwolle stadion rond

Zwolle – De vergunning voor het uitbreiden van het PEC Zwolle stadion is afgegeven, zo meldt nu.nl. PEC Zwolle wil de uitbreiding graag om 2000 extra plaatsen te creëren. 

Op de Maarten Eibrink tribune komen er 375 zitplaatsen bij, op Fred Patrick tribune 1417 plaatsen en op Klaas Drost tribune 103 plaatsen. Waar de financien vandaan gehaald gaan worden is volgens het bericht nog onduidelijk. Er is onlangs nog een garantstelling van 1,5 miljoen gekregen van de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Of je snapt het niet, luie mensen zoals bovengenoemde zijn waarschijnlijk nergens in geintresseerd maar alleen vanuit hun luie zetel kritiek leveren gaat natuurlijk de minste energie kosten, zeker vanuit de bovenkamer. Over onzin gesproken!


  ⚠️ Meld

 2. Feit; PEC Zwolle staat er financieel beroerd voor en zit in de slechtste categorie bij de KNVB, categorie 1. Feit: de gemeenteraad is akkoord gegaan met een garantstelling voor 1,5 miljoen euro. In het filmpje rept meneer Visser over een investering van 4 miljoen euro voor uitbreiding van het stadion. Dit ondanks de belabberde financiële situatie waar PEC zich in bevindt. Sportief gezien beleeft PEC een geweldig seizoen, alle lof en hulde daarvoor. Echter gezien die slechte financiële situatie is het heel goed mogelijk dat aardig wat goede spelers verkocht moeten worden. Dat betekent tegelijkertijd dat de selectie volgend seizoen beduidend minder zal zijn kwalitatief gezien. Ik zou nog maar even wachten met welke investering dan ook, ik denk dat de KNVB dat hele stadionplan ook afschiet, omdat het gewoon niet goed gaat. Zorg eerst maar dat de boekhouding op orde is meneer Visser. Lijkt me lastig genoeg.


  ⚠️ Meld

 3. Uitbreiding is ook een investering, dus niet per definitie kosten. Ik vraag me alleen af waarom 2000 plaatsen maar liefst 4 miljoen euro moeten kosten!? Is er wel scherp onderhandeld over deze opdracht of is het ‘ gegund’ aan vriendjes?


  ⚠️ Meld

 4. Fred Patrick tribune 1417 plaatsen? Waar moeten die komen dan? Of gaan ze de huidige Stentor weghalen en een nieuwe plaatsen? Dat lijkt me ook geld weggooien.


  ⚠️ Meld

 5. @Mike70:
  Feit is wel dat de huidige Stentor tribune niet voldoet aan de regels voor Europees voetbal. Vorig jaar dispensatie voor de playoff-ronde, maar in het hoofdtoernooi had het niet gemogen. Heeft geloof ik te maken met dat hij niet volledig op de grond staat, maar op poten.

  Ik dacht dat zuid (Klaas Drost) volledig tot aan het veld zou worden bijgebouwd, maar met 103 stoeltjes krijg je er nog niet eens over de gehele breedte slechts 1 rij stoelen bij!


  ⚠️ Meld

 6. Denken ze bij Pec ook na over het parkeren, want dat mag niets kosten en nu kunnen de bezoeker de auto,s al niet kwijt en staan her en der in de wijk en bij pompstations etc.

  Neem gelijk de gevaarlijke fietsoversteek voor hoofdingang mee.


  ⚠️ Meld

 7. @ jasper, de publieke tribunes zijn dit jaar haast altijd uitverkocht, de reeds uitgebreide hoofdtribune daarin tegen is altijd plek genoeg.. misschien hadden ze die beter als laatste kunnen doen.

  Die garantstelling van 1.5 miljoen was juist aangevraagd zodat ze de financiering van deze uitbreiden kunnen rondmaken, niet om enige roodstand op te vangen.


  ⚠️ Meld

 8. Als de tribunes worden uitgebreid zoals onder de sponsortribune, ontstaat er een Engels stadion met de supporters vrijwel bovenop het veld.
  Goed voor de sfeer. 😀


  ⚠️ Meld

 9. (dat het daar niet voor is, is logisch, je gaat niet lenen om een lening af te betalen )

  Het is een garantstelling. En die gebruik je juist weer om een financiering aan te vragen. Nuanceverschil, maar niet onbelangrijk.


  ⚠️ Meld

 10. – ja het is nagenoeg elke wedstrijd uitverkocht
  – de 1,5 miljoen is garantstelling en geen lening
  – 1417 plekken op fred patrick tribune omdat stentortribune die daar onder staat weg moet (was tijdelijke oplossing)
  – 103 plekken op klaas drost tribune omdat mindervalidenbordes word verplaats naar hoofdtribune
  – start verbouw is nog onbekend ze hebben alleen de vergunning al binnen


  ⚠️ Meld

 11. Jaahaa, ik snap dat het een garantstelling is. Maar die is er wel zodat ze een lening aan kunnen gaan. En een lening ga je niet aan om een andere lening af te betalen (als je slim bent).

  Maar goed, als je redelijke zekerheid hebt dat je zo meer inkomsten kan genereren, lijkt het me geen slecht plan.


  ⚠️ Meld

 12. @ JJR: “Als de tribunes worden uitgebreid zoals onder de sponsortribune, ontstaat er een Engels stadion met de supporters vrijwel bovenop het veld.
  Goed voor de sfeer”

  Je haalt twee dingen door elkaar. De constructie van een stadion zegt helemaal niets over de sfeer. Zet Engelse supporters in het Abe Lenstra stadion en je hebt een topsfeer. Zet Heerenveen publiek op Anfield Road en je ergert je groen en geel aan het gehos.


  ⚠️ Meld

 13. Blauvinger, wat zeur je nu? Afgelopen zondag was er gratis plek zat bij de Sligro. En dat nog wel bij een wedstrijd tegen Feyenoord (uitverkocht).


  ⚠️ Meld

 14. Ik weet dat een garantstelling geen lening is, maar een club die, zoals Japser terecht stelt, hartstikke rood staat, moet dit soort risico’s helemaal niet nemen. Laat meneer Visser eens bellen met de beleidsbepalers bij FC Twente, hoe de uitbreiding van hun stadion financieel uitgepakt is. Daarom staat Twente er financieel net zo beroerd voor als PEC.


  ⚠️ Meld

 15. Was volgens mij 12.500 + 375 + 103 = 12.978
  Die 1417 voor de FP tel ik niet mee, want de Stentor tribune vervalt dus dat heft elkaar op. Of ze moeten hem doortrekken tot aan de uit-tribune wat me niet verstandig lijkt. Dan kom je misschien op 13.500.


  ⚠️ Meld

 16. @Leonardo

  “Daarom saat Twente er financieel net zo beroerd voor als PEC”

  Wat je daar zegt slaat nergens op. Verdiep je wat meer in bepaalde zaken. Het verschil tussen PEC Zwolle en Twente is niet te vergelijken als je bedenkt dat Twente momenteel een schuld heeft van maar liefst 60.000.000,00 Euro. Dan is de schuld die PEC Zwolle in vergelijking heeft pocketmoney.


  ⚠️ Meld

 17. Die 1417 voor de FP tel ik niet mee, want de Stentor tribune vervalt dus dat heft elkaar op

  De stentor is nu 1000 plekken, dus door de uitbreiding van FP heb je alsnog 400 plekken extra;)

  Ik vraag me alleen af waarom 2000 plaatsen maar liefst 4 miljoen euro moeten kosten!?

  Als ik me niet vergis is die 4 miljoen voor de totale uitbreiding van het stadion. Dus uitbreiden van de ME, FP en KD tribune en het verlengen van het dak voor het gehele stadion. Ik ben bang dat juist het verlengen van het dak zo veel geld gaat kosten.

  Maarja als je dan bedenkt dat PEC al eens naar buiten heeft gebracht dat ze zonnepanelen op het dak willen, en Visser aan heeft gegeven dat ze voor de financiering in gesprek zijn met een energiefonds dan kan je wel bedenken uit welke hoek de investering kan gaan komen.


  ⚠️ Meld

 18. De stentor is nu 1000 plekken, dus door de uitbreiding van FP heb je alsnog 400 plekken extra

  Oké, wist ik niet Bigge. Bedankt. Dat is dan zeker 13.500 en als ze helemaal tot uit-tribune doortrekken 14.000


  ⚠️ Meld

 19. @Blauvinger:

  Neem gelijk de gevaarlijke fietsoversteek voor hoofdingang mee.

  Welke fietsoversteek? Er is door de gemeente juist veel aan gedaan om te voorkómen dat mensen nog oversteken in plaats van de tunnels bij de kruisingen Boerendanserdijk of bij het ziekenhuis te gebruiken.
  Dat mensen alsnog paadjes maken en proberen over te steken, ligt niet zozeer aan de gemeente.


  ⚠️ Meld

 20. Ronnie08; Leg mij dan eens uit waarom PEC in dezelfde categorie zit als FC Twente, niet omdat het financieel fantastisch gaat kan ik je melden. En er is nog niets veranderd, PEC staat er erg slecht voor financieel gezien. Dat is een feit. Hoe mooi de verhalen van de heer Visser ook zijn.


  ⚠️ Meld

 21. Een simpel rekensommetje leert me dat die verbouwing dan ??2000,00 per extra stoel kost. Stoeltje moet dan ongeveer 80 x bezet worden om uit de kosten te zijn. Laat het 100 x zijn door rentelasten. Valt me best mee eigenlijk.


  ⚠️ Meld

 22. Welke fietsoversteek? Er is door de gemeente juist veel aan gedaan om te voorkómen dat mensen nog oversteken in plaats van de tunnels bij de kruisingen Boerendanserdijk of bij het ziekenhuis te gebruiken.

  Die bij de molen is na afloop wel gevaarlijk, daar waar je de tunnel uitkomt met de fiets. Auto??s die rechts komen vanaf de wasstraat moeten voorrang verlenen, maar door de grote stroom fietsers wil er nog wel een figuur agressief gas geven en zich ertussen drukken. Dat gaat daar een keer fout.


  ⚠️ Meld

 23. Ik erger me ook aan die mensen die door de paadjes de Ceintuurbaan
  oversteken, zelfs met kleine kinderen. Dit gaat ook een keer fout.>:(


  ⚠️ Meld

 24. ‘k las vandeweek dat de slechte financiele positie gedeeltelijk ontstaan is vanweges het uitkeren van de winstpremies…..


  ⚠️ Meld

 25. @Peperbus
  Eens, komt veel voor t.h.v. de MacDonalds. Duurt niet lang dan kunnen ze daar ook iemand van de straat schrapen.


  ⚠️ Meld

 26. @arianne, eigenlijk wel gek dat de stentor tribune is afgekeurd want als je de parterre tribune ziet in de Kuip dan kan ik me niet voorstellen dat de stentor tribune onveiliger is dan de veredelde steiger constructie in Rotterdam.

  Heb nog even het filmpje gekeken van de nieuwjaarsreceptie (3:20) en het doortrekken van de het dak en de tribunes in totaal gaat 4 miljoen kosten. Waarbij ze pas beginnen als de financiering rond is. Vraag me dan ook af of ze al gaan beginnen deze zomer.


  ⚠️ Meld

 27. Wat ik me afvraag:
  Krijgt de Noord tribune verlenging van het stavak, en dus alleen
  375 stoelen onderaan vakken 2,3 en 7,8?
  Vakken 1 en 9 blijven zoals ze zijn, lijkt me.

  Iedereen gaat onder en rondom het stavak sowieso vanzelf staan, in het deel onder huidige stavak, levert mooi sfeervak op. Jammer van de mooie spqndoeken.
  Waarom zou je ond3r h3t stavak nou stoelen plaatsen, laat ze dan weg!

  De Berkumtribune, FP onderaan de vakken 11 tm 21 helemaal met fieldseats verlengen, geweldig!


  ⚠️ Meld

 28. Onder de zuid- kdrosttribune kan tzt ook nog met een stoel of 500 uitgebreid, mits het uitvak wordt verplaatst, wat dacht ik ook de bedoeling is tzt, maar nu kennelijk nog niet  ⚠️ Meld

 29. Zsm weg met die stentortribune, maar als je dr nog seizoenkaarten voor kunt kopenl nu, zal het gedrocht nog wel ff blijven, ;D


  ⚠️ Meld

 30. Bericht door Leonardo, op 20 mei 2015 10:56
  Blauvinger, wat zeur je nu? Afgelopen zondag was er gratis plek zat bij de Sligro. En dat nog wel bij een wedstrijd tegen Feyenoord (uitverkocht).

  Ik zeur niet ik constateer enkel.Als je alle auto,s daar parkeert red je het niet gros staat in de wijk en eromheen,bedrijven, benzinepompen etc. Als bij de Sligro fatsoenlijk geparkeerd wordt kun je er zeker 200 auto,s meer kwijt:o

  En wat als Pec dit kwijt raakt dit terrein is niet van hun 😮


  ⚠️ Meld

 31. Bericht door Arianne, op 20 mei 2015 11:40
  @Blauvinger:
  Neem gelijk de gevaarlijke fietsoversteek voor hoofdingang mee.

  Welke fietsoversteek? Er is door de gemeente juist veel aan gedaan om te voorkómen dat mensen nog oversteken in plaats van de tunnels bij de kruisingen Boerendanserdijk of bij het ziekenhuis te gebruiken.
  Dat mensen alsnog paadjes maken en proberen over te steken, ligt niet zozeer aan de gemeente.

  Rij Stadionplein maar eens op 😉


  ⚠️ Meld

 32. 375 extra stoeltjes op Noord vind ik niet al te veel. Dat komt neer op 2 of 3 extra rijen. Daar kunnen zeker 6 rijen bij aan worden gebouwd.


  ⚠️ Meld

 33. @JeanJacquesRousseau, waarom niet? Stentor tribune zit niet droog en op de hoofdtribune ook niet allemaal. Die fieldseats kosten een flink paar knaken.

  @Trotse Zwollenaar, het gaat allemaal gefaseerd. Lijkt me ook verstandig want anders zit je met veel lege plekken en financieel hebben we het niet breed.


  ⚠️ Meld

 34. @R0bot, omdat er nog steeds supporters zijn die het niet erg vinden om in weer en wind een wedstrijd te bekijken.
  Zoals je al aangeeft zijn delen van de huidige tribunes nu ook niet volledig droog bij slecht(er) weer en zo vaak regent het trouwens niet tijdens de wedstrijden.
  De dakconstructie is veruit het duurste onderdeel van de uitbreidingsplannen.
  Laat PEC eerst maar de nieuwe zitplaatsen aanleggen en daarmee extra inkomsten genereren, dan kan later het dak eventueel nog aangepast worden.
  Stap voor stap de weg omhoog bewerkstelligen, zonder de megalomane Twentse fouten te maken. 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.