Project ZomerOndernemer tijdens zomervakantie

Zwolle – Het project ZomerOndernemer helpt jongeren die tussen de 15 en 22 jaar oud zijn en wonen en/of studeren in regio Zwolle met het opzetten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie.

Het project vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in regio Zwolle en is nog op zoek naar nieuwe deelnemers. Tijdens het project leren jongeren kennis maken met het ondernemerschap door middel van trainingen, workshops en een groot netwerk van ondernemers. Vorig jaar schreef 40% van de deelnemers zich na het project in bij de KvK. Op 7 juli start het project ZomerOndernemer met een driedaagse training en de afsluiting vindt plaats op 14 augustus waar de deelnemers hun bedrijf presenteren aan andere ondernemers. Deelname aan dit project is gratis en jongeren ontvangen een startkapitaal en worden verzekerd tegen arbeidsongevallen. 

Deelnemers hebben een eigen idee nodig voor een bedrijf en moeten minimaal vier weken deelnemen aan het project. Tijdens het project komen de deelnemers wekelijks bij elkaar terug. Jongeren kunnen zich gratis inschrijven op: www.zomerondernemer.nl. Het project ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de zesde keer plaats in Nederland en wordt uitgevoerd door de stichting The New Entrepreneur. Vorig jaar vond het project voor het eerst en met succes in regio Zwolle plaats. Bijna de helft van deelnemers schrijf zich na het project in bij de Kamer van Koophandel. Deelnemers richtten o.a. een bedrijf op dat reclame verkocht op hete luchtballonnen, een bedrijf dat rookhout verkoopt en een bedrijf dat flexibele houten stropdassen verkoopt.

Artikel delen: