Fietspaden Zwolle-Zuid worden verbreed

De gemeente Zwolle start maandag 15 oktober 2007 met de werkzaamheden voor de verbreding van fietspaden Schellerdijk en Beekmanpad, gelegen op de IJsseldijk in Zwolle-Zuid. De fietspaden zijn erg in trek bij fietsers. Ze maken namelijk onderdeel uit van het Rondje Zwolle en van twee lange afstandfietsroutes. De paden worden ook veelvuldig gebruikt door wandelaars en hardlopers. Dit heeft nogal eens tot problemen en ongelukken geleid. Met de verbreding wil de gemeente meer ruimte voor het fietsverkeer creëren.

Tijdens de werkzaamheden wordt een nieuw betonnen pad van drie meter breed aangelegd en er worden paaltjes geplaatst om het gebruik door auto’s te voorkomen. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Op 15 oktober 2007 start de eerste fase, de verbreding van het Beekmanpad. De verwachting is dat de werkzaamheden op maandag 5 november 2007 zijn afgerond. Het fietspad is in die periode afgesloten. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De tweede fase, de verbreding van het fietspad Schellerdijk, gebeurt naar verwachting in april 2008.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zoals altijd moeten er eerst ongelukken gebeuren voor er iets aan een situatie gebeurt… Ziek vind ik dat!
    Maar heel fijn dat dit deel fietspad aangepakt gaat worden! Zal het een stuk aangenamer vinden om daar dan langs te fietsen!


    Maak melding

  2. Dan mogen ze ook wel wat aan de brommers doen…..:)

    Ze gaan met de brommer en de hengel achterop scheuren over de dijk om te vissen bij de centrale, maar ja beter dat dan hangen op straat…..    Maak melding

Reageer