Jubileumeditie Zwols Horecatoernooi

Zwolle – Zondag 7 juni wordt op de velden van HTC op sportpark de Pelikaan aan de Brinkhoekweg voor de 15e keer het Zwols Horeca Voetbaltoernooi gehouden. Daarvoor hebben twintig Zwolse horecabedrijven teams samengesteld bestaande uit personeelsleden, (vaste)klanten, vrienden en familieleden van de uitbaters.

De organisatoren verwachten dat, net als in voorgaande jaren, ook veel publiek op de wedstrijden zal afkomen. "Het moet een echte familiedag worden" aldus Roy Fernandez en Hans Langenkamp. Omdat het evenement dit jaar voor de 15e keer wordt gehouden wordt een speciaal animatieteam ingezet om de jeugd bezig te houden.

Er komen bijna 300 mensen binnen de lijnen in actie. De animo voor deelname aan het toernooi is nog steeds zo groot dat er ook dit jaar weer wordt gewerkt met een wachtlijst. Die is noodzakelijk omdat op de velden van gastheer HTC op sportpark de Pelikaan slechts ruimte is voor een toernooi met maximaal 20 deelnemende teams.

Dit jaar konden de volgende horeca bedrijven wel geplaatst worden: Café Het Plein, de Hete Brij, eetcafé de Kleine, Het Proeflokaal, ’t Swolsch Café, de Vrolijkheid, de Belgische Keizer, ’t Kroegje, Bar Stout, Stapp’s Inn, café Spatjes, Het Vliegend Paard, de Twee Heeren, café Sam, Het Beugeltje, eetcafé Hawaii en restaurant de Peppermill. In vergelijking tot vorig jaar ontbreken drie horecabedrijven (de Joffer, café Bosch en Grand Café Public), dus konden de Librije, McDonalds en café de Pierik van de wachtlijst tot het toernooi worden toegelaten.

Er wordt vanaf 11.00 uur gespeld in 4 poules van 5 teams, daarna volgen vanaf 14.45 uur de kwartfinales en om 16.15 uur de halve finales. Tenslotte is er om 16.45 uur de finale van het Zwolsch Horeca Voetbaltoernooi.

Artikel delen: