Ton Koopman verzorgt lunchlezing

Zwolle – Wereldvermaard barokmusicus en oud-Zwollenaar Ton Koopman verzorgt op dinsdag 23 juni een lunchlezing op het Stadhuis van Zwolle. Aansluitend geeft hij een klein concert in de Grote Kerk. Belangstellenden zijn van harte welkom.

De gemeente Zwolle organiseert regelmatig lunchlezingen. De gemeente geeft op deze manier een podium aan (oud-) Zwollenaren of anderen die een binding met de stad hebben en die in informele setting vertellen over hun vakgebied. Informeren en ontmoeten gaan bij de lezingen hand in hand. Ton Koopman werd geboren in Zwolle. Hij studeerde orgel, klavecimbel en muziekwetenschap in Amsterdam. Hij is een veelgevraagde gastdirigent en heeft samengewerkt met vele vooraanstaande orkesten in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Momenteel is hij als gastdirigent verbonden aan het San Francisco Symphony Orchestra.

Van 1994 tot 2004 werkte Koopman met het door hem opgerichte Amsterdam Baroque Orchestra & Choir aan zijn ‘mammoetproject’: het uitvoeren en opnemen van alle overgeleverde cantates van J.S. Bach. Hiervoor ontving hij verschillende prestigieuze prijzen.

Lunchlezing

De lunchlezing van Ton Koopman vindt plaats op dinsdag 23 juni om 12.30 uur (zaal open: 12.00 uur) in de Burgerzaal van het Stadhuis van Zwolle, Grote Kerkplein 15. Na afloop staat er voor bezoekers een broodje klaar. De toegang is gratis, maar het aantal stoelen is beperkt en aanmelding is noodzakelijk; dat kan bij Lucia Koetsier via l.koetsier@zwolle.nl.

Lunchconcert

Na afloop van de lezing geeft Ton Koopman om 14.00 uur een klein concert in de tegenover het Stadhuis liggende Grote Kerk. Ook hier bent u van harte welkom en ook hier is de toegang gratis. Voor bezoekers van de lunchlezing reserveren wij eveneens een plek bij het concert. Wilt u alleen het concert bezoeken, dan is dat mogelijk. Aanmelden is dan niet nodig. De kerk is groot, maar ook hier geldt: vol is vol. 

Artikel delen: