Zwolse ondernemers dineren voor Hospice Zwolle

Zwolle – Woensdagavond 20 mei vond, in restaurant De Herderin te Hasselt, een Benefietdiner  voor Hospice Zwolle plaats met aanvullend een loterij en veiling. Door de belangeloze medewerking van vele Zwolse ondernemers en een divers aanbod van unieke items werd deze avond een groot succes.  De volledige opbrengst van kaartverkoop, veiling en loterij komen ten goede aan Hospice Zwolle. Dankzij de genereuze biedingen van de ruim tachtig vertegenwoordigers van Zwolse bedrijven die  aan tafel schoven, is een totaalbedrag van € 18.350,= bijeengebracht.  Aan het einde van de avond heeft een  van de aanwezige gasten, anoniem, het bedrag aangevuld tot €20.000,=

benefietdiner.jpg 

De Benefietavond werd georganiseerd door de Stichting Vrienden van Hospice Zwolle in nauwe samenwerking met gastheer Bas Brink van de Herderin.  Zowel de locatie als het personeel en het diner zijn door de gastheer ter beschikking gesteld, evenals de muzikale omlijsting door DJ d’Almar. Ook voor de communicatie en de techniek werden direct partners bereid gevonden. Kunstenaars hebben speciaal voor Hospice Zwolle een van hun werken afgestaan voor de veiling, die werd geleid door notaris D. Timmerman. Daarnaast brachten ook andere ondernemers producten in. Een volledig overzicht is opgenomen in de berichtgeving op de website van Hospice Zwolle.

Initiatiefnemer Adriaan Vos van de Stichting Vrienden van Hospice Zwolle blikt terug op een fantastische Benefietavond . ‘De enthousiaste en belangeloze inzet van de vele deelnemers toont aan hoezeer het doel van een onafhankelijk Hospice in en door Zwolle wordt omarmd. De toegangskaarten voor het Benefietdiner waren in een mum van tijd verkocht, er moesten zelfs mensen worden teleurgesteld. ’ Erik Meulemans, voorzitter van het Bestuur van Hospice Zwolle voegt hieraan toe: ‘Deze fantastische opbrengst is heel noodzakelijk voor een gezonde financiële start van Hospice Zwolle. De inrichtingskosten lijken met alle tot op heden verleende giften, donaties, en subsidies zo ongeveer gedekt. Maar voor financiering van de exploitatiekosten blijft  Hospice Zwolle, ook als het er straks staat, afhankelijk van giften en donaties. Deze zijn daarom meer dan welkom’, aldus de voorzitter. De bouw van Hospice Zwolle is onlangs gestart. In november hoopt het zijn deuren te kunnen openen. 

Voor meer informatie: www.hospicezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer