Muzikale invasie binnenstad Zwolle

Zwolle – Ruim 350 muzikanten bevolken op zaterdag 30 mei de binnenstad van Zwolle tijdens het 24e Klinkerfestival. Muzikaal genootschap de Zwolse Stroatklinkers ontvangt die dag circa zeventien orkesten/groepen.

15_juni_13-314.jpg

Het genootschap, ontstaan tegen de achter­grond van het carnaval, heeft haar activiteiten de laatste jaren aan­zienlijk uitgebreid. Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het meerder evenementen g gedurende het gehele jaar op. Daardoor zijn talrijke contacten ontstaan met collega-kapellen. Veertien van die (dweil)orkesten nemen op 30 mei deel aan het 24e Klinkerfestival. De diverse groepen, waaronder kapellen, junior showband, mannenkoor, shantykoor, gemengd koor en percussiegroep komen uit diverse plaatsen van Nederland en uiteraard Zwolle. Ze zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars. 

In de binnenstad laten de diverse bands vanaf 13.00 tot rond 17.00 uur hun klanken horen. Een programmaboekje met speelschema is op deze dag gratis verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op de website www.klinkerfestival.nl of www.facebook.com/klinkerfestival. Hierop zijn onder meer ook foto’s van de voorgaande jaren te zien.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik hoop dat “Herrie in de stad” bij dit evenement ook de hoogte van de decibels goed in de gaten houdt. Het loopt tenslotte de spuigaten uit met al die evenementen in de binnenstad van Zwolle. Toch?

 2. Snap het dan…. alleeen oibollige bejaarden gedoe mag hard in de stad maar owee als er disco dreuntjes bij komdn. Zwolle …. de bejaarden hoofdstad van nederland

 3. Meestal valt het met de lage bastonen wel mee bij deze events. Ik hoor er tenminste nooit iets van itt de dance en technofeestjes.

 4. Heb je wel eens goed naar die grote toeter geluisterd dan, om de grote trom maar niet te vergeten. Herrie kan ook nog naar de rechter voor de old timers. Maken ook veel lawaai en zijn niet al te milieuvriendelijk, dus geluid- en stankoverlast bij die al zo zwaar getroffen binnenstadsbewoners.

 5. Exact rechter, ik hoop dat Herrie uit de Stad zijn naam ook bij deze evenementen zijn naam eer aan doet. Ik verwacht morgen een kort geding!

 6. Aantal decibellen van enkele instrumenten:
  Tuba/sousafoon 110 – 117
  Trompet/kornet 109 – 120
  Vleugelhoorn 109 – 120
  Bass drum 100 – 122
  Snare drum 102 – 113
  http://www.etymotic-media.com/sliderule/

  Aardig wat decibelletjes wat dergelijke orkesten produceren. Ik neem aan dat zij minimaal 25 meter afstand moeten houden van de dichtstbijzijnde gevel om de gevelbelasting van 75dB niet te overschrijden.

 7. Ongelooflijk. Wat een scheve verhouding op 30 Mei. Actiecomite Herrie uit de stad? Actiecomite ‘ikke, ikke, ikke’. Hier zullen ze vast vooraan staan om te genieten van ‘de echte muziek’. Want dat dance, hoe kan iemand dat nu toch leuk vinden? Wat een wanvertoning hier.

 8. Ik hoop dat de Gemeente Zwolle streng toeziet over de mogelijke overschrijding van het toegestane aantal decibellen! Zwolle wordt meer en meer het Sodom en Gomorra van Nederland. :P:P:P:P:P:P

 9. Die muzikanten hebben wel een mooi plekkie uitgekozen voor hun presentatie…verdenk Han ervan dat ie daar een hand in heeft gehad.

  Zwolle wordt meer en meer het Sodom en Gomorra van Nederland. 😉

 10. Mijn reacties zijn uiteraard cynisch bedoeld; Dit laat mooi de hypocrisie zien van hobby-clubjes als “Herrie in de Stad”. Nu hoor of lees je ze niet. Ze hebben dus last van selectieve verontwaardiging en zijn om die reden ook niet geloofwaardig te noemen.

Reageer