PEC Zwolle verliest eerste play-off wedstrijd

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagavond de eerste play-off wedstrijd tegen Vitesse verloren. In Zwolle werd de stand 1-2. Het Zwolse doelpunt kwam op naam van de speler die het volgend seizoen voor de tegenstander uit gaat komen, Maickel van der Werff. Zondagmiddag wordt de return in Arnhem gespeeld. De uiteindelijke winnaar komt uit tegen Feyenoord of Heerenveen.

21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_02.jpg

Zwolle verkreeg de voorsprong na een half uur spelen. De thuisploeg zette goed druk en veroverde de bal. Via Jody Lukoki kreeg Maikel van der Werff de bal voor de voeten. De verdediger, die in de zomer naar Arnhem vertrekt, schoot goed binnen. In die fase had Vitesse de bal, maar was het Zwolle dat het gevaarlijkst was in de omschakeling. ,,Ik had het gevoel dat we de zaken aardig onder controle hadden", vertelde Jans. De gasten hadden via Renato Ibarra een goede kans, maar doelman Warner Hahn redde die bal prima. In de beginfase van de tweede helft had Necid de kans op 2-0. Een voorzet van Lukoki werd door de Tsjech recht op doelman Eloy Room gekopt. Daardoor konden de Arnhemmers alsnog langszij komen. Een schot van invaller Marko Vejinovic belandde via de rug van Trent Sainsbury en de vingertoppen van Hahn in het doel. Niet lang daarna was het Vako die voor 1-2 zorgde. Dat gebeurde uit een counter, omdat een Zwolse hoekschop niets opleverde. Volgens trainer Jans had zijn ploeg een penalty verdiend. ,,Vlak voor de 1-2 krijgen wij een corner. Daar kun je hem op de stip leggen, maar goed, daar kun je ook over discussiëren."

21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_10.jpg 

21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_05.jpg 

21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_03.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

zwovit_1.jpg 
 

Komende zondag speelt Zwolle de return in Arnhem. De aftrap is om 12.30 uur.

PEC Zwolle – Vitesse 1-2 (1-0). 
Toeschouwers:   7200 
Scheidsrechter:   Van Boekel 
Gele kaart:   Van der Heijden (Vitesse)

Opstellingen:  
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki, Drost (73. Saymak), Thomas (73. Becker), Necid

Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, McEachran (63. Vejinovic) Vako, Labyad (63. Wallace), Traoré, Ibarra

Scoreverloop: 
31. Van der Werff 1-0 
67. Vejinovic 1-1 
74. Vako 1-2   

peczwolle.nl
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_01.jpg 
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_04.jpg
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_06.jpg
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_07.jpg
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_08.jpg
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_12.jpg
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_11.jpg
 
21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_09.jpg 
Artikel delen:
Reacties 38
 1. Wat?! Hoe hebben ze dat nou weer gedaan?:o
  Ik zag een mooie 1-0 staan nog niet heel erg lang voor de 90ste minuut….

  Dat gaat een moeilijk verhaal worden dan Zondag ben ik bang.  Maak melding

 2. Goede wedstrijd, goede sfeer!! Jammer van resultaat. Maikel is een Zwollenaar!!! Zondag met z’n allen naar die evenementenhal!


  Maak melding

 3. Als die kracht zou helpen, zib, dan stond de beker weer in onze prijzenkast… 😉 Niettemin zie ik geen onoverkomelijke opgave zondag. Vandaag vond ik Vitesse niet veel sterker. Jammer, maar doorgaan.


  Maak melding

 4. De ommekeer kwam in de tweede helft van dit seizoen. Als ze de trend hadden voortgezet van de eerste helft van het seizoen, dan hadden ze de beker en zelfs een derde plek kunnen bemachtigen. De enige “troostprijs” dat nu rest is een zesde plek. Ik zie ons namelijk niet winnen in Arnhem.


  Maak melding

 5. Ben met je eens dat ik ons ook niet zie winnen in Arnhem. Absoluut geen schande, want Vitesse heeft een betere selectie met individuele klassespelers terwijl wij het van het collectief moeten hebben. En een zesde plek is een prima eindklassering voor dit PEC!


  Maak melding

 6. Wat zonde dat PEC na zo’n mooi seizoen met lege handen gaat komen te staan. En wat triest dat de helft van de fans niet op is komen dagen bij zo’n belangrijke wedstrijd. Toch veel glory-hunters dus onder de PEC aanhang. En dat terwijl de toegansgprijzen zeer schappelijk te noemen waren. Bij Heerenveen zat het bomvol en de Kuip is aanstaande zondag ook uitverkocht. Ik hoop nu maar dat Feyenoord de play-offs gaat winnen. Maar wat had ik het PEC gegund! Op naar volgend seizoen.


  Maak melding

 7. Lege handen?
  De Johan Cruyff Schaal, Europeesvoetbal en 6e in de competitie!
  Daar zouden we als supporters vorgaande seizoenen voor getekend hebben.
  Trots op de mooiste club.


  Maak melding

 8. Heerenveen bomvol??? 15000 toeschouwers op een capaciteit van 26000…..

  Feyenoord en Vitesse geven seizoenskaarthouders gratis toegang. Ook niet zonder reden.

  Ben het wel met je eens dat er wel wat meer toeschouwers mochten zijn, maar PEC is hierin geen uitzondering.  Maak melding

 9. AZ heeft belangstelling voorJesper Drost en ik vrees dat nog meer sterkhouders PEC noodgedwongen moeten verlaten, laten we hopen dat het meevalt.


  Maak melding

 10. Jammer, gelijkspel was terecht geweest. Sfeer was wel goed, helaas dat er veel plekken leeg bleven. Zondag proberen te stunten in Arnhem, is moeilijk maar niet onmogelijk. En wat trransfers betreft: verkoop een paar spelers, dat gaat wel wat opleveren.


  Maak melding

 11. Alles is komende zondag nog mogelijk. Je moet alleen een topdag hebben.

  De laatste 5 seizoenen zijn sportief gezien een succes geweest.
  PEC Zwolle valt onder de lastige categorie 1 en het is aannemelijk dat 2 á 3 spelers verkocht gaan worden.
  Tel daar de spelers bij die al vetrekken en dan is het een feit dat Ron Jans opnieuw moet beginnen.

  En dat wordt een hele lastige opgave. Want iedere aankoop moet goedgekeurd worden door de KNVB en Gemeente Zwolle.

  Ik vrees dan ook dat Ron Jans zal vertrekken nu er belangstelling voor hem is uit Duitsland.
  Wij gaan met PEC een paar mindere jaren krijgen en dat is geen schande.

  Wel betreur ik het dat dit bestuur verantwoordelijk is voor de financiele situatie bij PEC.
  En dan maar doorgaan met investeren in uitbreidingen.

  Eerst de club financieel gezond maken en dan pas de volgende stappen maken.
  Mijn clubje mag het voorbeeld van FC Twente niet volgen.

  Wakker worden heren bestuurders!!!!!!!!!!  Maak melding

 12. Lege handen ja, want PEC had dat Europese avontuur financieel gezien keihard nodig!

  Nee PEC had financieel gezien de poulefase keihard nodig, maar die is terecht naar Groningen gegaan. De kwalificatie ronden kosten alleen maar geld en hoe groot acht jij de kans dat PEC dat zou overleven en in de poulefase terecht zou komen?

  Wat het supporters aantal betreft, tja die 7600 is zo’n beetje de vaste kern die altijd zal komen. Dat is gewoon het aantal wat we de laatste jaren Jupiler ook hadden. Vergeet niet dat dat nog altijd meer is dan wat de capaciteit van het oude oosterenk was. In die tijd waren zulke aantallen ondenkbaar, ook toen we Ere divisie speelden. In dat opzicht heeft de club al enorme stappen gemaakt.

  Dat vooral de gezinstribunes en vakken erg leeg waren vind ik wel begrijpelijk, de kinders moesten vanochtend ook gewoon weer naar school. Wel schandalig dat de bobo’s het zo erg af hebben laten weten, er zat echt geen kip op de Timmer tribune.

  Gister hoorde ik ook mensen dat ze het raar vonden dat seizoenkaarthouders een kaartje moesten kopen, en misschien was het ook wel voller geweest als die gratis naar binnen mochten. Maar ondertussen maakt PEC wel gewoon de kosten die gepaard gaan met een wedstrijd. Nu hebben ze toch weer even ruim 95.000,- omzet gedraaid (kaartje gemiddeld 12,50). Lijkt me ook niet geheel onbelangrijk gezien de financiële situatie.

  Ik kan niet anders dan trots zijn op mijn clubje na zo’n top seizoen. Die play offs zijn een leuke bekomstigheid maar voor mij geen toegevoegde waarde (Europees voetbal verdien je op basis van de ranglijst en op door play offs). Onbegrijpelijk dat gisteren mensen al vloekend en tierend de tribune af gingen alsof we gedegradeerd waren….  Maak melding

 13. Bigge mien laiverd

  Trost zijn mag, maar de ernst van de financiele situatie moet je ook inzien.
  De bobo’s betalen gemiddeld 4000 euro excl. BTW voor eens toel.
  En moeten deze wedstrijd ook nog eens dik betalen.

  De hoofdtribune had NOOIT uitgebreid moegn worden.
  Dat geld had naar de FP tribune gemoeten.

  Een enorme mispeer van de verantwoordelijke, in dit geval Arjan Jansen!  Maak melding

 14. Ach, de hoofdtribune zit nooit vol. Enkel met wedstrijden tegen de top 3. En dan ook nog is met publiek van de tegenstander. Wel leuk dat Hennie Spijkerman de weg ook nog weet te vinden naar het IJsseldeltastadion :-).


