Wereldtoppers naar Halve Marathon Zwolle

Zwolle – Met Dennis Kimetto, Wilson Kipsang en Geoffrey Mutai – drie atleten van absolute wereldklasse – kent de vijftiende Scania Zwolse Halve Marathon een werkelijk uniek deelnemersveld. Het gaat hier immers om de nummers één, drie en zeven van de wereldranglijst marathon allertijden, die zaterdag 13 juni in Zwolle aan de start verschijnen. En daar blijft het niet bij. De drie Keniaanse wereldtoppers verzorgen op woensdag 10 juni namelijk ook nog een inspirerende hardloopclinic in Zwolle!

 

Stichting Halve Marathon Zwolle is als organisator bijzonder trots op het feit dat Kimetto (wereldrecordhouder op de marathon), Kipsang (parcoursrecordhouder in Zwolle) en Mutai van start gaan in de vijftiende Scania Zwolse Halve Marathon en in de aanloop naar het hardloopfestijn een clinic willen verzorgen. Aan de exclusieve hardloopclinic met de drie Keniaanse topatleten kunnen maximaal 250 hardloopfanaten deelnemen. Voorafgaand aan de clinic zullen de Kenianen zich voorstellen en kunnen deelnemers persoonlijk kennis met hun maken en vragen stellen. Na deze presentatie verplaatst het gezelschap zich naar de voetbalvelden van VV Berkum, waar Kimetto, Kipsang en Mutai een actieve looptraining verzorgen. In deze training ervaren de deelnemers hoe snel de drie wereldtoppers zijn. De clinic is overigens niet alleen bedoeld voor snelle lopers, maar opgezet voor hardlopers van elk niveau die het leuk vinden om met deze topatleten samen te lopen.

 

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per persoon en komt volledig ten goede komt aan de Peter Kiprotich Cherus Foundation. Deze foundation is vernoemd naar de Keniaanse langeafstandsloper Peter Kiprotich, winnaar van de Zwolse Halve Marathon in 2004 en de nummer twee van 2009. Kiprotich kwam in april 2011 bij een verkeersongeval om het leven. De Keniaan, die sinds 2005 deel uit maakte van het Volare Sports-team, liet zijn vrouw Shillah en drie kinderen, Brian, Eric en Marieke achter. Kimetto, Kipsang en Mutai zetten zich graag in om geld in te zamelen, zodat de kinderen van Kiprotich in hun geboorteland naar school kunnen. De hardloopclinic op woensdag 10 juni 2015 wordt belangeloos georganiseerd door Volare Sports en Stichting Halve Marathon Zwolle. De locaties zijn beschikbaar gesteld door Landstede en voetbalvereniging Berkum. Na afloop ontvangt iedereen een goodiebag, inclusief een persoonlijke herinnering van Dennis Kimetto, Wilson Kipsang en Geoffrey Mutai. Inschrijven is mogelijk tot de limiet van 250 belangstellenden is bereikt. Dit is de link naar het aanmeldformulier:

http://halvemarathonzwolle.nl/downloads/Aanmeldformulier_clinic_SHMZ.docx

Artikel delen: