Certificaten voor unieke cursus CCC

Zwolle – Woensdag 27 mei was een speciale dag voor 12 leerlingen van 3 Orfeo, het internationaal gymnasium van het CCC. Zij ontvingen namelijk het certificaat voor de ‘classics honours course’ uit handen van professor Rick de Graaff, de eerste hoogleraar tweetalig onderwijs en CLIL (content language integrated learning). De leerlingen deden, een aantal weken geleden, de graded test voor het Cambridge Latin Course in het Engels, wat uniek is in Nederland. Naast het slagen voor de graded test, slaagden de leerlingen voor het European Latin exam, dat zij ook volledig in het Engels aflegden.

orfeo_ccc.jpg

Naast het uitreiken van de certificaten, was professor De Graaff op werkbezoek vanwege zijn interesse in hoe Orfeo het gymnasium en Tweetalig Onderwijs verbindt. Professor De Graaff bezocht daarom ook een aantal lessen. En gaf een interessante masterclass, speciaal voor deze gelegenheid geschreven, over de unieke verbinding tussen Tweetalig Onderwijs en het gymnasium.

Orfeo was al eerder ontvangen op de University of York, maar een hoogleraar die speciaal een college komt verzorgen op de school hadden de Orfeo-leerlingen nog niet eerder meegemaakt.

Hanneke Dickhof en Berber Zandstra, die voor het Latin exam een ‘gold certificate’ hadden gekregen, staken tijdens hun ‘graduation’ een speech af in voortreffelijk Engels. Zij legden hierin uit waarom zij trots zijn op de vele verbindingen die zij, dankzij Orfeo, kunnen leggen tussen klassieke en vele andere talen en culturen.

Internationaal gymnasium Orfeo
Orfeo is het unieke internationale gymnasium van het CCC. Leerlingen krijgen op het internationaal gymnasium natuurlijk de vakken Grieks en Latijn, maar Orfeo is véél meer dan dat. Orfeo leerlingen kiezen voor tweetalig of regulier gymnasiumonderwijs, nemen deel aan internationale projecten, krijgen de uitdaging die zij nodig hebben en er is veel aandacht voor ‘leren studeren’ en persoonlijke vorming. Na de zomervakantie worden de eerste en tweede klassen van Orfeo en atheneum gehuisvest in een eigen gebouw.

Artikel delen: