Echtpaar Herkert-Bosman 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Herkert-Bosman waren woensdag 27 mei 60 jaar getrouwd. Wethouder Ed Anker bracht het echtpaar in hun woning aan de Ridder Zwederlaan een bezoek om hen te feliciteren. Het stel kreeg het boek ’80 jaar in Zwolle’ van Joop van Putten als cadeau.

 27-05-2015__echtpaar_herkert-bosman_60_jr_getrouwd_01.jpg

De heer Peter Herkert is op 30 januari 1927 geboren te Vaassev, gemeente Apeldoorn. Mevrouw Jannie Herkert Bosman is geboren op 2 september 1934 te Oene, gemeente Epe. Allebei op een boerderij. Meneer en mevrouw hebben elkaar ontwmoet tijdens een jeugddienst in Vaassen. Zij zijn getrouwd in het gemeentehuis te Epe en in de Hervormde Kerk te Vaassen is hun huwelijk bevestigd. Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en een achterkleinkind. Het gezin heeft gewoond in Apeldoorn en Zwolle.

27-05-2015__echtpaar_herkert-bosman_60_jr_getrouwd_03.jpg 

27-05-2015__echtpaar_herkert-bosman_60_jr_getrouwd_02.jpg 

Meneer Herkert heeft eerst gewerkt op de boerderij van zijn ouders daarna bij de Plantenziekten Kundige Dienst (PD + Min. Van Landbouw). Standplaatsen waren Apeldoorn, Zaltbommel, Deventer en Zwolle.

 

Mevrouw Herkert heeft bij diverse mensen huishoudelijke taken verricht en vervolgens de zorg en opvoeding van de kinderen op zich genomen. Daarnaast heeft zij gewerki in de bejaardenverzorging en in de kantine gewerkt bij een groothandel.

 

Hobby’s van meneer en mevrouw zijn veel fietsen, de siertuin verzorgen en groente telen in de volkstuin. Hun beider gezondheid is nog redelijk tot goed.

Artikel delen:

Reageer