Inspirator aan de slag in Broerenkwartier

Zwolle – Ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners hebben voor het Broerenkwartier in Zwolle een inspirator aangetrokken die per direct aan de slag gaat om het winkelgebied weer op de kaart te zetten. Rhoda van Eeden, die de afgelopen periode aansprekende resultaten boekte in Giethoorn, gaat met veel enthousiasme de klus aan in de Overijsselse hoofdstad.

De komst van Van Eeden maakt onderdeel uit van de gezamenlijke inzet in Zwolle om het Broerenkwartier een levendig en commercieel interessant onderdeel van het stadshart te laten zijn. Van Eeden gaat in haar rol als inspirator samen met de ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners zorgen dat het Broerenkwartier weer gaat bruisen. De afgelopen periode is al veel reuring ontstaan over de mogelijkheden voor dit onderdeel van de Zwolse binnenstad.

Kansen
De expertise, inzet en ideeën van Van Eeden sluiten aan bij het profiel van de inspirator die volgens ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners een belangrijke rol kan spelen om bestaande initiatieven en kansen voor het Broerenkwartier met elkaar te verbinden en verder te brengen. Een werkgroep van belanghebbenden heeft deze week de in Zwolle woonachtige aanjager gevraagd de komende periode samen met hen de schouders onder de revitalisering van het gebied te zetten. Van Eeden onderscheidde zich in de procedure om een inspirator voor het Broerenkwartier te vinden: aan de procedure namen 18 belangstellenden deel, waarvan uiteindelijk drie zich gepresenteerd hebben aan de werkgroep.

‘Boost’
Van Eeden: ‘Ik zie veel mogelijkheden om het Broerenkwartier binnen het Zwolse stadshart een boost te geven. De afgelopen periode is al duidelijk geworden dat hier genoeg kansen liggen, en dat iedereen zo snel mogelijk positieve stappen wil zetten. De energie en ideeën die er al zijn en nog komen ga ik samen met de betrokkenen en iedereen die een rol kan spelen omzetten in concrete acties. Inzet is om zo snel mogelijk aan te pakken. Als we nu doorpakken kan dit deel van de stad volgend jaar weer een trekker van formaat zijn en ligt er een structuur die het merk Broerenkwartier voedt en versterkt."

Innovatie
Om (innovatieve) ideeën voor gebied de ruimte te geven heeft de gemeente het Broerenkwartier aangemeld voor de pilot ‘Verlichte regelgeving winkelgebieden’ van Platform31. Daardoor kan geëxperimenteerd kan worden met regelgeving, bijvoorbeeld om nieuwe winkelconcepten uit te proberen.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Social media meisje uit Giethoorn moet ondernemersprobleem in Zwolle oplossen. Wie verzint dit? En noemt zich ‘inspirator’. Dat betekent meestal veel wollige en zweverige verhalen over ‘verbinding’ , ‘met elkaar’ ‘in dialoog’ en weinig tot geen daden. Zonde van het geld…Wat de stad nodig heeft is een aanpakker met kennis over retail, klantgedrag en daadkracht!


  ⚠️ Meld

 2. Ja het woordje ” verbinding” hoor je erg vaak inderdaad, ben blij dat het meer mensen opgevallen is… 😮


  ⚠️ Meld

 3. Gelukkig staat het woordje ” passie” niet in het artikeltje, dat is ook echt zo’n woord dat te pas en vooral te onpas wordt gebruikt.
  Vroeger had iemand een hobby, nu heet dat (volgens een bepaald soort mensen) ” een passie” . :'(


  ⚠️ Meld

 4. Passie is een veel mooier woord met een geheel andere lading dan hobby. Hobbies zijn voor 60-plussers zonder passie. Bezigheidstherapie! Meer passie lijkt me daarom louter positief. Vernieuwend is ook absoluut niet hetzelfde als innovatief. Het laatstgenoemde impliceert een verbetering, vernieuwing is neutraal. Het Broerenkwartier kan wel wat passie en innovativiteit gebruiken. De passielozen hebben in 1965 al genoeg ellende aangericht toen ze besloten dat de prachtige st. Michaelkerk maar naar de grond mocht gaan voor dat ‘fantastische’ V&D gebouw. Was dit destijds vernieuwend? Absoluut! Innovatief? Niet echt. Nee, geef mij maar een beetje passie en innovativiteit. Geef haar een kans… (Wel vraag ik me af wat ze nou eigenlijk wilt doen.)


  ⚠️ Meld

 5. @Innovatius

  Hobbies zijn voor 60-plussers zonder passie.

  Nou hoop ik niet dat je generaliserend bedoelt dat 60-plussers geen passie kunnen hebben hoor, ik ben zelf een 60+er met heel veel passie, (al zeg ik het zelf)
  Voor de rest ben ik het wel met je eens:)


  ⚠️ Meld

 6. Oh ja, en ik hoop dat de gemeente nu eindelijk inziet dat je een winkel gebied niet nieuw elan kunt geven met de plaatsing van bloembakken en een nieuw straatsteentje.
  Een wandelingetje door het Deventer Bergkwartier zou verplichte kost voor raadsleden en wethouders moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 7. Het volgende is gewaagd, maar past bij Platform 31: een nieuwe Redlight zone. Daar waar Amsterdam het aantal toeristen ziet kelderen pakt Zwolle de draad op.
  Zou een geweldige stunt zijn, maar zou de ChristenUnie dit accepteren?


  ⚠️ Meld

 8. @Innovatius, op 23 mei 2015 12:21
  Niet helemaal met je eens, ik zal me iets verduidelijken:
  Passie wás een mooier woord met een andere lading, alleen doordat het te pas en te onpas wordt gebruikt is er m.i. sprake van waardevermindering (inflatie) van dit soort woorden.
  Door bijzondere woorden (passie, innovatie) veel te gebruiken wordt het gewoontjes, en moet je misschien zelfs weer op zoek naar nóg extremere woorden…


  ⚠️ Meld

 9. @ Veldwachter, passie & innovatie? Vind het oer-Nederlandsche
  hartstocht & vernieuwend veel mooier. Zoals eigenlijk altijd. Vond “Passion” wel mooi toen Rodje Steward het zong.
  Werk gelukkig ook in een organisatie waar voornamelijk Nederlandse namen op leidinggevenden zijn geplakt. Gelukkig ook niet het woord “manager”.


  ⚠️ Meld

 10. Ja Dick in het Nederlands kan ook.
  Het valt me wel eens op dat sommige mensen (bv in DWDD) heel veel woorden gebruiken maar eigenlijk niet zoveel zeggen, laat staan luisteren naar elkaar.

  Ja die goeie ouwe Rod Steward: “even the president needs …Passion!” 😉


  ⚠️ Meld

 11. Spijker op de kop Veldwachter!

  Veel mensen zitten tegenwoordig teveel in hun eigen gedachten en weigeren zich in te leven in een ander. Daar achten ze zichzelf té belangrijk voor. Veel garen en weinig wol ook. Vooral in de politiek en van bijvoorbeeld beleidsmedewerkers dure inhuurkrachten die zichzelf in stand houden. Helder en duidelijk taalgebruik, zo open en direct mogelijk…misschien in deze tijd alleen nog op het internet?
  l
  Zucht, levensgenieter Rod, was ook altijd positief aanstekelijk en onder de indruk van de dames :-*:-*:-*
  Ja, even de president needs…denk dat dat bij Obama en Poetin bijvoorbeeld wel goed komt. Bij “soort president” Willy zéker. Maar hoe zou het met Mark’s passiezucht zijn? Zou alleen Jort K. die bevredigen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.