Loes Gunnewijk stopt met wielrennen

Zwolle – Eerder dit jaar kondigde Loes Gunnewijk aan na dit jaar te stoppen met wielrennen. De in Zwolle woonachtige wielrenster heeft nu besloten om per direct een punt achter haar carrière te zetten. “Een mooie manier om afscheid te nemen”, zegt Gunnewijk. “Ik hoop dat veel mensen het einde van mijn vijftienjarige carrière met mij komen vieren.”

Dat doet ze echter niet zomaar. Op zondag 28 juni neemt Gunnewijk in Eibergen, bij haar wielerclub De Stofwolk, afscheid met een toertocht én een afscheidscriterium, waarbij ploeggenotes, oud-ploeggenotes en collega’s aan de start komen. Loes Gunnewijk is gespecialiseerd in de individuele tijdrit, een discipline waarin ze niet onsuccesvol is geweest. In 2006 werd Gunnewijk Nederlands kampioen tijdrijden, en bij de universitairen wereldkampioen. In 2012 wint ze de Vlaamse Wielerwedstrijd Omloop Het Nieuwsblad. Het laatste succes behaalde ze door winst van de eerste etappe tijdens de Santos Women’s Cup in Australië.

Gunnewijk wilde het einde van haar carrière niet langer uitstellen. “Ik merk dat ik het werk voor het team niet kan doen zoals ik dat zou willen doen”, zegt ze. “En het zit niet in mij om iets voor tachtig procent te doen. Dat maakt het rijden niet leuker. Daarom is het nu tijd om te stoppen. Dat is niet de manier waarop ik het in eerste instantie zou willen, maar het is een goede beslissing. We gaan er eind juni een mooi feestje van maken.”

 

Afscheid
“Iedereen is welkom bij mijn afscheid”, kijkt Gunnewijk alvast vooruit op 28 juni. “In samenwerking met De Stofwolk, de wielerclub waar het voor mij allemaal begon, organiseren we een toertocht waaraan iedereen deel kan nemen. De route gaat over mijn favorieten trainingswegen en de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Kanjers voor Kanjers, waarvan ik ambassadrice ben. We gaan er een mooi wielerfeest van maken.”

Artikel delen: