F-pupillen spelen gratis bij Zwolsche Boys

Zwolle – Bij voetbalvereniging Zwolsche Boys kunnen de jongste F-pupillen komend seizoen gratis voetballen. Tweedejaars die zich komende zomer bij de amateurvereniging inschrijven betalen maar de helft van de contributie. De club wil haar jeugdafdeling een impuls geven en hoopt door middel van deze actie veel nieuwe leden aan te trekken.

De pupillen trainen bij Zwolsche Boys twee keer per week en spelen op zaterdagen competitiewedstrijden. Daarnaast krijgen de leden een wedstrijdshirt van de club en is er de mogelijkheid om deel te nemen aan extra techniektrainingen. Verder organiseert de vereniging geregeld activiteiten voor de jeugd, zoals een Halloweenspeurtocht, disco, bingo, Sinterklaas en extra voetbaltoernooien. Ook kan je de jeugd minimaal één keer per jaar rekenen op een clinic van het eerste elftal. Zwolsche Boys is de enige voetbalclub in Zwolle-Zuid waarbij de jongste jeugd gratis en direct kan voetballen. De actie geldt voor spelers die na 2006 zijn geboren.

Artikel delen:
Reacties 68
 1. leuk initiatief maar waarschijnlijk de laatste stuiptrekking. De enige club uit zuid waar je dus gratis kan komen voetballen maar ook de enige club die geen jeugd heeft. Dat zet toch te denken. Buurman zac heeft het beter voor elkaar en ook svi is een prima vereniging. Komend seizoen de echte derby van zuid. Helaas speelt de boys 2 klasses lager. Ik hoop voor de boys dat ze bij zac en svi aan kunnen haken maar vrees voor deze vereniging dat het einde oefening is. Succes en Sterkte!

 2. Buurman zac is dan ook een ondernemersvereniging met nep-gezelligheid…die enkel hoog wordt gehouden door een romantisch ogende open haard.

  Ach, hoeveel van de 12 amateurclubs in onze mooie stad….heeft eigenlijk geen jeugd???

  Good Boys-initiatief!

 3. Jammer dat dit nodig is voor de Boys. Geeft wat mij betreft ook geen goed signaal af.

  Gelukkig kan eenieder kiezen waar hij of zij wil voetballen. Ik kan mij alleen niet voorstellen dat die keus wordt gebaseerd op prijs. Ik zou als ouder in negatieve zin concluderen dat het lidmaatschap bij de Zwolsche Boys dus nog geen Euro waard is.

  Iedereen moet voetballen waar hij of zij zich prettig voelt, daar ligt namelijk de kracht van een vereniging. Ik denk niet dat daar een economische motivatie aan te grondslag ligt.

 4. Jeugd trekt jeugd aan. Je gaat voetballen waar je vriendjes voetballen. Zo blijven de kleine klein en worden de groten groter. Daarom moet je wat proberen.

 5. Ik hoop dat dit de laatste kans is die de gemeente geeft aan de zwolse boys. Het is toch van de gekke dat de ene vereniging (zac) een te kort aan velden en aan kleedkamers En dat de buurman velden en kleedkamers over zijn.
  Bij zac worden er soms wedstrijden gespeeld die om 16.30 nog moeten beginnen. Terwijl er bij de buren al geruime tijd niet meer wordt gevoetbald.
  De gemeente investeert niet meer in velden enz.
  Dus oproep aan gemeente grijp dan ook in.

 6. Dit gaat Zwolsche boys niet uit de slop trekken.
  Het is daar al jaren een drama qua jeugd.
  Alle jeugd trekt naar ZAC toe en dit zie je nu al terugkomen in de eerste selectie. Boys degradeert met eigen jeugd naar de 4e klasse.
  ZAC wordt kampioen en gaat naar de 2e klasse met 85% eigen jeugd in het eerste!

  Die blabla over de kantine is onzin, laatste keer dat ik daar was ging het gezellig door tot na negenen.

 7. Voormekaar zeg!

  Bij zac worden er soms wedstrijden gespeeld die om 16.30 nog moeten beginnen.

  Heb je de mooiste dag van de week al bijna (qua uren) op….moet het mooiste deel nog komen 😮

  Ballen met je maten…biertje bij de buurman, die voor de gelegenheid vast wel een uurtje extra wil open blijven….verfrissen/eten thuis (om de directrice tevreden te houden….en dan komt de ZATERDAG van ‘Erman Brood 8)

 8. Mooi initiatief van ‘de boys’…hoop dat het ze gaat
  lukken om weer een beetje groter te worden.
  Krijg mijn zoontje helaas niet ‘om’….
  hij blijft bij zijn HTC…

 9. Ik hoop dat dit de laatste kans is die de gemeente geeft aan de zwolse boys.

  Hoezo denk jij dat de gemeente deze kans geeft? Dit is iets wat uit de koker van de club komt, dus bespaar me je zwakzinnige antwoorden.

  En Berry, zoals eerder gezegd, als je jeugd heb trek je jeugd aan, daar kom je maar niet zo uit. En de laatste keer dat jij er na negenen zat had je al lang op bed moeten liggen.

 10. zwakzinnige antwoorden en de laatste keer dat jij er na negenen zat had je al lang op bed moeten liggen… kun je niet wat vaker posten

  Buurtpreventie?

 11. Dank u, dank u. Het valt me op dat er op nieuwsberichten over sommige clubs altijd dezelfde types reageren. Van die mensen die zichzelf achter een pc dan “echte zac mensen” durven te noemen, voor zo ver die nog bestaan.

 12. ho, ho, beetje respect Buurtpreventie! De ondernemerts hebben wel het virtuele “recht op dragen van het Stadswapen” gejat…daar moet je wel misplaatste lef voor hebben.

 13. 🙂 Terwijl ik (als PvdA-er) zo voor samen ben…tegen de ego-centrische VVD………waarover NU op het Pol.log zeer verhelderend nieuws zal verschijnen 😮

 14. Hoezo heeft ZAC het virtuele recht op het dragen van het stadswapen “gejat”. Zijn nogal boute uitspraken. Zeker van iemand die verwijst naar de gezellige openhaard die er al 5 jaar niet meer in de kantine van ZAC is. Volgens mij heb jij een mening over een vereniging die jij helemaal niet kent.

  Het is wel duidelijk dat hier aanwezige ZB-ers het belangrijker vinden om te roepen dat de vereniging aan de andere kant van het hek het niet goed doet, niet goed is of te beledigingen in plaats van je energie te steken in de club die je hulp nodig heeft.

  Heb jij je vrijwilligerswerk bij Zwolsche Boys al gedaan Dick?

  @buurtpreventie
  wat is een echte ZAC-er en wat is een echte Boys man? Op basis van welke argumenten roep jij dat? Ben jij een echte Zwolsche Boys man? Doe jij vrijwilligerswerk, help jij ZB aan nieuwe leden. Geef jij de jeugd training of kalk je de lijnen. Of ben je alleen een ambassadeur van de club over de rug van de buurman.

  Een club wordt gemaakt door mensen die de handen uit de mouwen steken en niet door mensen die lopen te roeptoeteren onder een redactioneel stuk van Weblog Zwolle. Geen van jouw opmerkingen helpt de ZB vooruit. Nog geen argument gehoord hoe de Boys geholpen kan worden. Ik lees alleen de opmerkingen van Dick en buurtpreventie en zie 2 mensen die reageren als Calimero.

 15. @ Zwollenaar 78

  Hoezo heeft ZAC het virtuele recht op het dragen van het stadswapen “gejat”.

  Hoe kun je nou iets claimen dat alleen fictief bestaat?

  Volgens mij doe je zoiets alleen maar uit interessantdoenerij?

 16. Heb jij je vrijwilligerswerk bij Zwolsche Boys al gedaan Dick?

  Waarom zou ik dat bij De Boys doen?

  Wil je een lijstje met instanties waar ik wel vrijwilligerswerk heb gedaan? Moet je wel ff je mailadres doen, want dat hoeft natuurlijk niet op het onvolprezen WLZ.

 17. Verduidelijking van

  dat alleen fictief bestaat

  Het recht om jezelf wapendragerT te noemen.
  Dat recht heeft volgens mij elke ZWOLLENAAR (mocht dat al tastbaar zijn)?

 18. Goed betoog van zwollenaar78. Een club word gemaakt door mensen die de handen uit de mouwen steken”. En niet lopen te roeptoeteren. Inderdaad helemaal mee eens. Wat maakt het uit waar jij allemaal vrijwilligerswerk hébt gedaan@ Dick? De vraag was wat doe jij voor je cluppie op dit moment.

 19. De ondernemerts hebben wel het virtuele “recht op dragen van het Stadswapen” gejat.

  “Gejat” is door onrecht afgenomen van een ander die er recht op had. ZAC is de oudste voetbalclub van Zwolle die met goedkeuring van de stad het Zwolse wapen voert. Daar is niets fictief aan. Ken je historie.

  Goed dat je vrijwilligerswerk doet Dick. Dat is ook niet het punt. Ik probeer alleen aan te geven dat ZB niet geholpen is door te roeptoeteren over de buurman, maar uitsluitend door de handen uit de mouwen te steken.

 20. Ik doe genoeg Zwollenaar78, mijn punt is dat opmerkingen zoals

  Jammer dat dit nodig is voor de Boys. Geeft wat mij betreft ook geen goed signaal af.

  En:

  Ik hoop dat dit de laatste kans is die de gemeente geeft aan de zwolse boys.

  ook totaal niets bijdragen en ook niks meer dan “roeptoeteren” is. Er zijn maar weinig mensen die zeggen dat het een goede poging is om jeugd aan te trekken en dat we allemaal hopen dat het helpt.

  Dus voordat je met politiek correcte antwoorden gaat gooien is het de volgende keer misschien een goed idee om te kijken waar de discussie nu echt vandaan komt.

 21. Een mooi en goed initiatief! Laten we eerlijk zijn: mensen zijn toch net kuddedieren. Stemmen op de winnende partij, fan zijn van een club die het op dat moment goed doet, of een mening hebben die populair bekt. Dit alles maakt ook deze discussie zinloos, en draagt nergens aan bij.

 22. @ benji

  Wat maakt het uit waar jij allemaal vrijwilligerswerk hébt gedaan@ Dick? De vraag was wat doe jij voor je cluppie op dit moment.

  Dan blijft het antwoord hetzelfde…mooi dat je begrijpt dat de fysieke afstand tussen mij en de Boys nogal groot is. Voor W.V.F. heb ik, vind ik zelf, nogal wat betekend…vooral voor wat betreft schrijven, coordineren en balans zoeken….en vanzelfsprekend vinden 😉

 23. @buurtpreventie

  Ik kan alleen verantwoordelijkheid nemen voor mijn opmerkingen.

  Jammer dat dit nodig is voor de Boys. Geeft wat mij betreft ook geen goed signaal af.

  Zegt toch genoeg. Jammer dat het nodig is. Ik ben alleen van mening dat voor het versterken van je club het aanpassen van de prijs geen goede methode is. Je devalueert de waarde van het lidmaatschap. Een vereniging is geen commerciële instelling. Gebruik dan ook geen commerciële methodieken om meer leden te krijgen.

 24. Aan iedereen die zich aangesproken voelt:

  Waar stond ZAC jaren geleden? En ja, een vereniging valt of staat met eigen jeugd. Volgens mij speelt ZAC al jaren met hun eigen jeugd en bivakkeerden ze altijd in de 4e klasse of degradeerden direct terug. Dat het nu wel lukt, is toch alleen maar mooi meegenomen of niet dan? Meteen een grote mond nu voor het eerst de tweede klasse is bereikt. Het is wel makkelijk dat een club veel eigen jeugd heeft, want als je niet betaald is het op die manier wel makkelijker om spelers in te passen.

  Waarom trouwens zo afgeven op de Boys? Datzelfde geldt voor de rest. Dan moet ZAC zelf maar investeren in nieuwe kleedkamers. Iets wat SVI ook heeft gedaan. Daar staat de Boys helemaal los van. ZAC is de Boys (voorlopig) nu wel op alle vlakken voorbijgestreefd ja, maar waarom zou je een vereniging opdoeken als er gewoon nog bestaansrecht is? Laten we maar niet over de financiële situatie van ZAC gaan praten, want dan zijn we nog wel even bezig.

  En het is toch juist goed om nieuwe leden te trekken? Een jaar gratis voetballen. Welke ouder wil zijn/haar kind dit nou ontnemen? Niet iedereen zit even breed in de financiën en op deze manier is dit mooi opgelost. Een win-win situatie voor beide partijen. Dat iemand het daar misschien niet mee eens is, is zijn of haar probleem.

  En stop nou gewoon met het gezeik en waardeer nou eens een actie van een ander. Ga wat nuttigs doen en steek je tijd in nuttige zaken i.p.v overbodig commentaar op dit artikel (door sommigen) te leveren.

 25. @JohnB

  Meteen een grote mond nu voor het eerst de tweede klasse is bereikt.

  Waar heeft ZAC een grote mond?

  Waarom trouwens zo afgeven op de Boys?

  Volgens mij wordt er op dit forum alleen afgegeven op ZAC

  Dan moet ZAC zelf maar investeren in nieuwe kleedkamers

  Wat heeft de kortingsaktie van ZB nu te maken met de kleedkamers van ZAC? Over afgeven gesproken.

  Een jaar gratis voetballen. Welke ouder wil zijn/haar kind dit nou ontnemen?

  Er is geen kind die zelf de kosten voor voetbal moet betalen.

  Bij Zwolsche Boys zijn ze in ieder geval blij met de buurman.

  https://www.facebook.com/cipenburg/videos/893042500708631/?pnref=story

 26. Zwollenaar78 of moet ik je Bé Rigter noemen? Is wat makkelijker voor de rest. Dé clubman die is overgelopen naar ZAC. Dan heb jij volgens mij helemaal geen recht van praten.

 27. Het gaat om de reacties in het algemeen. Nu ZAC 2e klasse speelt en de Boys 4e, zijn ze opeens niks meer waard? Hoe was de situatie twee seizoenen geleden? Juist ja.

  Je moet geen losse zaken met elkaar gaan vergelijken. Ik reageer slechts op opmerkingen van anderen. Niet specifiek op die van jou.

 28. @ Pam, kom maar naar W.V.F. gezellig en voor de allerjongsten al een goedgeorganiseerde gewenningsperiode op vrijdagmiddag….ze zijn dan ook altijd nog heerlijk balverliefd.

  Info? Denk dat je je het best, snelst en gedegenst bij Fred Eikelboom kunt melden. Telefoonr. staat op http://www.wvf.nl

  En uh…vanzelfsprekend gewoon volk.

 29. @ 12:55 toevoeging…>:( vergeet ik het beregezellige tappen op donderdags-avonds in onze mooie kantine. Wel een beetje lullig voor “de baas” dat die altijd vrijdagsmorgen de zure vruchten moest proeven van het (wederom) te laat plaatsen van de glazen op de tap.

  Maar iemand zei al eens “Ieder nadeel heP zijn voordeel”.

 30. @JohnB

  Dat had ik inderdaad ook gevonden. Alleen staan daar nog gewoon prijzen bij. Ook vind ik niets over welke dagen er getraind gaat worden… Ik ben duidelijk nog geen volleerd voetbalmoeder 😉

 31. 😮 vrijdagmiddag Hebben ze nog wel speciaal voor jou, Pam, het aanvangstijdstip van de wedstrijdjes naar vrijdagavond gezet; maak ik er vrijdagmiddag van >:( Zal wel komen omdat ik zelf in gedachten al bij het eind van de vrijdagmiddag zit….in het pandje van Piet Zoomers.

 32. Ik bespeur propaganda.

  Nu ZAC 2e klasse speelt en de Boys 4e, zijn ze opeens niks meer waard? Hoe was de situatie twee seizoenen geleden? Juist ja.

  Dat is 100% waar. Jaren niks van die “club” gehoord en als het ff voor de wind gaat, komen er babbels. Het is hier een gewoonte om op reactie over de Boys te reageren en ook Zwollenaar78 schuwt dat niet, in tegendeel zelfs.

 33. Waar heeft ZAC babbels? Het gaat niet alleen om kleedkamers maar ook om de velden JohnB. Denk je dat een tegentander die bijv. uit de polder komt het leuk vind om 16.30 te beginnen met een wedstrijd. Meestal niet.
  En ze vinden het nog vreemder wanneer ze zien dat een prachtig (kunst) grasveld er naast al tijden niet bespeeld wordt.

  En waar kan ZAC nieuwe velden aanleggen?

  En deed ZB qua aanwas met de jeugd het zo goed, toen hun 1e elftal in de 2e klasse voetbalde. Nee dus.

  Dus vandaar mijn opmerking dat de gemeente ZB moet verplichten om velden ter beschikking te stellen en ook kleedruimte. Samen delen noem je dat.

 34. Waar heeft ZAC babbels?

  Niet per definitie op weblog.

  Denk je dat een tegentander die bijv. uit de polder komt het leuk vind om 16.30 te beginnen met een wedstrijd. Meestal niet.

  Denk je dat de boys daar iets mee te maken heeft?

  Dus vandaar mijn opmerking dat de gemeente ZB moet verplichten om velden ter beschikking te stellen en ook kleedruimte. Samen delen noem je dat.

  De boys heeft vele malen gevraagd om te kunnen trainen op ZAC terrein, was geen optie. Tot zo ver je prachtige idee. Zoiets moet van 2 kanten komen. Toch bedankt voor je inbreng.

 35. Zouden jullie niet eens gewoon gaan werken in plaats van elkaar de hele dag af lopen te zeiken.

  En Dick, wie ben jij eigenlijk ? Kom op de loesje site terecht.

 36. je zou als ouder dit gehuil moeten lezen. zaken als kantine en welke klasse het 1e team speelt etc. nee dan kunnen we concluderen dat er bij de boys meer moet veranderen dan gratis voetbal aanbieden.

 37. @buurtpreventie
  Nee de boys niet heeft geen er geen boodschap aan. Maar de gemeente die immers eigenaar van de velden is moet dan maar ingrijpen.

  En waarom laten trainen op het veld van ZAC? Ze hebben moeite om tijden te vinden om hun eigen teams te kunnen laten trainen.
  Waarom dan ZB bij zac trainen?

 38. @PamelavdZee, de prijzen van komend seizoen komen z.s.m. op de site. Onderaan de site kunt u op een link klikken voor de trainingstijden. Voor de F- & E-pupillen was dat dit jaar op maandag (16:30) en op woensdag (16:00), en de kans dat dit verandert acht ik niet groot. Op zaterdag spelen de teams een wedstrijd in de ochtend. Als u meer vragen heeft, kunt u altijd mailen naar ledenadministratie@zwolscheboys.nl . We hopen u en uw zoon bij onze club te kunnen verwelkomen!

 39. @verteller de boys heeft meer senioren teams maar van delen wou zac niks weten. Nogmaals, het moet van 2 kanten komen en zac en vooral nemen en niet geven.

 40. ZAC gaat op moment boys voorbij qua senioren teams.
  Ze gaan aan alles voorbij aan boys.
  Het probleem is en dat zie ik al aan de reacties hier, boys mensen zien hun club aftakelen en kunnen het niet hebben dat het ZAC al een tijdje voor de wind gaat.

 41. Dat betwijfel ik Berry. Er zijn veel meer zaken bij een club dan prestaties en het feit dat zac bijna wekelijks in de boys kantine zit, zegt daar ook wat over

 42. Ik hoop dat de Boys blijven bestaan zijn toch de mooiste shirts van Zwolle en omgeving.Daarbij een rijke traditie die niet verloren mag gaan.Dick eerst loop je over Berkum te zeuren en te zaniken en nu is Zac aan de beurt?

 43. ZAC heeft volgend seizoen minimaal 8 seniorenteams. Zwolsche boys max 6. Er is nooit behoefte geweest vd boys om velden te gebruiken va ZAC.

  ZB heeft een calimero complex. Als ze die afschudden hebben ze kans. Als ze daaraan vasthouden is het einde nabij. Verwijtend wijzen naar het succes vd buurman lost de problemen niet op.

  Jammer dat dit ook door de ZBers op dit forum niet begrepen wordt.

 44. @boysman

  Dat er een handvol ZACers een biertje bij ZB drinkt zegt toch niets over de kwaliteit en saamhorigheid van een club.

  volgens mij is dit te kwalificeren als goed nabuurschap. Dat jij er iets lelijks van maakt zegt veel over je vooringenomenheid.

 45. Het is belachelijk vorig seizoen, was de derby zw-zac, en dan gooit zac hun eigen kantine open savonds. Dan moet je elkaar juist omzet gunnen.
  Bij de deby Bq- svi, was de hele selectie bij bq in de kantine, en hebben er samen een feest van gemaakt.

Reageer