SBO de Brug wint Leesvirus

Zwolle – Groep 6 van SBO de Brug heeft het jaarlijkse leesbevorderingsproject Leesvirus gewonnen. De kinderen lazen de tien titels, beantwoordden de vragen goed en voerden de knutselopdrachten het beste uit. Hiermee behaalden zij de meeste punten van alle twaalf deelnemende scholen. Ook in de quiz tijdens het slotfeest op 21 mei scoorden ze goed en daarmee mochten zij zich Leesviruskampioen 2015 noemen.

sbo_de_brug_leesvirus.jpg

‘Meest besmette boek’
Het boek ‘Mr. Stink’ van David Walliams werd verkozen tot het meest favoriete boek. Deze kreeg van de Zwolse kinderen 9 punten. Project
Het Leesvirus is een jaarlijks ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool. Tien leesboeken staan centraal. De kinderen lezen deze boeken en wisselen via de website www.leesvirus.nl hun mening uit met kinderen van andere scholen die dezelfde boeken lezen. Daarnaast beantwoorden de leerlingen wekelijks quizvragen over steeds een ander boek. Hier verdienen de scholen punten mee. Extra punten zijn te behalen door het indienen van werkstukken en door de “Mening van de week” te winnen. De klas met de meeste punten ontvangt de wisselbeker. Het Leesvirus vindt elk jaar van maart t/m mei plaats.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.