Kunst, rust en architectuur op Feest van de Geest

Zwolle – Zaterdag is het Dominicanenklooster te bezichtigen geweest. Het hele pinksterweekend is het Dominicanenklooster Zwolle open voor publiek tijdens het Feest van de Geest 2015. Vanaf de Assendorperstraat kunnen bezoekers door het tuinpoortje naar binnen.

dominicanen_klooster-18.jpg

Achter de muren vind je de theetuin die ook zondag 24 en maandag 25 mei nog open is van 13.00 tot 17.00 uur. Er is koffie en thee verkrijgbaar, maar ook soep, wraps en sandwiches. Er is iets te knutselen en te kleuren voor kinderen. Op gezette tijden is er live muziek, worden er verhalen verteld, of kun je een gesprek aanknopen met een kloosterbewoner. In de kerk en kloostergang kunt u alleen of onder begeleiding rondwandelen. In de kelder is tijdens het Feest van de Geest een expositie van acht beeldend kunstenaars uit Zwolle die hun werk exposeren in de krochten van het klooster. Een bijzondere plek voor bijzondere kunst! De Pinksterviering begint op zondagochtend om 10.00 uur in de kerk. Aansluitend wordt er gepicknickt in de tuin. Breng je eigen eten mee en deel met elkaar! Kijk voor het volledige programma op www.feestvandegeest.blogspot.nl

dominicanen_klooster-31.jpg

dominicanen_klooster-4.jpg 

dominicanen_klooster-2.jpg
Via lees verder nog een foto..

dominicanen_klooster-40.jpg
Artikel delen:
Reacties 8
 1. In de binnentuin staat een Wensboom:
  ‘Stille hoop, vurige wensen, hartenkreten,
  – je kunt ze ophangen in de wensboom en ze zo
  toevertrouwen aan de wind, aan de geest die waait waarheen zij wil…’


  ⚠️ Meld

 2. @Dick, ik vind het altijd mooi om daar rond te lopen. Het geeft iets van rust en ik hou wel van de symmetrie in de bouw.
  @Hikstad, de man in de “witte jurk” is niet eng hoor. Het is niet voor niets een Dominicanen klooster en die hebben nu eenmaal kleding aan om er voor te zorgen dat er geen verschil is tussen de mens en om zo in soberheid te kunnen leven. Zouden wij een voorbeeld aan kunnen nemen.


  ⚠️ Meld

 3. @ Han, duidelijk Han; ik wist al van je voorliefde voor architectuur. Die “hang naar rust” is misschien (net al als bij mij) wel ontstaan na die jaren van chaotisch, bezielde en motiverende drukte van het CCC. In november weer uitgebreid te analyseren tijdens de reunie, waar jij dus, o.a. samen met Hans S., een rol in gaat spelen.

  Bij 1 van de vorige re?nies, aan de Veerallee weliswaar, heb ik nog even met Bert Koenders gesproken…die gewoon “Beer” op zijn naamkaart had staan.

  Maar ontopic, jammer maar helaas, zit er dit jaar waarschijnlijk geen bezoek aan dat bijzondere gebouw in Assendorp in. Ook ivm het niet onbelangrijke potje van PEC. Waarbij eens te meer geldt: “Hoop verloren is al verloren”!


  ⚠️ Meld

 4. Sketch Crawl Zwolle is er ook. We tekenen in de binnen tuin bij de wensboom. Iedereen mag mee tekenen. Neem wel je eigen tekenspullen mee. Je kan meer info vinden op onze fb pagina


  ⚠️ Meld

 5. Sketch Crawl 😮 Toch niet weer een groepje die zich met geloven bezig houdt? Had er al een mailwisseling over met iemand van Moderne Devotie-Post Moderne Devotie en/of Moderne Devotie 2.0…..tjonge je wordt zo (ook met die belachelijke verscheidenheid in “kerkgemeenschappen) écht niet meer serieus genomen door de niet-gelovigen. Zelfs bespot en ik kan het weten want ik sta er nogal midden tussen in.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.