Staphorst mikt Berkum uit play-offs

Zwolle – VV Berkum heeft de kansen op terugkeer naar de hoofdklasse definitief verspeeld door de tweede nacompetitiewedstrijd bij Staphorst met 4-0 te verliezen. De Zwollenaren brachten de nog minieme kans op promotie eigenhandig om zeep want alle vier Staphorst-goals waren het gevolg van flinke fouten in de Berkum-defensie.

 

“Verliezen mag, maar niet op zo. Alle tegendoelpunten waren weggevertjes,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer misnoegd vast. “We waren gehandicapt doordat we met veel vervangers moesten werken, maar we begonnen toch goed. We zorgden voor dreiging over de vleugels, daar lag voor ons de ruimte. Maar daarna gingen we weer onverklaarbare fouten maken, ik denk dat de accu na ons verlies van vorige week toch bij te veel spelers leeg was.” Beide ploegen hielden elkaar in de openingsfase aardig in evenwicht, al was de eerste echte kans voor Staphorst. Rob Mijnheer kwam vlak voor het Zwolse doel in riante positie maar nam verkeerd aan, zodat de bal via zijn lichaam naast ging. Even later was Berkum dicht bij een treffer toen Jasper van der Stouw na een corner net over het doel van Staphorst-keeper René Oosterhof kopte.

Na een minuut of 20 kwam Staphorst echter toch op voorsprong, nota bene na een vrije trap voor Berkum. Die werd zo slecht ingespeeld dat Roelof de Jong kon onderscheppen en vrij baan kreeg richting het Berkum-doel. Dat buitenkansje werd gretig aangepakt: 1-0. Even later ging het opnieuw mis toen in de Berkum-defensie de bal niet naar voren maar over de zijlijn werd geramd. Na een glijpartij bij de ingooi kreeg Ferdi ter Avest de gelegenheid om aan te leggen en diens harde schot betekende de 2-0.

 

Genadeklap
Kort na de hervatting stuurde Ruud Wellenberg vleugelspits Chris van der Meulen de diepte in maar doelman Oosterhof onderschepte vakbekwaam door de bal van de voeten van de Zwolse topscorer te plukken. Direct daarna viel de genadeklap aan de andere kant en opnieuw ging er heel wat mis bij de bezoekers. Een terugspeelbal op keeper Bram Muis werd niet goed verwerkt, waarna Martijn Brakke kinderlijk eenvoudig voor de 3-0 kon zorgen. Een uithaal van dezelfde Brakke spatte even later op de lat van het Zwolse doel, maar na ruim een uur spelen liep Staphorst verder uit. Toen Ter Avest de diepte in werd gestuurd ging zijn opponent onderuit, en de actieve Staphorst-spits liet die mogelijkheid niet liggen: 4-0. De thuisclub liet Berkum in het restant van de wedstrijd niet meer dichterbij komen, mede door de sterk keepende Oosterhof die vijf minuten voor tijd opnieuw in een 1-op-1-situatie de baas was tegen Chris van der Meulen.

 

Door deze winst heeft Staphorst volgende week bij PKC ’83 genoeg aan een remise om zich te handhaven in de hoofdklasse, omdat de Groningers vorige week met 0-3 wonnen van Berkum. Voor de Zwollenaren is het seizoen, na een ijzersterk begin, uitgegaan als de overbekende nachtkaars…….

 

Staphorst-Berkum, 23 mei 2015 (2e wedstrijd nacompetitie om plek in de hoofdklasse)
Scheidsrechter: Rutger Werkhoven
Eindstand: 4-0 (2-0)

Doelpunten: 23. Roelof de Jong (1-0), 31.Ferdi ter Avest (2-0), 51. Martijn Brakke (3-0), 64. Ferdi ter Avest (4-0)
Gele kaart: Jordi Lemmens (Berkum)

Opstelling Berkum: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw (38. Lauwand Suleiman), Ruud Wellenberg (83. Kevin Schmidt), Arjan Kolk, William Potkamp (62. Thom Kooke), Chris van der Meulen, Ricardo Kuijer, Youp Kok.

 

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Herwin Talen (73. Ewald Koster), Roelof de Jong, Martin van ’t Ende, Robert Pomstra, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Ferdi ter Avest (70. Frank Kuurman), Lars Heuvelman (75. Mark Schra), Harm Jan Tip, Derrick Timmerman.

 

Door : Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 73
 1. We krijgen weer mooie wedstrijden, lekkere derby’s. Liefst op vrijdagavond…nee berkum was echt kansloos daar, benieuwd of al die spelers nog komen.


  ⚠️ Meld

 2. @dick

  Er zijn spelers pakken 4000 per jaar.. Ja op vrijdagavond komt er meer publiek, ook van andere amateur clubs. Na die tijd zanger in de kantine, en goed voor de omzet.maar misschien kan bony ons wel vertellen wat ze verdienen.


  ⚠️ Meld

 3. Da’s natuurlijk waar

  ook van andere amateur clubs

  En die zanger…..OF ZANGERES natuurlijk; is idd ook gebleken succesvol.
  En de volgende dag gewoon wéér een 3e helft. Zie geen nadelen.

  Serieus: hoe leggen we onze voorkeur voor de vrijdagavond, als het gaat om de stadsderby’s komen seizoen…zo snel mogelijk; ’t is nooit te vroeg; op het goede bordje? Zou het Zwols Voetbal Orgaan oid, het goede bordje kunnen zijn? Dan kan een mail namens vele WLZ-bezoekers al voldoende zijn!

  bony registreert de verdiensten in de Zwolsche amateurvoetbal wereld?


  ⚠️ Meld

 4. Oh ja 😀 Wil geen negatief woord over Berkum horen? Ahum…dan zou ik mijn best ook wel even kunnen doen; mag het ook over de wijk?

  Nee hoor, laamaa we gaan lekker op het balkon zitten en af en toe kijken of Heerenveen al gescoord heeft 😉


  ⚠️ Meld

 5. @eerste klasse: berkum heeft nog spelers met hoofdklassecontracten. Rond de 1000 per maand is niet ongebruikelijk voor de betere spelers, met uitzonderingen die zelfs daar nog boven zitten. In de hoofdklasse gebeurt dat meer, maar in de eerste klasse is dat idioot veel. Een ongezonde situatie lijkt me zo als je dan niet promoveert.


  ⚠️ Meld

 6. Hun nieuwe spits die van een hoofdklasseclub uit Friesland ( harkemase boys) naar een eerste klasser uit Zwolle gaat doet dat niet voor een reiskostenvergoeding. Maar net zoals de afgelopen jaren zal het wel weer tegenvallen, het lukt ze daar niet om de goede spelers te halen. Scouting is blijkbaar bar en boos slecht. WVF doet het op eigen kracht en be quick tegenwoordig ook. En die spelen gewoon hetzelfde niveau als koopclub berkum.


  ⚠️ Meld

 7. Geen reet meer aan… dat amateurs voetbal…bijna allemaal omgekocht staat in de verschillende media en de journalisten doen hun werk goed!!!
  Vraag me af of er in Zwolle ook clubs zijn die eraan mee doen..

  DE KNVB moet hier hard tegen optreden!!!
  ER moet een grote onderzoek komen en ik vind het een zeer kwalijke zaak!!!


  ⚠️ Meld

 8. De vorige seizoenen had berkum de selectie ook altijd snel rond. Om er daarna achter te komen dat ze weer de verkeerde voetballers hadden gehaald. Bij een andere club was de technische staf en de scouting er al lang uitgestuurd.


  ⚠️ Meld

 9. Hoop en verwacht Marc ook weer terug. We hebben een goeie keeper maar Stan komt er ook aan. Ja, ik zie het (ondanks dat ik het allemaall niet in beeld heb) wel zitten komend seizoen :-*


  ⚠️ Meld

 10. 😮 toeschouwer, ben je niet op de hoogte van de aanstormende jeugd, waar Muhitin ook nog gewoon bij hoort?

  @ Dame, wij hebben er zelfs 2
  + een Noordman en
  + een Kamerman

  Mooie stijl ook: Niet verzanden in oeverloos tactisch geneuzel. Nee, ze komen steeds weer met feiten. Met heldere beschrijvingen van de situatie waarin 22 spelers, reserves, begeleiding en wedstrijdleiders zich bevinden. In een sfeerverslag.


  ⚠️ Meld

 11. @ toeschouwer…”klinkt als” begrijp ik niet maar die Marc en bij “keeper” genoemde Stan zijn broers van de oer-WVF familie Pep.
  Jari kwam als zeer jong kereltje bij WVF. En is idd vernoemd naar the one and only AJACIED. Mehmet kwam ook al mooi op tijd van CSV.


  ⚠️ Meld

 12. Wat n gelul over berkum zeg wat betreft de genoemde bedragen zitten jullie er allemaal ver naast en dit gaat ook niet veranderen hoe erg jullie dat ook vinden


  ⚠️ Meld

 13. Er wordt bij berkum wel degelijk meer dan 1000 per maand betaald. Klopt, idiote bedragen voor een eerste klas amateurclubje. Maar als leden en sponsoren dat prima vinden, wat maakt het dan uit? Zolang ze daar volgens sommigen geld wegspoelen met het aantrekken van matige spelers is er voor Be Quick en WVF toch niets aan de hand? Ga uit van eigen kracht, meer kun je niet doen.


  ⚠️ Meld

 14. @ Dame, op 24 mei 2015 21:14; omdat ik het verslag voor zichzelf vind spreken…eigenlijk nooit iets aan toe te voegen. En ja, ben hier bewust over WVF begonnen 😉


  ⚠️ Meld

 15. @ Bericht door eurootje meer of min, op 24 mei 2015 22:22

  En wvf en beq bestaan ook uit berkumspelers bij beide 3 a 4

  Jij noemt Richard B. een Berkummer 😮
  En zo’n zoon van Harry Bouwhuis…waarom denk je dat ie met zijn talenten bij Berkum wegging? Niet om de centen in elk geval.


  ⚠️ Meld

 16. @dick, wie heeft het over de bij berkum mislukt R.B. ik noem je er min.3 Hiro.G.,Jeroen.v.B. bas.B. en dan de svi,ers Bril dus zijn ook niet veel eigen in wvf 1 en over geld maken ze zich in berkum geen zorgen hoor als het op is gaan we ook bij de gemeente aankloppen net als bq


  ⚠️ Meld

 17. Het stoort WVF-ers en BQ-ers wel dat er bij Berkum kennelijk “betaald” wordt. Bij elk bericht wordt erover gemekkerd. Wat kan het jullie nu schelen wat andere clubs doen? Het komt toch niet uit jullie zak?
  Ik vind het jammer dat Berkum het sterke spel voor de winterstop niet heeft kunnen voortzetten en dat promotie er niet meer in zit. Gelukkig komt er altijd een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Ook een leuk seizoen met twee stadsderby’s zodat de drie clubs de degens sportief kunnen kruisen. En kunnen jullie langs de kant over het verschil in beleid praten.:)


  ⚠️ Meld

 18. @Dame: dat is een wel heel luchtige benadering! Je gaat voorbij aan het feit dat het beleid volledig mislukt is bij berkum. Ga maar na: je koopt twee seizoenen geleden een hoop spelers terwijl je in de hoofdklasse zit. Doel was meedoen om de prijzen. Dan degradeer je vervolgens met die selectie. Een afgang eerste klas. Dan is het doel voor dit seizoen om direct weer terug te promoveren naar de hoofdklasse. Weer niet behaald. Dan kun je je schouders ophalen en zeggen ‘ volgend seizoen beter’ , of je haalt de bezem door de organisatie, en vervangt de technische staf en scouting. Dat laatste is de beste oplossing, want na 2 seizoenen slecht presteren verdien je geen 3e kans. Wat dat betreft is het beleid bij wvf en be quick veel realistischer.


  ⚠️ Meld

 19. Daarnaast heeft BQ ook nog een veel grotere kweekvijver in de jeugd. Zeer talentvolle lichtingen die het resultaat zijn van een uitstekende jeugdopleiding. Niet voor niets dat goeie jeugdspelers van Berkum oversteken naar BQ.


  ⚠️ Meld

 20. @erikvd: jij hebt zo te lezen kinderen bij Be Quick voetballen? Trouwens, ik hoorde dat men bij Berkum allesbehalve treurig was over het vertrek van wat jochies naar Be Quick vorig seizoen;)


  ⚠️ Meld

 21. Dat is mijn handelsmerk, Erikvd, luchtigheid. 🙂 Natuurlijk teleurgesteld dat Berkum niet rechtstreeks is gepromoveerd noch via de nacompetitie, maar dat kan ik goed relativeren. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft een spelletje. Ik ben liever positief gericht op de toekomst, of zoals jij het noemt, “luchtig”, dan verbeten eisend dat er koppen moeten rollen.
  Ik begrijp niet waarom je geen lid wordt van VV Berkum. Je bent zo begaan met de club en wilt zo graag meepraten over het beleid, dat me dat de beste optie lijkt. 😀


  ⚠️ Meld

 22. @Dame: ik verbaas me slechts dat een vereniging die zo hoog van de toren blaast zo slap handelt als het op presteren neerkomt. @ed: je maakt mij niet wijs dat berkum er niet mee zit als er goede spelers vertrekken. Dat staat los van of mijn kinderen bij BQ spelen.


  ⚠️ Meld

 23. @erikvd: met die kwaliteit van de vertrokken spelers viel het mee. Hun voormalige team is kampioen geworden terwijl ze zelf weinig gepresteerd hebben bij Be Quick. Daarnaast schijnt het dat het zelfingenomen etterbakjes waren die werden uitgekotst door hun de rest van hun team. Maar jij veel succes met dat soort gastjes in jullie geweldige jeugdopleiding;). Terug naar onderwerp: hoop dat er volgend jaar weer een club uit Zwolle in de hoofdklasse speelt en dat de beste is.


  ⚠️ Meld

 24. Het is maar een spelletje…???

  Hier divergeren de mannelijke en vrouwelijke objectbeleving in hoge mate!
  Huwelijken gaan hieraan kapot, samenlevingen ontwrichten, oorlogen beslecht, planeten vernietigd, het hele bestaan…. Een spelletje! 😉


  ⚠️ Meld

 25. Al scheuren de bomen en kraakt het riet maar berkum verlaten dat doen we niet hoezee hoezee hoezee.
  Mensen wat afgunst op de gezelligste vereniging van Zwolle en hier zal ook wel weer gezeik op komen.


  ⚠️ Meld

 26. Haha gezelligste vereneging.. Hoeveel toernooien zijn er dit jaar bij vv berkum? Bij Bequick, het djambo kidsplay toernooi. En het internationale sportring toernooi. En het tournalar toernooi van 3 weken. Berkum heeft geen vrijwillegers die dit willen organiseren. Omdat ze bij het 1e zoveel betaald krijgen.


  ⚠️ Meld

 27. net thuis en zo n lekker weekendje gehad, ik zie dat ik wel wat gemist heb gezien de inhoud van deze topic, weer lekker afgeven op de vv berkum , toch zielig dat het gras bij de buurman groener is  ⚠️ Meld

 28. Klopt

  Gelukkig komt er altijd een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Ook een leuk seizoen met twee stadsderby’s zodat de drie clubs de degens sportief kunnen kruisen. En kunnen jullie langs de kant over het verschil in beleid praten.

  En dit nakende seizoen is voor BQ en WVF een extra stimulans om van de duur betaalde verwende jochies van Berkum te winnen 😉


  ⚠️ Meld

 29. Knap “eurootje meer of minder” dat je 21:05 als frustratie uitlegt 😮

  Natuurlijk heeft Dame gelijk, al is de laatste overwinning van 1 niet heel lang geleden…………..nogwel tegen STAPHORST 🙂

  Lees 21:05 in elk geval met de achterliggende gedachte (en die emotie kon ik hier nog niet kwijt) dat ik enorm veel respect voor Berkum en de vv heb. Heb er immers jaren gewoond…..heb bij de vv getraind en ben leider geweest (o.a. van Joep)….genoot/geniet van de verhalen van maat René over de vv.
  Mag o.a. Reintje en Girben, Stegeman en Dicky T. heel erg….dat soort types zouden ze nou nog moeten hebben ballen!
  Overigens ballen er momenteel wél zulke types in een vriendenteam….de broertjes S. en Richard.
  Ben Rainer F. tot op de dag van vandaag dankbaar voor de ontvangst en rondleiding die hij me toen heeft geboden.

  Desalnietemin….vind ik

  BQ en WVF kunnen zich mooi opladen aan de gedachte aan: duur betaalde verwende jochies van Berkum te winnen

  Een mooi motiverend uitganspunt.
  Of zijn de meeste Berkummers niet verwend en duur betaald?
  ik


  ⚠️ Meld

 30. >:( @ 24 mei 2015 18:35 Kan Gert-Jan toch gewoon niet de lokroep van zijn Heerdense-vrienden weerstaan…….beseft ie niet eens dat ie in Westenholte ook vrienden heeft 😮


  ⚠️ Meld

 31. Jeetje wat een bagger wordt hier geschreven.

  Ik als Berkummer vindt het natuurlijk jammer dat wij niet gepromoveerd zijn…maar ook jammer dat WVF er niet is ingebleven en
  BQ welkom in de eersteklas.
  Hoop op mooie wedstrijden en dat wij als publiek kunnen genieten.

  Dick…laat je niet mee slepen in wat er geschreven wordt en blijf positief…dan ken ik je weer.
  En je bent altijd welkom in Berkum.  ⚠️ Meld

 32. Dank je Zwollerkerspel! Reken er ook maar op dat ik het naar mijn zin heb gehad en hopelijk nog lang zal hebben in jullie welliswaar ietwat kneuterige thuishaven.

  Maar uh, mag ik van deze op dit leuke topic nog 1x offtopic gaan…..schaam me dood; het moet wel haast bijna als vreemdgaan voelen……

  Fred, uh, door waarschijnlijk nogal toevallige omstandigheden, schijnt er ook al een WVF-gerelateerde Kroniek (da’s op zijn WVF’s maar dat weet je wellicht nog niet) OVER jou nogal “hapklaar” klaar te staan op het Facebook :o:o:o


  ⚠️ Meld

 33. Joh, bequicker, moeite met lezen?? Ik gaf toch aan dat de ABC jeugd het aardig doet ( met overigens behoorlijk wat gefrustreerde jochies uit andere clubs die te slecht zijn voor een BVO en gefrustreerde soortgenootjes vinden bij Be Quick). Maar vanaf de D is het niet bijzonder: andere clubs uit Zwolle en omgeving spelen daar hoofdklasse, jullie halen dat niet. Dus geniet ervan zo lang het kan. Trouwens: nog prijsjes gepakt in het divisievoetbal of alleen maar meedoen?


  ⚠️ Meld

 34. Hahahaha, bequicker is op z’n roodzwarte subsidieteentjes getrapt;). Clubjes uit boerengehuchten als Genemuiden en Steenwijk ( d’Olde Veste) lachen jullie vierkant uit omdat ze daar op eigen kracht met de jeugd nog een stuk hoger spelen dan jullie aan de Ceintuurbaan. Dus blaas niet zo hoog van de toren alsjeblieft, een beetje nederigheid zou je goed staan.


  ⚠️ Meld

 35. @ ed:

  behoorlijk wat gefrustreerde jochies uit andere clubs die te slecht zijn voor een BVO en gefrustreerde soortgenootjes vinden bij Be Quick

  Misschien wordt je wel beter van een frustrerend gevoel; dat je zou kunnen denken……….Ok dat liep dan slecht af, maar ik zal k.metperen laten zien dat ik het wel KAN; niet?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.