Raghna Wissink nieuwe dirigent Anthem

Zwolle – Raghna Wissink is met ingang van het seizoen 2015-2016 de nieuwe dirigent van Anthem, Koor voor Kerkmuziek. Zij volgt hiermee Klaas-Jan de Groot op. Op 3 oktober is Anthem voor het eerst te horen onder leiding van de nieuwe dirigent met een Evensong in de OLV Basiliek in Zwolle.

raghna_wissink.jpg 

Met Raghna Wissink heeft Anthem opnieuw een jonge, talentvolle dirigent aangetrokken. Haar voorganger Klaas-Jan de Groot, 21 jaar, vertrok in september 2014 naar Cardiff voor een vervolgstudie koor- en orkestdirectie. In de tussenperiode heeft Martien Hovestad, oprichter van het koor in 1979, als interim-dirigent voor het koor gestaan.

Over Raghna Wissink

Raghna Wissink (1988) kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zij was van 1999 tot 2011 leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren. Ze zong in het Nationaal Jeugdkoor en is hoofddocent van een lesplaats van het Nationaal Kinderkoor. Ze haalde haar bachelor muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (2011) en de bachelors kerkmuziek bij Harm Jansen (2011) en koordirectie bij Klaas Stok (2013), beide aan het ArtEZ Conservatorium. Aldaar staat voor 2015 het masterexamen Koordirectie en een slotconcert van de contractstudie Klassiek Zang op het programma. Sinds januari 2014 is Raghna Wissink ook de dirigent van het Zwolse kamerkoor Musica Vocalis.

 

 

Engelse traditie
Anthem staat bekend om haar voorkeur voor Engelse kerkmuziek. Hymnes, Psalmen, maar ook grote koorwerken van componisten als Rutter, Woods en Parry maken steevast onderdeel uit van het repertoire. Het Festival of Lessons and Carols, dat traditioneel twee keer wordt uitgevoerd op de laatste zondag voor Kerst, trekt jaarlijks honderden bezoekers naar de OLV Basiliek in het centrum van Zwolle. Raghna Wissink wil met Anthem op zoek naar nieuwe grenzen, met behoud van het Engelse thuisgevoel.

Plek voor alten, tenoren en bassen
Anthem telt op dit moment 40 leden. Er is nog plek voor enkele alten, tenoren en bassen. Heb je interesse? Kijk dan op www.anthem.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. @dick ; ga’s een keertje proefzingen bij any koor. Dan zul je zien dat “enkel subtiele handbewegingen” bij lange niet volstaan; tenzij de dirigent een zak over z’n hoofd doet…..


  ⚠️ Meld

 2. @ drama, 🙂

  tenzij de dirigent een zak over z’n hoofd doet…..

  Moet Raghna, met zo’n voorkomen, niet doen!! Maar begrijp wat je bedoelt, de expressie, de hartstocht en de meeslepende beleving van de dirigent. Zoon van een ex-collega (Roukema) is een internationaal begeerd dirigent. En muzikale duizendpoot uit Stadshagen (o.a. van De Vuurvogel en Het Meander, ben zijn naam even kwijt…) kan het ook.
  Weet je dat me dat proefzingen nog wel wat lijkt ook! Ook als ik hoor hoeveel plezier mijn, andere, Groningse collega er elke donderdag aan beleefd! Heb denk ik, in alle bescheidenheid, ook nog wel een verrijkende, heldere stem. Is me tenminste wel eens gezegd. En zo bleek tenminste o.a. op de heen- en terugreis naar de Bekerfinale en op meerdere momenten in voetbalstadions. Maar ik weet zeker dat mijn directe omgeving dat streven absoluut niet series zal nemen… Misschien moet ik maar gewoon in mezelf blijven zingen. 8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.