Einde seizoen voor PEC Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag heeft PEC Zwolle 1-1 gelijk gespeeld in Arnhem tegen Vitesse. Dit gelijkspel was niet voldoende om door te gaan naar de finale van de play-offs voor Europees voetbal, na het 1-2 verlies in eigen huis van afgelopen donderdag.,,We kunnen met opgeheven hoofd op vakantie gaan", stelt de trainer.

Zwolle moest de 2-1 thuisnederlaag van afgelopen donderdag goedmaken, maar keek na negentien minuten tegen een achterstand aan. Een Arnhemse counter werd door Betrand Traoré prima binnengeschoten. Zwolle stelde daar voor rust slechts een paar mogelijkheden tegenover. De grootste was voor Ryan Thomas, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Eloy Room. ,,We speelden het eerste kwartier bewust vanuit onze verdedigende organisatie. Daarna wilden we volle bak gaan.De 1-0 veranderde daar niets aan. We moesten twee keer scoren. Mooi dat we de energie konden opbrengen en nog 1-1 maakten", vertelde trainer Jans.

Die gelijkmaker viel tien minuten na rust, Zwolle was op dat moment al overgeschakeld naar een 3-4-3 formatie na het inbrengen van Mustafa Saymak voor Thomas Lam. Spits Necid benutte zijn tweede kans van de tweede helft, toen hij een voorzet van Bram van Polen aannam en binnenschoot. Het leverde een spectaculair laatste half uur op, met kansen over en weer. Het Zwolse vlammetje stopte tien minuten voor tijd, toen Maikel van der Werff een tweede gele kaart opliep. Zwolle probeerde het daarna nog wel, maar het doelpunt dat nodig was viel niet. Trainer Jans kijkt tevreden terug op de afgelopen twaalf maanden.  ,, Dit seizoen was legendarisch. Hier worden we altijd aan herinnerd. Maar supporters, we zullen dit niet jaarlijks meemaken."

De selectie van PEC Zwolle gaat genieten van een welverdiende vakantie.

Vitesse – PEC Zwolle 1-1 (1-0).  
Toeschouwers:  16.116 
Scheidsrechter:  Braamhaar 
Rode kaart:  80. Van der Werff (PEC Zwolle), 2x geel 
Gele kaarten:  Van der Werff, Lam, Saymak (PEC Zwolle), Vejinovic, Wallace (Vitesse)

Opstellingen: 
Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Propper, McEachran (66. Vejinovic), Qazaishvili, Ibarra (90. Nakamba), Traore, Labyad (66. Wallace)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam (46. Saymak), Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki (75. Ehizibue), Drost, Thomas, Necid

Scoreverloop: 
19. Traore 1-0 
56. Necid 1-1 

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 54
 1. Rood was pas minuut 80 Toen was de wedstrijd al lang gespeeld. Onzin opmerking dus. Je moet gewoon thuis winnen, daar begint alles mee.


  Maak melding

 2. @mike70: met zo’n instelling had deze wedstrijd niet eens gespeeld hoeven te worden. 1 doelpunt was genoeg geweest voor een verlenging. En in een verlenging kan van alles gebeuren.


  Maak melding

 3. @mike70

  Domme opmerking van jou. Een tweede helft wordt ook 45 minuten gespeeld en iedere minuut hierin dat een medespeler van ons dwars zit, is namelijk wel van belang dat je zo’n wedstrijd gaat winnen of verliezen.


  Maak melding

 4. Zwaar klote…….
  PEC zo goed voetbaljaar gehad en nu gewoon met niks….
  Wat gaat er dan volgende jaar gebeuren als spelers zoals bv Necid en wat andere weg zijn, wie komen er ipv hun terug???
  Ik heb alle vertrouwen in de heer Nijkamp is een slimme man en hoop dat PEC dan volgende seizoen wel prijzen pakt. . .


  Maak melding

 5. Mooi seizoen afgesloten.
  Nieuw competitie begint ergens in augustus.
  Genoeg tijd om promowedstrijden te spelen, en op die manier nog wat centen bij te beunen ivm catagorie 1.8)


  Maak melding

 6. @ Jean:

  De Johan Cruyff schaal is geen prijs?
  3 jaar geleden nog Jupiler-league, en dit jaar 6e in de eredivisie.
  Fantastisch seizoen voor pec Zwolle.


  Maak melding

 7. @1962Marc
  Dat we dit seizoen zijn begonnen met een schaal zijn een aantal al weer vergeten. Toen we de bekerfinale verloren zijn diverse gloryseekers al weer overgestapt naar P$V, die zijn kampioen en dan kan er weer meegelift worden op succes. Jij kunt ze denk ik ook zo wel aanwijzen in het stadion 😉


  Maak melding

 8. PEC-supporters, tenminste de liefhebbers, blijven tenminste tot het laatst zitten.
  Bij Feyenoord zag ik er nogal niet wat in de rust van de verlenging weglopen 🙁


  Maak melding

 9. “en hoop dat PEC dan volgende seizoen wel prijzen pakt” & “verloren seizoen”

  Echt ongelooflijk bizar wat je hier soms allemaal leest. Die mensen zaten vast niet in het stadion 4 jaar terug. Ik ben iig enorm trots op het beste seizoen ooit van Zwolle.


