Kletsen & Proeven kampioen 1e klasse WRZV

Zwolle – In de finale tussen de twee overgebleven kanshebbers voor de titel in de 1e klasse wist Kletsen en Proeven het Beugeltje in een rechtstreeks duel te verslaan en mocht het kampioenschap vieren.

Drie teams in de 1e klasse wisten het tot de laatste wedstrijd spannend te houden. Omdat VT Benz was uitgespeeld moest het kampioenschap beslist worden in een echte finale tussen Kletsen en Proeven en het Beugeltje. Echt spannend werd deze finale helaas niet. Uiteindelijk was Kletsen en Proeven met een 6-2 winst veel te sterk en de terechte kampioen van dit seizoen. De teams van het Beugeltje en VT Benz wist beslag te leggen op de 1e en 2e periode. Het team van de supportersclub PEC Zwolle degradeert naar de 2e klasse. Exact wist ondanks een nipte nederlaag tegen de Belgische Keizer 1 haar plek in het linker rijtje te behouden. In de hoofdklasse A valt maandag 1 juni de beslissing wanneer koploper Wolters Recycling de laatste wedstrijd gaat spelen tegen rode lantaarndrager Woord & Daad. De kampioenskandidaat wist in een vermakelijk duel Stip Entertainment met 8-3 te verslaan. Verder won Nico Brillen in een spannend duel met 7-6 tegen Argos Bebemus. Woord & Daad verloor wederom en dit keer was Opgezwolle te sterk.

De strijd om de 2e periode titel blijft spannend in de 2e klasse. Teams als Asero, Cycloon, 2 Connext en Present zijn nog kansrijk om de periodetitel te kunnen winnen, aangezien Tabonon Sportschool al de titel op haar palmares heeft kunnen bijschrijven. Asero won met 9-4 van Bola-Lah! Satu en Cycloon zette met 8-2 het team van OHM opzij. Verder bleef 2Connext aanhaken door een krappe, maar knappe 8-7 winst op AA Taxi Zwolle.

Bordeaux Groen kon afgelopen week wederom niet kampioen worden door het puntenverlies tegen FC Hummel. In een leuk gelijk opgaand duel stond aan het einde van de wedstrijd een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Doordat concurrent Blazende Veiligheid met 13-6 won van Panhuis moet de titelverdediger nog een weekje wachten op het nieuwe kampioenschap in de hoogste klasse. Krijtje FC is de laatste weken aardig in vorm. Dit keer was het sterke Vastgoed Dalfsen de onderliggende partij en won het team in het “wit” met 4-5. Eco Groen won met 7-6 van de Belgische Keizer 2 en YBC was met een 5-11 nederlaag niet opgewassen tegen Neptunes’12.

Titelkandidaat AVC had een totale off-day en liet dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap met Le Gong. Het sterk uit een dal geklommen L&M Workwear was heel verrassend met 5-1 te sterk voor AVC. Met nog drie wedstrijden te spelen blijft AVC wel de beste papieren houden voor promotie naar de 1e klasse. Verrassend was ook de nederlaag voor de leider in de 2e periode Roede Vooruit. Er werd verrassend met 2-4 verloren van The Black Ties. Campingteam 3 won heel knap met 4-1 van IJsselhallen Zwolle. Keijl Flevo Holland was te sterk voor Univé Verzekeringen en All Stars won met 4-3 van Ramenblinderen.nl.

Komende maandag 25 mei is er geen programma. Woensdag 27 mei starten de wedstrijd om 18:30 uur. Voor meer informatie uitslagen en deelname zaalvoetbalcompetitie kunt u onze website raadplegen www.wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen: