NK Cheerleading in Landstede Sportcentrum

Zwolle – Zondag 14 juni 2015 organiseert de Dutch Cheerleading Association het officiële Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2015. Ruim 25 Cheer teams uit de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht strijden om brons, zilver en goud tijdens het NK Cheerleading 2014 dat 14 juni plaatsvindt in het Landstede Sportcentrum te Zwolle.
 
reloaded.jpg 
De Dutch Cheerleading Association – DCA – is het officieel erkende nationale orgaan voor Cheerleading en Cheerdance.
Zij houd zich sinds haar oprichting in 2008 bezig met de ontwikkeling van de Cheer sport in Nederland. Dit doet zij door het, met regelmaat, organiseren van wedstrijden, jurytrainingen, coachclinics en Cheer kampen voor nationale en internationale atleten. Het NK Cheerdance vind tevens in Zwolle plaats, op 4 oktober in Theater De Spiegel. Door haar aansluiting bij de International Cheer Union, de wereld Cheer bond waarbij meer dan 100 landen aangesloten zijn, en de European Cheer Union, de Europese bond, waarbij 35 landen aangesloten zijn, bied de DCA de Nederlandse Cheer atleten de mogelijkheid om Nederland te vertegenwoordigen en haar krachten te meten met de internationale Cheer teams  tijdens EK en WK.

De DCA heeft bewust gekozen voor het Landstede Sportcentrum, de thuisbasis van Landstede Basket- en Volleybal, als locatie voor het NK van 2015. Deze sfeervolle locatie haar grootse elan sluit goed aan op het serieuze karakter van de Cheer sport.
De wedstrijd begint zondagochtend om 11.00 uur en zal om 14.00 uur afgesloten worden met de prijsuitreiking. Bezoekers betalen slechts € 6,- om de wedstrijd als toeschouwer bij te wonen.

JURY EN TRAINING

De jurering van de wedstrijd  is in handen van een internationaal jury panel met uit Schotland Shane Hay, bekend van Scotcheer, de officiële Schotse Cheer bond en Chris Rogers van Elite Cheerleading uit Duitsland, Europa’s grootste Cheerleading organisatie.
Na afloop van de wedstrijd omstreeks 14.00 uur geven zowel Shane als Chris een uitgebreide 3 uur durende training.
De training is voor deelnemers inbegrepen bij het startgeld. Losse deelnemers kunnen zich op 13 april tot 13.00 uur aanmelden bij de wedstrijd balie van de DCA in Sportstad Heerenveen. De training kost € 15,- voor 14 jaar en ouder en € 10,- voor kinderen onder de 14 en is inclusief entreebewijs voor de wedstrijd. Deelnemers van zowel wedstrijd als training ontvangen na succesvolle afronding een officieel certificaat van deelname.

Voor meer informatie over de Dutch Cheerleading Association kunt u terecht op www.dutchcheer.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.