  Maak melding

 10. Trieste gasten schrijven hier zeg…Wordt lekker supporter van Ajax, pas je goed tussen die verwende en over het paard getilde nono’s!!


  Maak melding

 11. Ik sluit me volledig aan bij de laatste twee berichten. Dit seizoen was ongelofelijk goed en veel beter dan van te voren werd verwacht. En dan nog klagen, werkelijk absurd!


  Maak melding

 12. Sommigen is het succes naar het hoofs gestegen. Klagen over een seizoen zonder prijzen??? PEC heeft de 12e begroting van de eredivisie. Normaal gesproken betekent dit dat je zo tussen de 10e en 14e plaats eindigt. Als je dan zesde wordt met modale spelers en een topkeeper heb je het gewoon uitstekend gedaan!


  Maak melding

 13. ach die horen ook bij het succes.
  Onze club heeft met de afgelopen jaren een basis gelegd waar we nog jaren plezier van hebben.
  Zwolle leeft enorm in de regio en dat wordt ook door de jeugd opgepakt.
  Ik ben wel trots als ik rond rij in de regio en kinderen meer met Pec shirtjes zie lopen dan met een club uit het zuiden of de randstad.  Maak melding

 14. @Dick

  2 ton cashen voor Job van der Linde…van de koekstad-buren en zonder er ook maar iets voor te hoeven doen

  Leg uit……


  Maak melding

 15. Wat zitten sommige mensen hier te zeuren. Tevreden zijn? Waarom? Als de kans zo groot is om een prijs of prijzen te pakken en dat die dan niet worden gepakt, dan is dat heel teleurstellend. Of worden jullie daar soms vrolijk van? En ja ik kom al heel lang bij PEC Zwolle als seizoenkaarthouder. En dat al voordat FC Zwolle ook al PEC Zwolle heette. Was het seizoen teleurstellend? Deels wel. Geen prijzen maar wel een keurige nette 6e plek.


  Maak melding

 16. @Ronnie08, ten eerste: we hebben een prijs gepakt dit seizoen namelijk de supercup, daarnaast ook voor het eerst Europees voetbal gespeeld, op de 6e plek geëindigd, de finale gehaald en voor het eerst play-offs gespeeld voor een EL ticket, dat is al een “prijs” opzich voor een club als Zwolle, maar blijkbaar kijk jij liever naar het negatieve.


  Maak melding

 17. @Ronnie08: alleen Europees voetbal is vorig seizoen behaald, maar dit huidige seizoen (2014/15) gespeeld. Maar goed, als dat het enige is wat je erop te zeggen hebt haha.


  Maak melding

 18. Supporten van superboeren? Omdat die tegen GAE speelden?
  Dat is wel het toppunt van zieligheid.
  Eerst je eigen club trollen omdat ze het ‘nagelaten’ hebben prijzen te pakken, en dan voldoening putten uit de degradatie van GAE.
  Gewoon zielig. Ga lekker voetbalplaatjes verzamelen.

  PEC Zwolle en verder niets!


  Maak melding

 19. Is dit dezelfde Agusi? ;D

  Bericht door Agusi, op 19 mei 2015 21:34 Als kind dwongen mijn ouders me om daar een paar uur te verblijven onder het mom van GEZELLIG. Ik heb drie maanden lang huiduitslag gehad op de onbedekte delen Fijn, zo’n kort matrozenbroekie.

  Kortom, niets met enige relevantie voor PEC in die contreien.

  Natuurlijk wel met je eens. Sportiviteit boven alles, hoewel ik het gedrag van de supporters zowel vandaag als afgelopen wedstrijd wel weer typerend vind, maar misschien zou dat bij ons ook wel gebeuren als we zouden degraderen.


  Maak melding

 20. @Dame yep, moet haast wel dezelfde zijn.

  … En vandaag werd het nog weer eens bevestigd: er is helemaal niets tussen Zwolle en Arnhem ;D


  Maak melding

 21. En opnieuw, Agusi 😀
  Op zich gun ik niemand degradatie, maar er is geen ontkomen aan dat er clubs degraderen. En morgen in ieder geval geen triomfantelijk (Europees voetbal-)lachje van die collega/eagle… Ik ben benieuwd of onze WLZ ‘real eagle’, zijn naam nu wijzigt in ‘ tearful eagle’ of ‘ lost eagle’ ;.


  Maak melding

 22. Agusi, heb je alles op een rijtje kerel of? Eerst mijn eigen club trollen, omdat ze geen prijzen hebben gepakt. Waar heb je het over man?! Doe even een tabletje onder de tong, morgen weer werken.

  Lekker voor GAE!


  Maak melding

 23. 8) van real eagle naar sad beagle

  ’t Is beter om ‘positief en vooruit’ te denken en te stellen: wat goed is voor de regio is goed voor de stad Zwolle…dus wellicht komt er nog iets positiefs uit het Europees avontuurtje van GAE. Voor ons dan, he…;)


  Maak melding

 24. Waaraan denk je? Ze gaan spelen in Emmen. Het lijkt me dat elke buitenlandse supporter de eerste mogelijkheid na de wedstrijd om naar huis te gaan met beide handen aangrijpt. 😉 Zwolle kan natuurlijk logies en vervoer aan de tegenstander aanbieden.


  Maak melding

 25. Ik dacht meer in termen van regio marketing… Groot-Zwolle is nog vertegenwoordigd in Europa, of dat nu Staphorst, Dalfsen, Kampen of GAE is…we zijn er toch bij 😉


  Maak melding

 26. Expansiedrift, Agusi? Maar wel een mooi idee “Groot Zwolle”, klinkt goed. Dan kunnen we mijn idee (logies in hotel Lumen en vervoer met PEC-bussen) ook wel uitventen. Voor de meeste andere landen is 80 kilometer en een uurtje rijden niks.


  Maak melding

 27. Wout Brama gaat….

  Zwolle deed de routinier een tweejarige aanbieding. ,,Daar was qua salaris niets mis mee,” claimt Brama. ,,Ik heb het hier ook naar mijn zin. De club en de groep zijn me goed bevallen. Het is een beetje FC Twente in het klein. Ik wilde best bijtekenen, want het is absoluut niet zo dat ik de eredivisie zat ben. Ik hoop alleen nog steeds ooit bij een mooie club in het buitenland te spelen.”

  De onderhandelingen liep daar volgens Brama uiteindelijk op stuk. De oud-speler van FC Twente wilde zich voor nog twee jaar aan PEC verbinden, als de club medewerking zou verlenen als de juiste buitenlandse club zich alsnog zou melden. Aan een transfervrije overstap wilde Zwolle alleen meewerken als Brama bij een overstap zijn tot dan toe verdiende salaris bruto zou terugbetalen aan de club. ,,Dat had ik niet verwacht,” zegt hij. ,,Ik vind het niet netjes hoe PEC Zwolle daarin gehandeld heeft. Helemaal als je bedenkt dat ik hier de afgelopen tijd voor vrijwel niets heb gevoetbald.”

  Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, geeft een andere uitleg voor het vertrek van de ervaren middenvelder. ,,Wij hebben het maximale gedaan om Wout te behouden. Naar ons gevoel konden we niet meer doen. Voor ons liep het al stuk toen het over zijn basissalaris ging. Wij respecteren de uitleg van Wout. Hij heeft ons het voorbije seizoen ontzettend geholpen. De deur zal hier altijd voor hem openstaan.”

  Brama hoopt komende zomer alsnog een geschikte club in het buitenland te vinden. Daarbij houdt hij rekening met zijn vriendin, die politicologie heeft gestudeerd. De middenvelder houdt ook de deur naar een nieuwe eredivisieclub open. ,,Ik heb mezelf wel voorgenomen om sneller de knoop door te hakken. ik hoop wat sneller een club te hebben dan vorig jaar.”

  ad.nl


  Maak melding

 28. Wowww

  Brama hoopt komende zomer alsnog een geschikte club in het buitenland te vinden. Daarbij houdt hij rekening met zijn vriendin, die politicologie heeft gestudeerd. De middenvelder houdt ook de deur naar een nieuwe eredivisieclub open. ,,Ik heb mezelf wel voorgenomen om sneller de knoop door te hakken. ik hoop wat sneller een club te hebben dan vorig jaar.”  Maak melding

 29. Tja, op die manier maak je het voor zo’n speler natuurlijk niet echt aantrekkelijk om te blijven. Transfervrij betekend niet dat je bij vertrek je salaris bruto (dus inclusief belasting en premies) moet terugbetalen. Da’s dan gewoon alsnog een verkapt transferbedrag.


  Maak melding

 30. Prima voorstel van PEC!8)

  Ze zijn al te vaak transfergeld misgelopen de afgelopen seizoenen en ze hebben Brama een podium gegeven om zich in de kijker te spelen.
  Meneer dacht zo de deur in Zwolle achter zich dicht te kunnen trekken zonder iets van een vergoeding voor PEC schijnbaar.
  Het moet wel van twee kanten komen en zo veel heeft hij nog niet laten zien.  Maak melding

 31. Waarom zouden ze hem de deur wijzen? In principe mag Brama gelden als een goede speler voor PEC.
  En ze hebben hem naar eigen zeggen een salaris geboden waar hij mee kon leven. Dat zal dus niet om een paar grijpstuivers gaan…
  Nijkamp zou gek zijn als hij hem dan zo laat wegwandelen als het Brama toevallig uitkomt.


  Maak melding

Reageer