Vitesse – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Zondag om 12.30 uur trapt het elftal van trainer/coach Ron Jans af tegen Vitesse. In het Gelredome in Arnhem wordt in de beslissende tweede play-off wedstrijd gestreden om een plek in de finale van deze play-offs. De Zwollenaren moeten een 1-2 achterstand ombuigen in Arnhem om zich te kwalificeren voor de finale van de play-offs.

21-05-2015__pec__zwolle_-vitesse_1-2_02.jpg 

Afgelopen donderdag verloren de Blauwvingers in het IJsseldelta stadion met 1-2 van Vitesse. Het Zwolse elftal was de bovenliggende partij in de eerste helft en creëerde veel kansen. In de 31e minuut kwam PEC Zwolle dan ook op voorsprong. Uit een counter bereikte Jody Lukoki de vrijstaande Maikel van der Werff. De verdediger, die volgend jaar bij de tegenpartij speelt, bedacht zich geen moment en liet het net bollen (1-0). In de 68e minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Nadat Marko Vejinovic net was ingevallen vuurde hij een schot van afstand af op doelman Warner Hahn. Het schot werd echter aangeraakt, waardoor de bal via de handen van Hahn in het doel rolde. Kort daarna besliste de ploeg van Peter Bosz de wedstrijd. Na een uitgespeelde aanval in het zestienmetergebied was het Vitesse-middenvelder Vako die de 1-2 binnenschoot.

Door de winst van Vitesse is PEC Zwolle verplicht om minimaal twee keer te scoren in het Gelredome, willen zij een plaats in de finale van de play-offs afdwingen. De wedstrijd van zondagmiddag staat onder leiding van arbiter Eric Braamhaar. De heren Brink, Gerritsen en Manschot assisteren hem. Kun je de wedstrijd niet bijwonen? Je kunt dit duel rechtstreeks volgen via Twitter en FOX Sports. 

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 12
  1. 0Bericht door MarcelD, op 23 mei 2015 15:22
    Stapavond? Dat zal toch niet? Dit zijn profs.

    Klopt, maar begint er toch weer aardig op te lijken. Ik hoop dat ik alsnog ongelijk krijg.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.