Absent Carens wint Verenigingsbokaal

Zwolle – De Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas organiseerde woensdag een sportieve strijd tussen alle studentenverenigingen van Zwolle. In totaal deden 16 ploegen mee aan het evenement met deelnemers van verenigingen als NSZ, Ichthus, Oikos Nomos, Absens Carens, ZHTC, Eudaimon, Waltertje, Stukoz en het SOOZ. 

verenigingsbokaal-14.jpg

De afgelopen weken hebben de diverse ploegen van de verenigingen de beginselen van de roeisport geleerd. Vond de strijd plaats om te bepalen wie deze vaardigheden het beste beheerste. De strijd om de Verenigingsbokaal staat ook bekend als de Battle of the Black Water. Ook dit jaar waren er weer heel wat ploegen die de titel wilden pakken. Nog nooit was er zoveel concurrentie onderling geweest, zowel bij de deelnemers als bij de coaches. Gedrild door de coaches, waren de roeiploegen er helemaal klaar voor. Boreas zorgde aan de Holtenbroekerdijk voor een onvergetelijke dag voor Zwolse studenten. Studentenvereniging Absens Carens ging er met de winst vandoor.

verenigingsbokaal-6.jpg

verenigingsbokaal-8.jpg 

verenigingsbokaal-2.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

verenigingsbokaal-3.jpg
 

De afstand van 350 meter werd geroeid op de Westerveldse Kolk aan het Zwarte Water.
De finale vond plaats tussen Absens Carens en Ichthus. Zoals het gezegde klinkt, stonden de beste stuurlui aan wal. En dus werden de verenigingen door studerend Zwolle aangemoedigd, onder het genot van versbereide hamburgers en een biertje. Absens Carens bereikte uiteindelijk met een bootlengte voorsprong als eerste de finish. Hiermee kunnen zij zich de winnaars van de Verenigingsbokaal 2015 noemen. Eudaimon verscheen met de meest originele outfit aan de start en dus gingen zij er vandoor met de originaliteitsprijs.

 
verenigingsbokaal-11.jpg 
 
verenigingsbokaal-4.jpg
 
verenigingsbokaal-5.jpg
 
verenigingsbokaal-7.jpg
 
verenigingsbokaal-9.jpg
 
verenigingsbokaal-10.jpg
 
verenigingsbokaal-12.jpg
 
 
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.