WAK presenteert Zwolle Open Podium

Zwolle – Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni 2015 staat Zwolle weer geheel in het teken van de amateurkunst tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK). Een (ruime) week waarin de Zwolse amateurkunst in de breedste zin van het woord in de schijnwerpers staat en zich kan laten zien en horen aan het publiek. Voor de vijfde keer op rij is Stadkamer amateurkunst (voorheen Kunst & Zo) coördinator van de WAK in Zwolle. Het zijn echter de amateurkunstenaars zèlf die invulling geven aan deze week en zich inzetten om Zwolle als amateurkunststad ‘in the picture’ te zetten.

Nieuw dit jaar is het Zwolle Open Podium in Schouwburg Odeon op zaterdag 30 mei, een samenwerking tussen Zwolse theaters en Stadkamer amateurkunst. Deze dag biedt een goed gevuld middagprogramma met diverse optredens en voorstellingen van amateurkunstenaars en -groepen uit Zwolle. Deze dag biedt een goed gevuld middagprogramma met diverse optredens en voorstellingen van amateurkunstenaars en –groepen uit Zwolle, waaronder Diff Dance Centre, het Dobbekoor Zwolle, accordeonvereniging Kunst & Vermaak, Dear Steve, Judith Naber Dans en Sax on the Rocks. De optredens vinden plaats in de Hemminkzaal, Dommerholtzaal en het Papenstraattheater van schouwburg Odeon, tussen 13.00 en 18.00 uur. De toegang is gratis.

Parkpret De samenwerking die Parkpret en Stadkamer amateurkunst twee jaar geleden zijn gestart, krijgt dit jaar een vervolg. 

Op zondag 31 mei staat Park Eekhout weer voor een groot deel in het teken van de amateurkunst. Op verschillende locaties in het park is te genieten van zang, muziek, theater, performances, verhalen en mooie beeldende kunst.

WAK Muziekplein

Op vrijdag 5 juni gaat Zwolle Unlimited van start. Deze organisatie en Stadkamer amateurkunst stellen dit hele weekend een podium beschikbaar, speciaal voor WAK-optredens op het WAK Muziekplein. Op het Gasthuisplein, omgeven door de terrassen van The Livingroom, de Gezelligheid en Pigalle, treden drie dagen lang, van 5 tot en met 7 juni Zwolse orkesten, koren, bandjes en dansgroepen op. Verder biedt Stadkamer de Statenzaal als podium aan voor een aantal muzikale en theatrale optredens tijdens de WAK. Daarnaast zijn er nog veel andere activiteiten die door Zwolse amateurkunstenaars zelf zijn geïnitieerd en op een eigen gekozen locatie plaatsvinden, zoals bij Doepark Nooterhof, Theater The Young Ones en bij de amateurkunstvereniging zelf. Dit programma geeft je een totaalbeeld van het diverse aanbod van activiteiten tijdens de WAK. Er is genoeg te zien en te beleven!

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.