  Maak melding

 15. ” Gister hoorde ik ook mensen dat ze het raar vonden dat seizoenkaarthouders een kaartje moesten kopen, en misschien was het ook wel voller geweest als die gratis naar binnen mochten.””

  dat geluid hoorde ik ook ja.
  Belachelijk: het is betaald voetbal, bij een betaald voetbal organisatie. er worden kosten gemaakt, we zitten in categorie 1, en nog wil een blauwvinger zijn onvoorwaardelijke support tonen, maar er geen tientje voor over hebben.

  Je moet bij de bakker toch ook altijd betalen ? Zeg je toch ook niet “ik heb de afgelopen 17 keer al betaald, mag ik nu gratis”?


  Maak melding

 16. Doordeweeks om 20.45 uur voetballen is zeer kindonvriendelijk, waardoor ook de ouders in mindere getale kwamen opdagen.
  Niet zo slim van de KNVB.  Maak melding

 17. Als seizoenskaarthouder ben je al onvoorwaardelijk supporter, die leggen namelijk minimaal 200 euro neer nog voor het seizoen is begonnen en de selectie bekend is. Gratis toegang tot de playoffs zou een mooi bedankje zijn zijn, zoals andere clubs dat wel doen. Maarja, iets met een melkkoe…


  Maak melding

 18. Ach europees voetbal, eerst in de eredivisie nog een paar jaar handhaven. Verder is dit seizoen en vorig seizoen echt een top prestatie van PEC! 😀
  Gewoon geweldig wat jans uit z’n ploeg haalt zeker met zo’n budget.
  Moet nog wel wat kwijt; Dat de eagles europees gaan is echt vreemd te noemen dat moet je toch niet willen als ploeg en had het twente sowieso meer gegund 8)


  Maak melding

 19. Ik verwacht dat er wel een aantal spelers zullen vertrekken en kijkende naar ons budget moet ons doel gewoon weer zijn direct handhaven. Want wanneer we niet zo’n vliegende competitiestart hebben zouden we het nog wel eens lastig kunnen krijgen. In de winterstop kan de doelstelling altijd nog bijgesteld worden.


  Maak melding

 20. Persoonlijk heb ik jammer genoeg al jaren geen seizoenkaart meer maar waarom seizoenkaarthouders nog weer eens extra moeten betalen voor wedstrijden die gewoon bij het seizoen horen is me nog steeds een raadsel!
  In het verleden al met de nacompetitie (vele, vele jaren achter elkaar!) in de eerste divisie en nu dus weer.
  Wanneer wordt de trouwe supporter eens niet het vel over de oren getrokken…


  Maak melding

 21. 6e plek prachtig record
  Beker, 2x bekerfinale en jc schaal, ongelooflijk goed

  Volgend jaar blijf ik pec trouw met n seizoenskaart, iedereen hoop ik

  Jans en spelers: bedankt voor dit onovertroffen seizoen
  Volgend jaar een nieuw seizoen met nieuwe spelers, er gaan velen weg
  Verwacht dat Drost, Saymak of Thomas ook niet alledrie blijven, en ook Rienstra of Nijland kan ook ineens verkocht zijn. Dat is de keerzijde van dit succes.
  PEC kan de euri heel goed gebruiken

  Er zullen vast nieuwe talenten voor terug komen


  Maak melding

 22. Bericht van 30 maart 2014 uit VI

  Gert Peter de Gunst is toegelaten tot de cursus coach betaald voetbal van de KNVB. De assistent-trainer van het eerste en hoofdcoach van Jong PEC Zwolle behoort daarmee tot een selecte groep van zestien nieuwe leerlingen. Het gezelschap bestaat naast De Gunst onder anderen uit de voormalig internationals Jaap Stam, Edgar Davids, Mark van Bommel, Ruud van Nistelrooij, Wim Jonk en Youri Mulder. De éénjarige cursus gaat in mei van start.

  Alleen trainers die na het behalen van het diploma Trainer-Coach I, minimaal twee jaar praktijkervaring hebben als assistent-trainer, jeugdtrainer in het betaald voetbal of als hoofdtrainer in de hoogste klasse van het amateurvoetbal komen in aanmerking voor de toelatingsprocedure voor deze cursus.Haalt De Gunst het diploma, dan kan hij als hoofdtrainer in het betaald voetbal aan de slag.

  De vetgedrukte namen van de week niet horen noemen bij de geslaagden 😮


  Maak melding

 23. Ja, dat dacht ik ook…hij zou alleen maar bij het kruiisje hoeven te tekenen (wat ik ook verdiende) maar…ook nixxx meer over gehoord 😮


  Maak melding

 24. Daar ontbreekt het bij mij zéker niet aan Zib! Als voetfballer zowel als persoon. Zijn verdiensten op alle fronten bij alle clubs en het NL-elftal zijn een voorbeeld! Mooi dan ook dat ze hem een aangepaste cursus aanboden voor iets dat ie volgens mij ook heel goed kan…maar waar is het dan toch misgegaan?


  Maak melding

Reageer