Vijfde regionaal uitwisselingsprogramma van start

Zwolle – Voor de vijfde keer organiseren verschillende organisaties uit Zwolle en omstreken ‘Jouw Uitwisseling’ voor hun personeel. Tijdens dit uitwisselingsprogramma kunnen werknemers van de deelnemende organisaties een ‘kijkje’ nemen (een dag of dagdeel) in de keuken van een andere functie en organisatie.

Naast het stimuleren van mobiliteit, heeft het uitwisselingsprogramma tot doel om kennis te halen en brengen, ideeën op te doen, of uit te zetten en het vergroten van het netwerk. Jouw Uitwisseling is ontstaan vanuit een innovatieprogramma van de Gemeente Zwolle. In de eerste jaren was dat een interne uitwisseling. Vanaf 2011 werd het een bredere uitwisseling met partners uit de stad.

Dit jaar hebben 450 medewerkers die zich aangemeld. De meest voorkomende aanmeldingen zijn collega’s die graag willen zien hoe hun eigen beroep wordt uitgeoefend in een andere organisatie, waarmee zij hun vakkennis vergroten. Maar het kan ook anders: zo is er een managementassistente die zich wil oriënteren op een andere baan en wil kijken of medische secretaresse binnen de Isala iets voor haar is. Ook loopt een programmamanager Duurzaamheid van de gemeente Apeldoorn mee met de directeur van de Zwolse Theaters. En is er een radioloog van de Isala-klinieken die een dagje meeloopt bij de frontoffice van het Dienstencentrum Politie. Het opdoen van inspiratie is een veelgenoemde reden om mee te doen.

Dit jaar doen er 19 organisatie in en om Zwolle mee, namelijk : Bibliotheek Zwolle, Deltion College, Gemeente Zwolle, Odeon De Spiegel theaters, Politie Eenheid Oost, Rechtbank Nederland, Woningstichting SWZ, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Christelijke Hogeschool Windesheim, Provincie Overijssel, Isala Klinieken, Gemeente Apeldoorn, Waterschap Groot Salland, Rabobank IJsseldelta, Zorgspectrum Het Zand, Frion, Gemeente Deventer, SVB en Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Artikel delen: